Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hogyan lehet kényelmesebb a sícipő?

2018.02.16. 2020.02.05. Szegő Attila | frissítve: 2020.02.05.

A Sidas céget 40 éve, 1975-ben három síoktató alapította, akik keresték a módját, hogyan lehet sokkal kényelmesebb a lábnak a sícipőben. A márka egyik alapítója azt találta ki, hogy a cipőbe egyénre formázott talpbetétet kell tenni, ami csökkenti a kellemetlenségeket.
Mivel kezdetben speciális eszközök nem álltak rendelkezésükre, az első talpbetétet egy otthoni sütőben készítették el! A vállalat sikerét az egyénre szabott talpbetét technológiájának a kidolgozása alapozta meg.
Sidas 1975
Sidas 1975
A Sidas akkor kezdett gyorsan növekedni, amikor a kényelmes megoldások nem csak a síelésben, hanem az egyéb sportoknál is, a futásnál, szabadtéri sportoknál, a kerékpározásnál és a mindennapi lábbeliknél is megjelentek.

Tíz évvel később, 1985-ben a Sidas egy új piac felé nyitott: az egészségügyi talpbetétek felé. A Sidas a formázható talpbetét technológiájára építve, megalapította a Podiatech márkát, mely az ortopéd szakorvosok számára kínál megoldásokat a betegek lábak gyógyításához.
Így készül.
Így készül.
A Sidas 40 éves fennállása alatt különböző területeken a következő eredményeket tudja felmutatni:
  • Innováció, amely 109 védjegyet és 15 szabadalmat eredményezett csekély 40 év alatt.
  • A legtöbb sportoló a Sidas márkát választja, köszönhetően a világszerte ismert innovatív megoldásoknak.
  • Termékeit szakértőkkel együttműködve fejleszti. A tudományos vizsgálatokat és eredményeit a termékfejlesztések során felhasználják.
  • A Sidas megoldások a top márkák körében is elterjedtek, ennek eredményeképpen számos partnerkapcsolat jött létre. (pl. az Atomic, a Salomon és a Head márkákkal)
  • Bizalom a kiskereskedők és az ortopéd szakemberek körében, hiszen több mint 15.000 kiskereskedő és ortopéd szakorvos dolgozik a Sidas termékeivel.
  • Népszerűsége kimagasló a többi hasonló márka közül, hiszen napi szinten 1,5 millió ember használja a termékeit!
Winter Custom Comfort talpbetét
Winter Custom Comfort talpbetét

Miért jó a Sidas lábra formázható talpbetétje?

A láb megfelelő alátámasztása a helyes testtartás és a helyes mozgás kialakításához elengedhetetlen. A helytelen testtartás sok problémát eredményez. Porckopást, izomfáradást, izomgörcsöket és egyéb mentális problémákat. A talpbetét egy kellemes komfortos érzetet ad, miközben megfelelő alátámasztást ad egész testünknek és a lábat stabilan tartja a cipőben.
Bizonyos kinövések, bütykök és elváltozások a talpbetétnek köszönhetően fájdalommentesek lesznek, valamint a helyes pozíciónak köszönhetően a cipő kényelmes lesz, így az eddigi problémás területek nem fájnak.

Hogyan is készül?

A talplenyomatról megállapítható a láb pontos mérete. Ennek megfelelően megtörténik sportágnak megfelelő talpbetét kiválasztása, amely lehet széles vagy normál kivitelű. A talpbetéten jelölésre kerül a láb pozíciója, hogy a végleges kialakításnál minden a helyére kerüljön. Az előkészített homokágyon megkezdődik a láb lenyomatának elkészítése. Itt van lehetőség a mediális és haránt boltozatok megfelelő alátámasztásának kialakítására, és a térd helyes pozicionálására. A korábban rögzített jelek átmásolásra kerülnek, hogy a közben felmelegített talpbetét pontosan a helyére kerüljön. A lábfej kikerül a formázóágyból majd a lágy talpbetét a negatív formába beillesztésre kerül. A láb visszakerül a jeleknek megfelelően a talpbetétre. A betét kihűlése után további stabilizátor és szűkítő kerülhet fel, majd megtörténik a végleges cipőhöz történő becsiszolás. Az eredmény felülmúlhatatlan!

Az elkészítés időigényes, de megéri a fáradságot, mert hosszú távon megtérül kényelemben, egészségben és a sportolásra fordított energiában.

A Sidas további innovációi:

  • 100%-ban lábra formázható belső héj sícipőbe és sícipő házak
  • Fűthető talpbetétek
  • Fűthető zoknik
  • Cipőszárítók
Sidas, a tökéletes megoldás minden típusú lábra, minden sportágban, és minden nap!

Kérdezze szakértőnket most, tudjon meg többet! Kattintson most!

Találja meg a legközelebbi Sidas partner üzletet itt: Sidas Partnerek
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.