Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Freeride sícipő kompromisszumok nélkül

2017.12.25. Farkas Ágnes

A hardcore freeriderek igen ellentmondásos követelményeket támasztanak a felszereléssel szemben. Valahogy el kell jutniuk a powderes lejtőkre, ami felfelé mászással jár, de az igazi élvezet mégiscsak a síelés a hegyoldalon.
A sítúrázók felszerelése tökéletes a felfelé vezető úton: könnyű, mozgékony sícipő és síléc. Ami tökéletes felfelé, az már kevésbé jó lefelé. Felfelé a sícipő szárának lehetővé kell tenni a járást előre és hátra is szabadabban mozogva. A könnyű súly miatt (pl. Backland Carbon sícipő: 1086 gr) a sítúra-felszerelések puhábbak, könnyebben csavarodnak. Ebben a felszerelésben nem kapjuk meg azt a freeride élményt, amiért felkapaszkodtunk.
Egy jó freeride cipő kemény, bírja a tempót, az ellenállásokat, pontosabban lehet benne irányítani a lécet. Ebből a szempontból inkább egy sportos, pályára szánt (on-piste) sícipőhöz hasonlít, akár 130-as flex-szel is bírhat (pl. Redster Club Sport 130 sícipő: 2330 gr).

Az Atomic talált egy erős középutat, de az a középút most nem a megszokott mintát követi. A haladóknak szánt sícipőkínálat egyik legnépszerűbb darabja már két éve a Hawx Ultra sorozat (Hawx Ultra 130 sícipő: 1680 gr). Keskeny építésű, sportos modellek, kézben fogva pedig szinte elrepülnek a kezünkből, (darabonként kb. fél kilóval könnyebbek a megszokott modelleknél).
Idén ez a sorozat bővült az Atomic Hawx Ultra XTD modellel. A rendkívül könnyű „sima” Ultra modell megkapta a Backland túracipő Free/Lock 2.0 szárrögzítését, amivel „járás” állásban 54°-os szögben tud mozogni a szára, majd felérve egy mozdulattal rögzíthetjük és visszakapjuk a kemény alpesi cipőnket.
Azt szoktuk meg, hogy ami mindenre jó, az semmire sem jó igazán. Az Atomic Hawx Ultra XTD felülírja ezt a tapasztalatot, egyszerre kapunk egy könnyű, mozgékony cipőt, amely mégis kemény és sportos tud lenni síelés közben.

Egy dologra figyeljünk: a gumírozott, elöl ívelt WTR talp nem minden DIN kötésbe passzol, ezért vásárlás előtt kérjünk tanácsot a store13 sí- és snowboard szaküzletben!

Megtalálod a 110,120 és 130 flexindexű modelljeit a www.store13.hu oldalon vagy a Budapest Karolina út 17/b cím alatt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.