Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sícipőfejlesztések 2013-ban

2012.12.16. 2013.01.16. Szegő Attila | frissítve: 2013.01.16.

Sícipőfejlesztések 2013-ban A síelés legfontosabb felszerelése a bakancs. A gyártók évről-évre sokat foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Az Atomic nagyot alkotott az idei szezonra! Az innovatív fejlesztéseknek köszönhetően az új Redster sícipő mérföldkő a piacon.
h i r d e t é s
A cipő flexibilis talpszerkezetet kapott, ami által a léccel együtt hajlik a bakancs is, attól függően, hogy milyen belső betétet rakunk bele. Három különböző betéttel lehet egyénre szabni, hogy mennyire merevítse ki a cipő a léc kötés alatti részét, azaz mennyire engedjük, hogy könnyen vegye fel a sí a kanyar ívét; választhatunk keményet, közepeset és lágyat. A Redster sícipő teljes karbon hátsó szerkezeti felépítést kapott, amitől könnyebb és hatszor jobban terhelhető lett, ezért a cipő első; csattok alatti részét lágyabbra lehetett megcsinálni. Ezáltal könnyebb felvenni, jobban illeszkedik a lábformához, és terheléskor nem törik meg élesen a műanyag, gátolva ezzel a szabad elmozdulást.

A legnagyobb újítás az elforgatható szár. A középponttól 5-5 mm-re lehet elfordítani a szárat. Gyorsabban megindítható kanyarokat eredményez és hatékonyabb, gyorsabb síelést. A jobban testre szabható cipő gyorsabb, pontosabb irányítást eredményez, a biomechanikai igényeknek megfelelő beállítás pedig a kényelmet növeli.



A szárat, annál jobban direktbe kell állítani, minél nagyobb tempót síelünk. Amikor azonban sűrű élváltások vannak a kanyarok miatt, akkor ki kell forgatni a szárat.

Az Atomic cipőgyártási filozófiáját a komfort, a személyre szabhatóság és a magasabb teljesítmény elérésének egysége alkotja.

Tecnica - új utakon

A Tecnica új irányzatot alkotott meg és alapokat tett le a sícipőgyártás területén. Az új technológiának köszönhetik, amellyel használható, praktikus és vonzó szériát teremtettek, meghódítva a freemountain cipők piacát. A Tecnica mára az olasz dizájn és csúcstechnológia tökéletes kombinációját képviseli. I-FS a profi freemountain rendszer A multifunkcionális I-FS rendszer egy maximálisan funkcionális cipőt eredményez.
  • Funkció váltó kapcsoló:
    A magas flex index nem jelent hátrányt a könnyű váltásnál sí és túra funkciók között.
  • Cserélhető cipőtalp:
    Hagyományos és Dynafit rendszerhez igazítható sarok és orrkiképzés.
  • Power csatt:
    Csattal feszíthető tépőzár a maximális szorításhoz.
  • Rezgéscsillapító sarokbetét a kellemetlen rezgések elnyelésére.
  • Könnyű szerkezetes építés:
    A PU-nál 20%-kal könnyebb polymer (TRIAX) használata
Powerchassis - keret a verseny és all mountain cipőkhöz
A cipő talpába beépített keret 20%-kal merevebbé teszi a torziós csavarodással szemben. Pontosabb irányítást eredményez.

I-rebound - a hatékony irányítás kulcsa
A cipő alsó héj szerkezetét egy méhsejt pánt öleli körbe, amely a bakancs felső-hátsó részéhez kapcsolódik. Ez arról gondoskodik, hogy a bakancs felső szára mihamarabb visszanyerje a kanyar végére eredeti pozícióját.

Air fit technológia - lábra igazítva
Egy korábbi pumpás megoldást fejlesztettek tovább az olaszok. A felfújható párna a bokát öleli körbe. A rendszer a belső héjra van ráültetve, így sokkal jobban igazodik a lábformához. További hasznos funkció a belépést könnyítő Quick Instep, ami lehetővé teszi, hogy a hideg bakancsot is könnyen lehessen felvenni.

A Salomon mindig élenjár a cipőfejlesztésben!

Mérföldkőnek számított a széles, bütykös lábfejre kifejlesztett custom shell, majd megjelent a 360 CS szerkezet.
A Salomonnál jól tudják, hogy a jobb illeszkedés jobb irányíthatóságot eredményez. Ezt az idei újdonság a Twin Frame felépítés segíti. A kettős anyag jobb tartást ad a lábfejnek és progresszív hajlékonyságot a felsőrésznek.
A túracipők kaptak egy egyszerű és megbízható kapcsolót. A héjszerkezetben található "v" forma segíti a szabad elmozdulást túrázáskor, míg a magnézium Backbone kapcsolórendszer rögzíti síeléskor a "v" hasítékot.



Cipőiket három kategóriára bontják. Pálya, all mountain és freeski.

Az X-max és az Instinct típusok verseny felépítésűek a nagyobb tempóhoz tervezve.
Az Impact és az Idol bakancsok jól kontrollálható szélesebb modellek.
Az RS, Mission, Divine zárja a pályára való cipők sorát. A Quest Max az all mountain cipők csúcsa, melyek a hike & ride rendszerrel felszerelve kitűnő többcélú túrabakancsok. Ezzel nem kell megállni, ha vége a pályának!

Rossignol, variánsok kényelemre és kontrollra.

Sensor fit rendszer
Az erőátvitel síelésnél a cipőnél kezdődik és ezt a fontos dolgot ragadta meg a Rossignol.
  • Sensor Inside
    3 kapcsolódási ponttal rendelkezik. Ez adja át legjobban az ébredő erőket, valamint ez a legszűkebb 97 mm-rel. Csak a versenycipőknél alkalmazzák ezt a technológiát.
  • Sensor 3
    három közvetlen kapcsolódási pont van a belső és külső héj között. A kapcsolatot egy speciális polycarbonat kialakítás biztosítja. Ez a cipő kialakítás a legszélesebb ponton 100 mm széles.
  • Sensor 2
    Csak két közvetlen kapcsolódási pont van a lábfej oldalsó talpéleinél, és a cipő szélessége 102 mm. A jobb erőátvitel és kontroll miatt tartósabb, erősebb anyagot használnak a Sensor 2 betéteknél
  • Sensor Soft Insert
    Itt a két oldalsó szenzorrészt az orr-résznél összekötik. A nagyobb komfort miatt rugalmasabb anyagból készül.
Igazi különlegesség és egyedülálló fejlesztés, hogy a Rossignol cipőnyelvek már nem nyomnak! Mivel a cipő nyelvét egy anyagból készítik és a varrás az orr-részénél van, így sokkal kényelmesebbek lettek a Rossignol bakancsok.

Egyedi megoldás a diagonál csat is. Lényege, hogy a csattoknál ébredő erők a lábfejet minél jobban hátrafelé húzzák, és rögzítsék a sarkat.
A női bakancsok belső héjánál a legjobb anyagokat használták fel, Thinsulate-ot, gyapjút és polárt.

Nordica - Sokszínűség, kényelem, kódok és újratervezett merevítés!



A Nordica a Tecnica csoport tagja. Így nem meglepő, ha azonos fejlesztésekkel találkozunk ezeknél a márkáknál.
Ilyen például a Dalbellótól átvett 45 fokban elhelyezett csat, ami a bokát és a sarkat rögzíti hatékonyan, valamint a három részes cipőhéj szerkezet.

DPC kódrendszer:
A Nordica létrehozta a legjobb értékelési rendszert. Három értéket ad meg, ami jobban tükrözi a cipő tulajdonságait.

1. Stiffness
Ez a bakancs flexindexe 16-os skálán mérve. A cipő forgatónyomaték hatására történő 5 fokos hajlását mérik, azaz a keménységét. Mivel ez függ a cipő felépítésétől, így típusonként az azonos érték eltérhet, ezért további meghatározásokra van szükség a jó választáshoz. 2. Progression
Egy egységnyi erőre történő 5 fokos elmozdulást 0-3-ig értékelve adják meg. A nullánál nincs elmozdulás a hármasnál 1:3 arányban mérhető ez.

3. Rebound
A csillapítási érték határozza meg, hogy milyen gyorsan nyeri vissza a bakancs eredeti pozícióját. Lassan, közepesen vagy gyorsan. A verseny és free bakancsok gyorsan, a haladó és sportos bakancsok a médium és gyors idő intervallum között, míg az all mountain és túrabakancsok közepesen gyorsan nyerik vissza eredeti pozíciójukat.

EDT felépítés:
A cipőknél nagyobb terhelésnél csavarodás lép fel, ami rontja az erőátvitelt a lécre. Az EDT rendszer kimerevíti a cipő talpát csavarodás ellen. A cipő héjához négy ponton hozzácsavaroznak egy kompozit és poliuretán hab szendvicsszerkezetű betétet. A tavalyi rendszerhez képest most nem oldalról, hanem alulról történik a rögzítés. Az új cipő héj három részből áll össze. Az alsó rész jobb oldaltartást eredményez, és nagyobb mozgásteret ad előre. A keskenyebb felső szár lehetővé teszi a 45 fokos csat elhelyezését és könnyebb mozgást tesz lehetővé. a harmadik; az alsó és a felső szár között elhelyezkedő felsőrész megkönnyíti a cipőbe történő belépést és növeli a 45 fokos csat hatékonyságát.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.