Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hó-Show 2008 körkép szakmai szemmel

2008.11.12. Hernádi László

Hó-Show 2008 körkép szakmai szemmel Idén az eddig megszokott területhez és választékhoz képest visszafogottabb képet mutatott a szezon nem hivatalos megnyitását is jelentő téli vásár és kiállítás.
Sajnos a kínálat néhány márka esetében nem vonultatta fel az idei újdonságokat, így nem volt lehetőség közelebbről megszemlélni az Atomic várva várt D2 léceit, hiányzott a Head, a Kneissl és a Fischer idei szezonra készített léckínálata is.

Az ígéretesnek tűnő trendek, amelyekkel már idén nem találkozhattunk, a Kneissl glide technológiával készülő lécei, a szintén a Kneissl nevéhez kapcsolódó puha síbakancsok. Ezek messze nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

Általános trend, hogy a modellpaletták a korábbi évek burjánzásához képest szűkülnek, hiszen a piaci igények korántsem ennyire szerteágazóak.

A legnagyobb választékkal az utóbbi évekhez hasonlóan a Nordica, a Head, a Rossignol és a Salomon hazai forgalmazója jelentkezett. Ezek a standok voltak a legnagyobbak is egyben. A Head és a Nordica standján ismét lehetett alig használt teszt és bemutató léceket vásárolni kedvező áron. A vásáron kínált termékek túlnyomó többsége ezúttal is a síruházat kategóriába tartozott, gyakorlatilag minden igényt kielégítő választékot vonultattak fel a kiállítók. A síbörze idén visszakerült a régebbi helyére, ahol ennek köszönhetően meglehetősen zsúfolt standokkal találkozhattunk. Óriási volt az érdeklődés a használt sífelszerelések iránt, egy kis időráfordítással és odafigyeléssel jó áron megfelelő minőségű lécet lehetett itt választani bármely stílushoz, sí tudáshoz. Ezúttal is lehetett raktáron maradt, de vadonatúj síléceket is vásárolni számos helyen, néhol nagyon jó áron. Figyelembe véve, hogy a síléc belső szerkezete általában évekig nem változik, gyakorlatilag az újjal megegyező minőségű felszereléshez lehetett így jutni, töredékáron. Új kategóriaként immár "kövező léc" kategória is feltűnt a börze kínálatában, itt olyan síléceket lehetett fillérekért venni, amelyeknek gyakorlatilag már csak nyomokban volt talpfelületük, vagy egyéb végzetes sérüléssel rendelkeztek. Ezúttal sem hiányoztak a sízéshez, utazáshoz szükséges kiegészítők, mint a tetőbox, speciális tetősínek illetve hóláncok.

Összességében elmondható, hogy a sízéshez, utazáshoz kapcsolatos bármiféle kérdésre megfelelő választ kaphattunk a kiállítóktól, illetve bármely télisporthoz szükséges eszközt felszerelést megtalálhattunk a bőséges kínálatban, olcsó és drága árfekvésben egyaránt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.