Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Északi sí világbajnokság lesz Val di Fiemme-ben

2012.11.13. 2013.02.10. | frissítve: 2013.02.10.

Északi sí világbajnokság lesz Val di Fiemme-ben 5 kontinens 60 csapata és 1153 önkéntes érkezik 2013 február utolsó hetében az olaszországi Val di Fiemme-be. Mindenütt szurkolók fognak ünnepelni, fesztiválok, kóstolok, együttesek, dj-k, és egy különleges világhimnusz - melyet Goran Bregovic írt - várja majd az ide érkezőket.
Val di Fiemme-ben - melyet a sífutás központjának is szokás hívni - immáron harmadszor rendezik meg az Északi Sí Világbajnokságot. Már nyáron nagyban folytak az előkészületek: amíg a helyi turisztikai iroda folyamatosan kapta a foglalásokat a február 20 és március 3. között zajló eseményre, addig a szervező bizottság ötleteket gyűjtött és projektekbe kezdett, annak érdekében, hogy tökéletes körülményeket, kísérőprogramokat és fenntartható, hatékony közlekedési rendszert alakítsanak ki a nemzetközi közönség számára. A tervezésben érintett volt a PalaFiemme of Cavalese kongresszusi központ, ami a sajtó és a média központja lesz, a predazzoi síugró stadion és a Lago di Tesero-ban található sífutó stadion. Mostanra már több, mint 60 csapat erősítette meg részvételét a világbajnokságon: 36 európai, 12 ázsiai, 3 afrikai valamint 5 dél-amerikai, de ausztráliai és új-zélandi sportolókkal is találkozhatunk majd.

Rengeteg show, kóstoló és játék fogja színesíteni az eseményt. 1153 önkéntes lesz a világbajnokság lelke és szíve (átlagéletkora egyébként 49 év!), akik lelkesen fogják segíteni a rendezvény sikeres lezajlását.
Az előkészületek során nagy szerep jut Val di Fiemme tapasztalatának, a síterepet az egész világon jól ismerik fontos események rendezése miatt. Magát az Északi Sí Világbajnokságot is rendezték már itt korábban, 1991-ben és 2003-ban is, sőt, idén hetedik alkalommal érkezik ide január 5-6. között a Tour de Ski verseny, a különösen nehéz befutó szakasszal az Alpe Cermis-en át.

MINDEN NAP ÜNNEPLÉS, KONCERTEK ÉS FESZTIVÁLOK

"A nemzetközi érdeklődés a versenyek iránt rendkívül magas", mondta Bruno Felicetti, a szervező bizottság kommunikációs igazgatója. Ennek oka minden bizonnyal a magas színvonalú sportélet, a Dolomitok gyönyörű tája, és az olasz életstílus kombinációjának köszönhető. Ami pedig az érdeklődést még tovább fokozza, az a kísérő programok eredetisége. Cavalese-ben minden nap rajongói "parádékat", ünnepléseket fognak tartani, míg Val di Fiemme-ben koncertek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Ezen kívül a helyi különlegességeket is meg lehet majd kóstolni: szalonnák, szalámik, sajtok, édességek, grappa (olasz törkölypárlat) és Trentino borai közül lehet majd válogatni. A színpadokon pedig tribute band-ek - azaz feldolgozásokat játszó együttesek - fognak állni, felelevenítve a Beatles, a Queen vagy éppen az Abba legjobb slágereit. Természetesen nemzetközi hírességek is érkeznek majd, többek között például Liverpoolból, akik a 60-as, 70-es évek zenéivel biztosítják majd a kitűnő hangulatot. Emellett klasszikus és népzenei koncertek, valamint két dj is gondoskodik majd a vendégek szórakoztatásáról.

A többi kísérőprogram mellett megrendezésre kerül a South Nordic fesztivál és a Winterfest is, két "zöld" estét varázsolva a télbe, de nem szabad elfeledni a díjátadó ceremóniát sem, ami szintén egy hatalmas bulivá fog átalakulni minden éjjel a versenyek után.

VILÁGBAJNOKSÁG HATÁROK NÉLKÜL

A történelem során először, az Északi Sí VB teljes mértékben építészeti "határok" nélkül valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a mozgássérült vendégek éppúgy átélhetik a világbajnokság egyedi hangulatát, mint mindenki más. A predazzoi és a lago di teseroi stadionok is megkapták az "Akadálymentes Fiemme" tanúsítványt, így gond nélkül engedhetik majd be a versenyekre és az egyéb programokra a kerekesszékkel érkezőket is. A projektet az Accademia della Montagna fejlesztette és dolgozta ki, több helyi szervezet és intézet támogatásával.

KÖRNYEZETBARÁT FENNTARTHATÓSÁG

2013-ban teljesen természetbarát módon fogják megrendezni világbajnokságot.

NYITÓÜNNEPSÉG

A 2013-as Északi Sí Világbajnokság megnyitását egy különleges tűzijáték estével fogják megünnepelni Trentoban. A megnyitón olyan híres személyiség is részt fognak venni, mint például Goran Bregovic. Goran Bregovic, a világzene nagykövete szerezte az esemény hivatalos himnuszát, kombinálva a Balkán ritmikus és dallamos zenei hagyományait a rock és a jazz energiájával.
A nyitóünnepség, melyet az olasz Rai tv csatorna élőben közvetít, a trentoi Duomo téren kerül megrendezésre. A koreográfia több fordulatot is tartalmaz, mint például a zongorista és a zongora "repülését", ami a környék fenyőerdőin át az egész világ felé terjedő zene rezonanciát szimbolizálja. Egy videó is része lesz a programnak, melyet a Studio Festi készített és a síelés és a Dolomitok történelmét mutatja be.

BIZTONSÁG

A biztonságot több tucat rendőr fogja garantálni, Roberto Giacomelli, helyettes rendőrfőnök és a trentoi repülő osztag vezetője irányítása alatt.

KÖZLEKEDÉS

A tömegközlekedés ingyenes lesz az egész völgyben a közönségnek és az igazolásukat bemutatóknak!

KULTÚRA

A kulturális és szabadidős programok egyike a trentinoi Történelmi Múzeum kezdeményezése, ahol egy különleges, példa nélküli kiállítást készít a síelés történetéről.

MŰVÉSZET

2013 nyarán megünnepelve és lezárva a téli versenyeket Varenaban egy különleges művészeti mesterművet fognak készíteni: 2 spirált, ami a színek és sportok forgatagát és a szenvedélyt fogja szimbolizálni. Február közepétől, amíg az időjárás megengedi, a "Jeges Láthatár" nevű alkotás is részt vesz a világbajnokságon. A trentinoi Dolomitok láthatára Oslo horizontjával találkozik. Pampeago - Latemar sípályáin a szabadtéri művész galéria, a "RespirArt" ad otthont egy nagy jég építménynek melyet Norvégia inspirált. Ezalatt Osloban Marco Nones a trentinoi Dolomitok jeges láthatárát készíti el, melyet nemrégiben soroltak be az UNESCO természeti világörökségei közé. Angelo Morucci és Mario Venturini zenei mesterművét, mely 3 síelőt szimbolizál, a "Harmónia Völgye"-nek keresztelt völgyben, a Hegedűk erdejében adják majd elő.

A VILÁGBAJNOKSÁG JÁTÉKA

Az Északi Sí VB hivatalos videojátéka már elérhető az interneten, a "Skiri mini game" nevet kapta. Megtalálható a www.fiemme2013.com honlapon.

HIVATALOS SZPONZOROK

Viessmann, Vattenfall, Intersport, Coop, Bet-at-home, Hyundai és Trentino azok a partnerek, akik úgy döntöttek, hogy támogatják az eseményt 2013. február 20. és március 3. között.

MÉDIA

A szervezők különös hangsúlyt fektetnek a közvetítés minőségére: a sífutó versenyek alatt 35 különböző típusú kamerát fognak használni, a síugró stadionban 16 kamera és 21 mikrofon fogja biztosítani közel ugyanazt az élményt, mintha élőben jelen lennénk a versenyen. A szervezők célja, hogy több, mint 500 millió tv néző kövesse a versenyek a közvetítését!

<b>További infók:</b> További információ és foglalás:
Val di Fiemme Turisztikai Hivatal
Tel.: +39 462-341419, +39 462-241111
E-mail: booking@visitfiemme.it
Web: www.visitfiemme.it, www.fiemme2013.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástipp
Hotel Sole csillagcsillagcsillagSuperior
A Hotel Sole Trentino tartományban, Bellamonte - Alpe Lusia sítereptől kb. 3 km-re található családias hotel. Étterem gluténmentes étrenddel, wellness központ pezsgőfürdővel, szaunákkal. 54 szoba saját fürdővel, akár mozgáskorlátozottak számára is, wifi internet!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.