Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sícipő újdonságok a 2017/18-as szezonban

2018.01.24. Szegő Attila

Sícipők terén nehéz évről évre megújulni, mivel a láb egy kényes dolog és hosszasabb tervezést igényel. Azért nem marad újdonság nélkül az idei szezon sem.
Sícipő újdonságok a 2017/18-as szezonban

Atomic

Az Atomic sícipők folyamatosan újulnak meg, amióta egy cégcsoport alá került a Salomonnal. Eddig sem voltak tétlenek, de az új szemléletnek köszönhetően teljesen átalakítják modelljeiket lépésről-lépésre.

Az Atomic cipőknél meghatározó szempont, hogy már az első belebújásnál érezhető legyen a komfort. Minden sícipő már Memory Fit rendszerrel készül, így elhárult minden akadály a kényelmes cipők térhódítása elől.

A Redster sícipők új különleges piros színt kaptak, amely nem túl rikító, de mégis különleges. A síbakancs felépítése sportosabb és egyszerűbb lett, ezáltal jobban illeszkedik a lábhoz és jobban közvetíti az energiát a síléc felé.
Atomic Redster
Atomic Redster
Boldog szülinapot Hawx!
A Hawx síbakancs idén 10 éves. Pályafutását forradalmian új flexibilis héjszerkezettel kezdte meg, de azóta folyamatosan fejlődött és több testvére is született. Elmondható, hogy az Atomic sícipők közül ez egyik legnépszerűbb lett a piacon. Sikere a kezdetek óta töretlen.

Az Atomic négy kategóriába sorolta cipőit:
  • FIS Race - ide tartoznak a verseny sícipők Redster World Cup és a Redster Club Sport

  • Piste - ide a kezelt pályára optimalizált sícipők találhatók a Redster Club Sport, Hawx Ultra, Hawx Prime, Hawx Magna és Live Fit

  • All Mountain - ez a vegyes felhasználású sícipők csoportja, amelyet a teljes Hawx család fed le kiegészülve a Hawx Ultra XTD freeride-touring modellel.

  • Touring - ide a komolyabb túrázásra és versenytúrázásra alkalmas bakancsok a Backland és a Hawx Ultra XTD család találhatók.
A kategóriák között van némi átfedés. Alapvetően a sportosabb, agresszívabb síelőknek, akik csak kezelt pályán síelnek, illetve a keményebb versenysít használnak a Redster paletta az ideális, míg a sportos, de komfortosabb síelőknek, akik már vegyesebb hóminőségű pályán mozognak a Hawx kínálata lesz a jobb választás.
Freeride-ra és túrázásra egyértelmű, hogy a Backland és a Hawx Ultra XTD kínálatából kell a megfelelőt kiválasztani.

Dalbello

A Dalbello mindig híres volt a kényelmes sícipőiről és forradalmian új megoldásairól. Ez az idei szezonban sem változott. A komfort terén több megoldást is kínálnak.
MY Fit
Ennek a rendszernek köszönhetően 40%-tól 100%-ig lábra lehet formázni a cipőket.
A már jól ismert Contour 4 kialakítású belső héjak a legtöbb síelő számára megfelelő komfortot nyújt, mivel a saroknál, rüsztnél és lábujjaknál speciális rugalmas betétek vannak, amelyek igazodnak a lábformához.
A belső héj optimalizálására további két lehetőség nyílik:
  • Egyik az ID - THERMO CUSTOM FIT LINER, amellyel 100%-ban egyedi formára alakítható a belső. Ez az eljárás időigényesebb, de a legprofibb megoldást nyújtja. A belső teljes felülete képes alakváltozásra.

  • A másik lehetőség az IF - INSTANT FIT LINER amellyel 40-80%-os változás érhető el. Itt csak a belső héj bizonyos része a lábfej tud formálódni.
Annak, akinek ez nem elég, további megoldást jelenthet a Dalbello sícipők külső műanyag héjszerkezetének formázása. Látható, hogy az olasz Dalbello mindent megtesz a kényelemért és a lehetőségek tárházát kínálja a síelőknek.

Nincs többé csúszós talaj és kopott cipőtalp! A Dalbello Grip Walk talpkialakításának köszönhetően kellemetlen szituációkat lehet megelőzni.

A síbakancsok új sarok és orrész kialakítást kaptak, amely lényegét az új co-polymer gumi betétek adják. Ezzel a megoldással hasonlóan lehet közlekedni, mint a hagyományos túrabakancsokkal.

Előny a hölgyeknél
Különös figyelmet fordítanak a hölgyekre, mivel anatómiailag más a lábformájuk, mint az uraknak, illetve sokkal fázósabbak is.
  • A női modelleknél tiroli gyapjút használnak a bélések szigetelőanyagának.
  • Szélesebb trapéz formájú kialakítással készül a bakancs lábfej része.
  • Könnyebb és rugalmasabb anyagokat használnak fel a cipőhéj kialakításához.
  • A különböző vádlimérethez való alkalmazkodást és a könnyebb bebújást segíti a sícipő háttámlájának magasságának változtatása.
  • Melegebb és rugalmasabb lábujjrészt alakítottak ki a belső héjban.

Tecnica

Beleerősített a női modelleknél! Most sokkal több komfortot adnak a női cipők, mint eddig. Megkaptak minden eddigi új fejlesztést, azaz a külső és belső héj egyaránt méretre alakíthatók és szintén lehetőség van választani a keskenyebb és nagyobb térfogatú cipőhéjak közül. Ezt eddig a férfi modelleknél vezették be, de idén már a hölgyek is élvezhetik.

Amit viszont csak a női modelleknél vezettek be az a Merino gyapjú valamint a fűthető belső és a CAS CUFF ADAPT.
Tecnica CAS CUFF ADAPT
Tecnica CAS CUFF ADAPT
Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy az erősebb vádlival rendelkező hölgyeknek is kényelmes legyen a bakancs. A Cas Cuff Adapt megoldásnál nem ér teljesen körbe a tépőzáras pánt, valamint egy “V” alakú bevágás teszi lehetővé a kellő tágasságot.
A Merino gyapjúval bélelt bakancsok jelentősen melegebbek mint az eddig megszokott belsők, de akinek ez nem elég azoknak itt a bélésbe integrált Therm-ic cipőfűtés. A fűtés három fokozatban állítható és USB-ről tölthető.
Tecnica sícipő bélésbe integrált Therm-ic cipőfűtéssel
Tecnica sícipő bélésbe integrált Therm-ic cipőfűtéssel
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.