Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic - mindenkinek Rocker sít!

2012.11.13. Szegő Attila

Atomic - mindenkinek Rocker sít! A 2012-13-as szezonra átdolgozta Rocker-filozófiáját az Atomic, és mindegyik lécén alkalmaz valamilyen íves megoldást. Még a versenysíken is!

Idén sok fejlesztéssel jött ki az osztrák cég, például a Doubledeck új generációjával, amely a szintén új Redster léceken virít, továbbá a Shockilla, a Backbone, a Step Down, a Hell Lift is mind idei fejlesztés. A változó sugarú Vario Cut felépítést viszont átpozicionálta. S végül, de nem utolsó sorban itt van az Atomic túrakötése, a Tracker is.

Az előző szezonban nem volt számszerűsítve a normál híd és a rocker ív aránya. Most megadták az arányokat és kijöttek további két változattal is. Mind a Powder és mind az All Mountain Rockernél van twin tip és hagyományos csőrkiképzésű léc.

A híd és ív aránya a következőképpen oszlik meg kategóriánként:


  1. Pályasíknél a Piste Rocker felépítést alkalmazzák az eddigi AktiveCamber helyett. Itt annyi változás történt, hogy a léc csőre kapott 10% ívet, míg a maradék 90% maradt a hagyományos híd. Cél a maximális stabilitás!
  1. Az all mountain léceknél az Adaptive helyett All Mountain Rocker felépítésre váltottak és mindjárt két változatban; hagyományos és twin tip kialakításban.

All Mountain Rocker felépítést a túralécek egy része; a Nomad és a Twins-t váltó Vantage szériák kaptak. A Nomadnál és a túraléceknél 15-85 arányban, míg a duplacsőrű léceknél 20-70-10 és 20-65-15 arányban oszlik meg a hagyományos híd és a Rocker ív.

Az all mountain kategória lényege a sokoldalúság!

  1. A free ride síléceknél maradt a Powder Rocker ív, twin tip és hagyományos csőrkiképzés mellett. Itt a híd 40% és 80% között változik, míg az ív 15% - 30% között. Döntő szempont a léc felúszása a hóra és a könnyű kezelhetőség volt.

2013-ra elérkezett az ideje a Doubledeck rendszer felfrissítésének. A korszerű technológiának és új anyagoknak köszönhetően ez igazán jól sikerült. Az eddigi Race nevet lecserélték Redster-re. Új formát és sok extrát kapott.

  1. A rögzítési pontok erőátviteli hidat képeznek, amelyek tökéletesebben átadják a keletkező energiát az élnek. Ez a Power Transmission Bridges.
  1. A Power Joint flexibilis rögzítési pontok jó energiaelnyelő és -továbbító pontok egyben. Így nagyobb tempónál és a gyors váltásoknál is optimális marad a csillapítás.
  1. Csillapítási zónákat alakítottak ki a keletkező vibrációk és rezgések elnyelésére, ez az új Shockilla réteg.
  1. A szlalomlécnél kettéosztották a decket egy rugalmas zónával, melynek köszönhetően könnyebb kanyarodni, de mégis maximális dinamikát és erőt lehet a kanyarba vinni.

A Redster Edge széria új platnit kapott, a Smartrak-et. Az új Shockilla rezgéscsillapító rendszert az Edge SL-nél a platni alatti részen az oldalfalba építették be.

Kezelt pályára továbbra is a Vario sorozatot szánja az Atomic. Itt maradtak a régebbi Doubledeck-felépítésnél. A változó sugarú rendszert, a Vario Cut-ot a VOLANT sílécek kínálatába pozicionálta át (PULSE MULTI R néven), az ára miatt, mert nagyon drága technológiáról van szó. A Volant is AMER tulajdonban van, és az Atomic gyárban készítik ezeket a léceket.

A sítúrázók örömére megjelentek a Salomon által gyártott túrakötéssel is. Széles és alacsony építésű orrkötés és egyszerű kezelhetőség jellemzi a Trackert.

Az all mountain léceknél a Twins szériát válto Vantage egy egészen új szerkezetre épül. A Backbone Titanium technológia lényege, hogy egy titán lappal erősítik a középső hidat. Ezzel a megoldással a maximális dinamika mellett is megmarad a léc torziós merevsége.

A Backbone Carbon felépítéssel egy könnyen kezelhető all mountain lécet alkottak meg.

A nőipályasí-sorozat, a Cloud megerősödött a 2013-as szezonra. A nyolcas, kilences modell új alapokra épült; a léc középső szakasza oldalfal-erősítést kapott. Ezzel a Step Down-felépítéssel jobb éltartása lett a lécnek. Egy igazán nőknek szóló fejlesztés a Heel Lift, amellyel megemelik a sarokrészt.



Atomic - Mi vagyunk a síelés!
KOMMENTEK
huligan | 2012.11.14. 13:10
Jó cikk! Az új D2 Redster sorozatban a kontrol deck sajnos gagyi "karbon" festést kapott, ami dizájnban visszalépés... Ettől függetlenül nagyon várom már, hogy kitaposhassam a belét...:)
AAron | 2012.11.14. 13:16
Nagyszerű írás, alig várom, hogy kitaposhassam a Huligan belét

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.