Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dalbello - 40 éve a csúcson

2015.02.25. Szegő Attila

A Dalbello a világ 3. legnagyobb sícipőgyártója a piacon. A sikertörténet 1974-ben indult, és a mai napig családi vállalkozásként működik.
2014-ben Szocsiban 10 olimpiai érmet szereztek Dalbello sícipőben. Ilyen sikerrel egyetlen sícipőgyártó sem büszkélkedhet.

13 millió eladott sícipő és 40 év tapasztalat

A Dalbello jelen volt a modern kori sícipők megszületésénél, és számos újdonságot tett le az asztalra. 1976-ban ők készítették a legkönnyebb modellt. Már az első cipőknél alkalmazták az átlósan elhelyezett csatot, a Dynalinket, amely a márka egyik jellegzetességévé vált. Legendásan kényelmes cipői a mai napig egyedülálló felépítéssel rendelkeznek.
1975-ös modell
1975-ös modell
A Dalbello éremtáblázata világversenyeken
A Dalbello éremtáblázata világversenyeken


Elsőre beleszeret, aki belelép egy Dalbellóba!

A Dalbellónak nagy tapasztalata van a kényelmes cipők gyártásában, hiszen eddig elsősorban az átlagsíelők részére gyártott sícipőt. All mountain sícipői kényelmesek, könnyen felvehetők és a legjobban igazodnak a lábhoz. A vékonyabb, keskenyebb lábúak ugyanúgy megtalálják a megfelelő sícipőt, mint a széles vastaglábú síelők. Mindig rendelkeztek olyan modellekkel, amelyek jól körbeölelik a vékony lábat és egy speciális megoldással szűkíteni lehet sarokrészen, ezzel stabilizálva a sarok mozgását.
Dynalink
Dynalink
2001-ben jelent meg Krypton sícipője, amely forradalmasította a cipőgyártást. Új háromrészes Cabrio felépítése hamar népszerű lett a freeride-osok és freestyle-osok között. A piacon ezek a cipők a legkeresettebbek, és ebben a kategóriában messze a többi gyártó előtt jár a Dalbello.

Sícipői két eltérő szerkezettel készülnek, Cabrio és Classic felépítéssel.

Miért is született meg a Cabrio dizájn? Mert:
  • A modern síelést gyors élváltások jellemzik.
  • A változatos terepek miatt nagyobb rugalmasságra van szükség.
  • Nagyobb rezgéscsillapításra van szükség a változó terep és hóminőség miatt.
A Cabrio cipők három részből épülnek fel:
  • 1 - Felső szár: megfelelően dinamikus karakterisztikát ad a cipőnek, nagyobb mozgásteret biztosít
  • 2 - Külső nyelv rész: a cipő gyors visszarugózását segíti
  • 3 - Alap lábfejrész: stabil, erős, és az oldalsó erőket precízen továbbítja oda-vissza az él irányába.
Cabrio felépítés
Cabrio felépítés
A Classic dizájnnal készült cipők tradicionális felépítésűek. Két részből állnak, alsó lábfej rész és felső lábszárrész. Erő, pontosság és tökéletes kontroll jellemzi őket.

Mire jó a Classic felépítés?
  • Technikás síeléshez
  • Nagy sebességhez és pontos ívekhez

Intuition I.D Thermo, a személyre szabott kényelem

Egyre népszerűbbek a személyre szabott sícipők. Főleg azok kedvelik, akiknek a lábán valamilyen elváltozás van (bütyök, dupla boka, csontkinövés), s nem találnak megfelelő sícipőt, amely kényelmes és megfelelően tartja a lábat. Az egyéni lábformához való alakítást a külső vagy a belső héj formálásával lehet elérni. A Dalbello a kanadai Intuition cég technológiáját alkalmazza, amely egy speciális, formázható belső héjat jelent. Az új technológia, az I.D Thermo Liners 100%-ban lábra formázható belső héjat jelent.

Ezzel a megoldással már minden igényt ki tudnak elégíteni a Dalbello sícipők, hiszen a hagyományos belső héjakhoz képest:
  • 40%-kal könnyebb
  • 25%-kal melegebb
  • 100%-ban lábra alakított
  • és 20 perc alatt elkészül

Hogyan működik az I.D Thermo belső?

Az I.D Thermo Liner egy hőre lágyuló anyagból készített belső héj. A felmelegített héj változtatni tudja a vastagságát, így igazodva a láb formájához.
A lábraformázás csak pár lépésből áll. A lábfej megfelelő előkészítése, preparálása után az előmelegített belsőt felvéve a sícipőbe kell lépni, majd a cipő becsatolása után meg kell várni annak lehűlését, míg fel nem veszi a láb formáját.
A kihűlt cipő 100%-os kényelmet és tartást jelent.

Kétféle I.D Thermo héjuk van. A lábszárat körülölelő nyelv nélküli Wrap és a hagyományos felépítésű Tongue.

Rocker sícipők rocker sílécekhez

A Dalbello a rocker sílécekhez igazította a cipők dőlését. Az új lécek egy semlegesebb, jobban a középpontban elhelyezkedő alapállást követelnek meg a megfelelő terhelés és irányíthatóság miatt.
Ez a cipőszár előredőlésében 15%-os eltérést jelent.
Rocker pozíció
Rocker pozíció
2010-ben stratégiai partnerséget kötött a Völkl sílécgyártóval, amely újabb előrelépés volt, hiszen 2012-re kifejlesztette saját versenycipőjét is a gyár.
DRS Scorpion 130 versenycipő
DRS Scorpion 130 versenycipő
A versenycipővel egyetemben megjelent egy újabb fejlesztés, az aszimmetrikus talpelhelyezés, azaz az MPT (Medial Power Transmission). A síléc középvonalához képest kijjebb helyezkedik el a talp középvonala. Ezzel gyorsabb élváltásokat lehet elérni.

Dalbello - “A nevem, a munkám, az életem.”
Kr2-pro I.D.- Kyra-95 I.D.
Kr2-pro I.D.- Kyra-95 I.D.
Scorpion 130 I.D. - Mantis 95 I.D.
Scorpion 130 I.D. - Mantis 95 I.D.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.