Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hó-show 2005 - szakmai szemmel

2005.11.25. Hernádi László

A 2005. évi Hó-Show a növekvés jegyében az eddigi legnagyobb választékot vonultatta fel, mint felszerelésekből, mint pedig utazási ajánlatokból és szolgáltatásokból.
Népszerű volt a 2005. évi Hó-Show-n bemutatott virtuális síverseny játékunk.
Népszerű volt a 2005. évi Hó-Show-n bemutatott virtuális síverseny játékunk.
h i r d e t é s
A szokásokhoz híven összes jelentős sífelszerelés gyártó képviseltette magát, a legnagyobb választékot idén a Salomon, az Atomic, a Nordica és a Rossignol mutatta be, de impozáns a teljes termékskálát felvonultató, a technológiát és a reklámokat plazmaképernyőkön bemutató standja volt a többi gyártónak is. A teljes síléc, síkötés és síbakancs, illetve snowboard, valamint sífutóléc választékon kívül a nagyobb gyártók saját síruházatukat is árulták.

A legnagyobb újdonságot a Kneissl standján található "glide" technológiájú sílécek jelentették, amelyből vásároltak is már, itt találtuk a legdrágább sífelszerelést is, a Kneissl Crystal luxus síléc táskával, bottal és kötéssel 500 ezer forintos áron várt gazdára.

Aki olcsó és új sífelszerelést szeretett volna venni, az is talált megfelelőt, a Pale alsókategóriás sílécei belépő szintű Tyrolia kötéssel mindössze 29 ezer forintba kerültek.

További érdekesség volt, hogy míg szinte minden gyártó megjelent a piacon ún. puha síbakanccsal addig az idei szezonban már csupán 1-2 gyártó árult ilyen típust, ezzel párhuzamosan a puha bakancsok megjelentek a használt börze polcain. A bakancsok terén a puha irányvonal helyett inkább a könnyített kemény héjjal rendelkező, könnyen csatolható, könnyű belebújást biztosító komfort kategória volt az idei szezon sikercikke. Változatlanul népszerű a "thermo-fit" technológia, amikor speciális géppel a hőre lágyuló bélést közvetlenül a vevő lábfejéhez formázzák.

Széles kínálat várta az érdeklődőket a használt felszerelés börzén is, itt a használt sí, sífutó, snowboard és sítúra felszereléseken kívül új sí és snowboard felszereléseket illetve ruházatot is árultak. Idén már mindössze egy standon lehetett felfedezni hagyományos léceket, amelyeknek 6-15 ezer forintos árfekvése meglehetősen borsosnak tekinthető, ha hozzátesszük, hogy ezek 8-12 éves felszerelések. Az egyik kereskedő elmondása szerint több tízezer pár hagyományos sílécet szállított már el ingyen a raktárából, mivel eladhatatlanok voltak (az információk szerint igencsak díszes kerítések épülhetnek ezekből a lécekből).

Szerencsére az elmúlt évek gyakorlatával szakítva az idén nem volt olyan használtcikk forgalmazó, aki kozmetikázott, újralakkozott síléceket kínált volna, természetesen a vásárláskor mindenképpen érdemes nagyon elővigyázatosnak lenni. "Most jó magasnak lenni" szólhatna a szlogen, mivel a 180cm-es pár éves csúcskategóriás carving lécek az érdeklődés hiánya miatt 20 ezer forint körül vártak a vevőkre.

A szolgáltatók közül kiemelkedő volt a Wintersteiger síszervíz központja, ahol közelről lehetett kísérni a kötésszerelés, oldási erő ellenőrzés, sílécélezés, talp karbantartás folyamatát, valamint projektoron mutatták be a Wintersteiger "discovery" típusú, síparadicsomok szervizei számára készített nagy kapacitású, teljesen automatizált síléc és snowboard élező és karbantartó berendezését.

Természetesen az alapvető felszereléseken kívül minden sízéshez, snowboardhoz és más téli sporthoz szükséges és kevésbé szükséges felszerelésből, kiegészítőből nagy volt a választék. Idén is rengeteg új és használt téli sportfelszerelés talált gazdára a kiállítás ideje alatt, szerencsére a következő hetekben már a hó is megérkezik a környező országok hegységeibe, hogy egyre többen próbálhassák ki a téli sportok nyújtotta örömöket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.