Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic sícipők újratöltve - 2014/15-ös újdonságok

2014.04.24. Szegő Attila

A 2014/15-ös szezonra nagy újításokkal készült az Atomic a sícipő palettáján. Megújul a kedvelt Hawx család, amely ezáltal várhatóan még népszerűbb lesz.

Ez a cipő most csak a tiéd! - Memory Fit

Volt már problémád a sícipővel? Kényelmetlen volt? Nyomta a bütyködet? Netán túl laza volt? Mostantól mindegyik Atomic sícipő igazodik tulajdonosa lábhoz. Itt egy új rendszer, a Memory Fit.
Az új technológia lényege, hogy a sícipő héja egy speciális Memolink műanyagból készül, amit felmelegítve az egyéni lábformához lehet igazítani. Az eljárás picit időigényesebbé teszi a cipővásárlást, de az eredmény egyedülálló lesz. Nem fog nyomni, de mégis tart. Ezzel az eljárással készülnek a Redster és a Hawx 2.0 cipők.
A Live Fit betéttel rendelkező modellek megmaradtak. Ezek a free, backcountry, touring modellek és az alap all mountain sícipők.

Magasabb hőfok - 3M Thinsulate

Ki nem fázott még sícipőben? Az Atomic most szinte mindegyik belső héját 3M Thinsulate szigeteléssel látta el. Így véget ért a didergés, és a fázós lábúak is élvezhetik a síelést. Négyféle belső héjból három, a Silver, a Gold és a Platinium ezzel a technológiával készül és egyre melegebbek, míg a Bronze csak az alapszint, így nem is rendelkezik a 3M szigetelésével.

Hawx 2.0

Már éppen ideje volt frissíteni ezt a modellt is; a legkorszerűbb anyagból és a legújabb technológiával készül. A Memory Fit rendszernek köszönhetően egy tökéletes bakancs lett.
HAWX 2.0 120
HAWX 2.0 120
Az eddigi i-Flex rendszert felváltotta a Sole Flex, mivel az új héjjal eltűntek a redők. A Hawx különleges tulajdonságát megtartották és a rugalmas zónát áthelyezték a cipő talpára. A cipő középső részén alakították ki az új flexibilis zónát.
Sole Flex
Sole Flex
Az újításoknak még nincs vége, mivel dönthetővé varázsolták a felső szárat. 13, 15 vagy 17 fokban dönthető, amely a flex indexet +/- 10-el változtatja meg. Ez a Power Shift.
További újdonság, hogy a belső héj 3M Thinsulate réteget kapott, amitől sokkal komfortosabb és melegebb lett.

Redster

Az Atomic jellegzetes piros színét csak a world cup modellek kapták meg, amelyek 110 és 170-es keménység között készülnek. Formázható Memory Fit héjjal, karbon hátsó erősítéssel és forgatható felsőrésszel készülnek. A cipő hajlékonyságát továbbra is a Flex Frames belső talpmerevítéssel lehet változtatni.
REDSTER WC 130
REDSTER WC 130

Redster Pro

Idén már női változatban is kaphatók a tradícionálisan keskeny héjjal készülő Redsterek 80-as, 90-es, és 110-es keménységben. A férfi modellek 110, 120 és 130-as flex index-el készülnek. A női modelleken, az alakítható Memory Fit héjjon és Thinsulate bélésen kívül nagyobb változás nincsen a Pro szériában.
REDSTER PRO 130
REDSTER PRO 130
Eltűnt egy korszakalkotó modell, a Tracker, amely előhírnöke volt a túrázásra is alkalmas cipőknek. Ezt a modellt lassan kiváltotta a Waymaker, amely all mountain és backcounrty kivitelben is készül.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.