Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sidas Custom: a TE egyéni talpbetéted

2013.11.28. Szegő Attila

Sidas Custom: a TE egyéni talpbetéted Minden lábnak szüksége van megfelelő alátámasztásra, de minden lábnak más és más alátámasztás kell. Erre nyújtanak megoldást a Sidas 100%-ban személyre formálható Custom talpbetétei.
A jó testtartást befolyásolja, hogy hogyan állunk. Azaz mindennek alapja a talpunk, amelyet, ha jól alátámasztunk, sokkal komfortosabban érezzük magunkat.
Figyelem, ezek nem ortopéd talpbetétek, amelyek gyógyítanak, hanem olyan sport és mindennapos betétek, amelyek mindenkinek a jelenlegi talp formáját veszik fel és támasztják meg úgy, hogy optimális legyen a testtartás.
A legtöbb cipőben egy alaktalan betét van, amely nem tartja meg formáját, így nem támasztja meg a lábat sem.
Sidas Winter Custom Pro és Winter Custom Wide talpbetét
Sidas Winter Custom Pro és Winter Custom Wide talpbetét
Miért is fontos a megfelelő alátámasztás?

Helytelen esetben, például sícipőben, ahol egy kemény műanyagon kell állni, ott a talpboltozatokat tartó izmok elfáradnak. Nyúlnak, feszülnek és torzul a láb anatómiai formája, amely fájdalmat okoz helyben, vagy a változás miatt kisugároz máshová. Továbbá a megfelelő alátámasztás hiánya eredményezhet csúszkálását is cipőn belül, amely rontja a sport értéket, a teljesítményt.

Amennyiben az egyéni talpboltozatot, amely lehet jó, vagy kevésbé, de alátámasztjuk, akkor a testünket tartó izmok tudnak pihenni és nem kell folyamatosan egymás ellen dolgozniuk. A megfelelő alátámasztásnak köszönhetően stabil marad a lábfej helyzete.
A komfort érzetünk sokat javul, így a sporttal töltött kikapcsolódásunk is jobban fel tud tölteni.

Hogyan formálódik?

A talpbetét egy speciális anyagokból készült több rétegű egyenes felületű lap. Ez a lapos betét fogja felvenni a talp jelenlegi formáját, amelyet felhevítés után, egy erre a célra kifejlesztett formázó padba kell behelyezni. Itt már előtte lenyomatot készítenek az egyéni talpboltozatról. A munkafolyamat időigényes és sok türelmet igényel, de megéri a várakozást! A különbség zongorázható, hiszen egy 100%-ban egyénre szabott talpbetét lesz az eredmény.

Eredmény és komfort

Az elkészült betétet a felhasználni kívánt cipő eredeti "piece of shit" méretére kell vágni, majd be kell helyezni annak helyére, és már kész is a használatra. Érezhetően jobban tart és hosszabb használat után érezhető, hogy lábunk kevésbé fárad. A helytelen testtartásból eredő nyavalyák, például térd-, hátfájás csökkennek, de sok esetben meg is szűnnek.
Sportoláskor előtérben az élmény fog szerepelni és nem a szenvedés.
Sidas Multi Sport Custom talpbetét
Sidas Multi Sport Custom talpbetét
Magyarországon, jelenleg csak nagyon kevés helyen lehet elérni, ezeket a lábra formálható Sidas talpbetéteket. Előtte érdemes tájékozódni és időpontot kérni az adott szaküzlettől, síközponttól.

Milyen talpbetétek közül lehet választani?
  • Téli sportokhoz Winter Custom normál és széles változat érhető el. Ezek merevebb és jobban szigetelt betétek.

  • Több célú felhasználásra Multi Sport Custom betét ajánlott. Ezek valamivel rugalmasabbak, hajlékonyabbak, mint a téliek. Ez a legtöbb sporthoz jól használható.

  • Jelenleg nem mindenhol érhető el, de rendelhető futáshoz, túrázáshoz, kerékpározáshoz és golfhoz is a 100%-ban formázható betét.
A Sidas Custom talpbetéteket megtalálod a logóval ellátott sportboltokban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.