Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

20 újdonság a sielok.hu portálon

2009.08.26. 2010.09.01. | frissítve: 2010.09.01.

Az idei szezonban is sok újdonsággal várjuk látogatóinkat a síterepek értékelésétől a személyre szabott útvonaltervezésig. Legutóbbi nagy fejlesztéseink: a síutak és sítáborok adatbázisa, a szálláskereső, a síiskola-, oktató- és síterep-kereső, az óránként frissülő hójelentés, a képek és videók értékelése és kommentelése, valamint a szavazás.

1. Síterepek értékelése

Látogatóink 1-5 csillag között értékelhetik az általuk már besíelt terepeket. Az értékelt terepek felkerülnek az adott felhasználó profiljára is. Az új funkció részletes leírása megtalálható ebben cikkben.

2. Szállások és síterepek áttekintése a térképeken

Mostantól egy adott síterep térképén jól áttekinthetően megmutatjuk az adott sípálya közelében található szálláshelyeket is. Így még könnyebbé válik a szálláskeresés, hiszen jól látható az adott ház sípályáktól való távolsága. Íme egy példa

3. Személyre szabott útvonalterv

Regisztrált felhasználók beállíthatják saját lakóhelyüket, így az útvonaltervező program nem Budapest 0 km-től, hanem saját otthonukból kiindulva ajánl útvonalat a síterepek felé. Sőt, mostantól nem csak a távolságot, hanem az útvonaltervező által megadott menetidőt is megadjuk minden síterep infó oldalon, itt a legközelebbi megyeszékhely állítható be.

4. Regisztráció és bejelentkezés portál szinten

Mivel az új fejlesztéseknek köszönhetően nem csak a fórumban van szükség regisztrációra, így a bejelentkezés / regisztráció gombot kihelyeztük a teljes portálra, ld. a jobb felső sarokban. Bejelentkezett állapotban a látogató bármikor visszatérhet saját profillapjára a felhasználónevére kattintva.

5. Újdonságok a fórumban

A fórumban több újdonságot is felfedezhetnek a nyári szabadságról visszatérő látogatóink. Javítottuk a fotók befűzését, kinagyíthatóvá tettük a profilképet, és sokkal gazdagabbá varázsoltuk felhasználóink bemutatkozó oldalát, ahol mindenki megmutathatja sí- és snowboard tudását, galériáit, videóit és bejárt síterepeit.

6. Felhasználóink toplistája

A legaktívabb fórum tagok toplistáját egy több szempont szerint (aktivitás, értékelt síterepek száma, feltöltött fotók, videók) rendezhető táblázatban tettük közzé itt.

7. Fotó és videó ajánló a portál bal oldalán

A portálra feltöltött videók és fotók száma naponta nő. Ebből a gazdag tartalomból merítve letöltéskor véletlenszerűen más videót illetve galériát ajánlunk a bal menü alatti dobozokban, a címoldalra pedig a legfrissebb illetve legjobbra értékelt videókat és fotóalbumokat emeljük ki.

8. Leltár a portál alján

Oldalaink legalján egy összefoglalót mutatunk arról, hogy jelen pillanatban hány fotó, videó, cikk, síajánlat, szállás, síterep stb. található a portálon. A számok naponta nőnek és jó képet adnak a sielok.hu tartalmának gazdagságáról. Az alsó leltár blokk egyben navigációs eszközként is használható, innen is be lehet kattintani a fontosabb rovatokba.

9. Térképes navigáció

A sielok.hu tartalmában való eligazodást több száz térképes oldal segíti. Ezeket gyűjtöttük össze Térképek oldalunkon.

10. Síutak és sítáborok adatbázisa

Mostantól az utazási irodák és egyesületek úgy tudják feltölteni síajánlataikat a portálra, hogy az ajánlatok ország, régió és síterep szinten is megjelennek. Tehát ha valaki egy adott síterep oldalán jár, a sítérkép fölötti linkblokkban a "Síutak és sítáborok" menüpontra klikkelve megtalálja az adott síterepre szervezett síutakat és táborokat is. Ugyanez a lista a Síutak és sítáborok menüpont alatti keresővel is megtalálható. A Síutakat több szempont szerint (árfekvés, szállás típus, egyéni/buszos utazás, önellátás/reggeli/félpanzió, indulás hónapja, stb.) lehet keresni és szűkítőkkel listázni. Az ajánlatok feltöltését már augusztus közepén elkezdtük, azóta folyamatosan nő az adatbázisban szereplő síutak száma.

11. Szálláskereső

A síterepekhez kapcsolva már közel 500 szállásadó ajánlata szerepel portálunkon, ezért mint egy falat kenyér kellett egy gyors szálláskereső motor. Ez is elkészült! Gyorsabb, egyszerűbb lett a szálláskeresés, ld.: Szállás kereső

12. Óránként frissülő hójelentés a világ 600+ síterepére!

Mostantól a világ 600+ síterepére kínálunk óránként frissülő hójelentés és pálya adatokat. A hójelentés listák szűkíthetők országra, régióra és rendezhetők hóvastagság, friss hó, működő pálya km és liftek száma szerint is! Érdemes innen indulni: Hójelentés

13. Gazdagabb címoldal

A portál címoldalán a korábbinál sokkal több folyamatosan frissülő információ található. A nyitóoldalra emeljük ki a legfrissebb cikkeket, élménybeszámolókat, apróhirdetéseket, fotóalbumokat, videókat és a népszerűbb síterepek hójelentését is.

14. Síoktató- és síiskola-kereső

Megújult Oktatás rovatunk, melyben több szempont szerint kereshetővé vált a sí és snowboard iskolák valamint oktatók adatbázisa is. A síiskolák és oktatók listájában megjelenők sorrendje mostantól véletlenszerűen rotálódik.

15. Síterep-kereső

Sokat dolgoztunk rajta, és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy átadhatjuk a honlap látogatóinak! Igazi kincs egy ilyen szolgáltatás a síelők számára. Érdemes a további keresési feltételek beállítása linkre kattintani, ahol tényleg minden létező szempont szerint lehet (a menetidőtől a friss hó mennyiségéig) szűrni a síterepek találati listáját. Síterep kereső

16. Site-kereső

Elkészült végre a sielok.hu saját site keresője! A portál fejlécébe építettünk egy keresőablakot, amivel egyszerűen elérhető minden oldalról a kulcsszavas keresés. Ha valaki a konkrétan síterepet, szállást, oktatót, síutat, szaküzletet vagy terméket keres, akkor ajánljuk tematikus keresőinket. Minden keresőnk elérhető a sielok.hu/kereso oldalon.

17. Képek értékelése

Legújabb fejlesztésünk a fotók értékelése. Mostantól a sielok.hu galériáiban szereplő képeket 1-10 skálán lehet értékelni. Ezzel együtt egy értékelő versenyt is hirdetünk. A legaktívabb értékelőket síjegy utalvánnyal díjazzuk! A játék eredményeként hamarosan mindenki láthatja majd a top100-ba válogatott gyönyörű fotókat!
Bővebb infó a képértékelésről

18. Videók értékelése

Mostantól a sielok.hu-n megjelenő videókat is lehet 1-10 skálán értékelni. A toplista megtekinthető itt: sielok.hu/videok/legjobbak/

19. Fotók, videók és cikkek kommentelése

Újdonság, hogy a sielok.hu.n megjelenő videókhoz és képekhez, 2010 szeptemberétől pedig már a cikkekhez is lehet szöveges véleményeket fűzni. Csak regisztrált felhasználók kommentelhetnek és a rosszindulatú vagy trágár bejegyzéseket a moderátorok értesítés nélkül törölhetik.

20. Szavazás

Legújabb fejlesztésünk a szavazás lehetősége. Itt nem csak regisztrált felhasználók szavazhatnak, hanem minden látogató. A válaszokból kialakuló statisztikát is mindenki láthatja. Az aktuális szavazás a portál jobb oldali oszlopában az akciós blokk alatt látható, valamint ezen az oldalon.
Mindenkinek jó böngészést és sok-sok havat kívánunk a télre. Fejlesztéseinket folytatjuk, idén még sok újdonsággal jelentkezünk!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.