Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tiszta szívünkből imádunk minden biatlonost

2014.01.21. Gémes Renáta

Lelkes szurkolók követik Szőcs Emőkét versenyről-versenyre. A Biathlon Fans Hungary tagjai a helyszínen buzdítják a biatlonosoknak. Szombattól a Ruhpoldingban az IBU kupán szorítanak a magyar lánynak.
Szőcs Emőke
- Van-e közöttetek volt biatlonos, sífutó, vagy kapcsolódtok-e más módon is a szurkoláson kívül a sportághoz?
- A törzsgárdában, aki 6-8 ember, nincs volt biatlonos vagy sífutó, de büszkék vagyunk, hogy az egyik volt olimpikonunk, Szöllősi Ivett is tagunk, Hochfilzenben is találkoztunk. A Nemzetközi Biatlon Szövetség (IBU) hivatalos szurkolói csoportként regisztrált bennünket. Első igazi közös túránk a 2013-as Nove Mesto-i VB volt, azóta két nyári túrán látogattunk meg 7 nemzetet nyári edzőtáborban, és voltunk Hochfilzenben a világkupán.

- Hány versenyre tudtok elmenni a tervetek szerint?
- Most Antholzban vagyunk, valamint a tervek szerint szombaton átmegyünk szurkolni Ruhpoldingba az IBU kupára. Utána tervben van még a Nove Mesto-i EB és a pokjukai világkupa idén. Az olimpia esélytelen, annyi pénzünk sajnos nincs, hogy vállaljuk az utat.

- Mely településekről szerveződtetek?
- Az ország minden tájáról: Budapest, Szeged, Kecskemét - egészen pontosan Helvécia-, Szolnok, Dombóvár. A csapat összesen hat törzstagot jelent, és olykor családtagok is csatlakoznak. Van közöttünk mérnök kettő is, raktárvezető, élelmiszerbolti mindenes, buszsofőr, banki dolgozó… Nagyon sok biatlonossal alakítottunk ki remek kapcsolatot- például volt olyan nap, amikor hárman is adtak nekünk Facebookon interjút: az erdélyi Búzás Dorottya, Emőke és a kanadai Nathan Smith, aki volt már top 10-ben idén.

- Mi a célja a csapatotoknak?
- Nagyon fontos csoportunk hitvallása: mi tiszta szívünkből imádunk minden biatlonost, és mélységesen tiszteljük őket azért, hogy a világ legszebb, de egyben legnehezebb sportját űzik. Külön még extra támogatásban igyekszünk részesíteni a kis nemzeteket: azokat, akiknek egy-egy jó szó, bátorítás, ajándék még többet jelent, akik hazájában a biatlon nincs a legnépszerűbb sportok között. Mi vagyunk értük, és nem ők értünk - lőhetnek 20 lövőhibát is, akkor is megtapsoljuk őket. Bízunk benne, hogy ez sokat jelent Emőnek és a többieknek is, hogy ott szurkolunk nekik a helyszínen. A másik fontos célunk, megismertetni a biatlont minél több emberrel.
Szőcs Emőke és a szurkolócsapat
Szőcs Emőke és a szurkolócsapat
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.