Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic újdonságok a 2011/12 szezonban

2011.10.17. sielok.hu

Atomic újdonságok a 2011/12 szezonban Az Atomic az idei szezonra kicsit továbbfejlesztette és finomította az előző szezonban indított osztályozási rendszerét. Idén is három fő csoportra osztja síléceit annak függvényében, hogy azt milyen terepen használják. Az osztályozás és besorolás ezúttal még finomabbra sikeredett...

A 2011/12-es szezonban felhasznált technológiák síléceknél:

D2 Doubledeck: Két, egymáson szabadon mozgó felszín alkot egy egyedi sílécet. A felső "Control Deck" közvetíti a síző által közölt erőket, terhelést az "alapsínek", ami biztosítja az optimális éltartást. Nagy sebességnél is könnyed vele a karcolt ívképzés, a keletkező rezgéseket hatékonyan elnyeli. Ahogy nő a terhelés a sílécen, úgy feszül egymásnak a két felszín, ezzel nő a sí hídkeménysége, flex-indexe.

Rocker: Idén is a pályán kívüli használatra tervezett léceknél jelenik meg. Jellegzetesen hajlított formája segít a kezeletlen területeken, de megállja a helyét a pályán is!

A sílécek osztályozásának filozófiája az Atomic szemléletében:

Verseny lécek

Az Alpesi Világkupa legsikeresebb síléce. Sikerét a Doubledeck technológiának köszönheti. Tökéletes sí, hosszú ívekhez, teljesítmény orientált sízőknek.

Famagos síléc két réteg titanium erősítéssel, és Active Camber profillal felvértezve egyenletes, ugyanakkor tökéletes erőközlést biztosít. Minden apró rezdülést precízen közvetít. A szabadon mozgó Power Bridge platni, optimális éltartást nyújt a karcolt ívekhez. Sportos sízőknek, akik a hosszabb íveket részesítik előnyben, tökéletes választás lehet a Race Ti GS, biztosan számíthatnak a direkt erőközlésre.

Szuper teljesítményt nyújt a pályákon, harmonikus a flex-indexe, kimagasló a fordulási tulajdonsága. Az oldalfalnak köszönhetően a közölt erő az éleknél hat, ugyanakkor a könnyű Fusion Core szerkezet, fa erősítésekkel, lággyá teszik a sít, stabilitását azonban mégis megőrzi az Active Camber profil jóvoltából. A Race LT síléc atletikus sízőknek ajánlott, akik szeretik a hosszabb íveket kevés erőbefektetéssel megsíelni.

Az innovatív Doubledeck technológia a Világkupán is használt. A D2 SL síléc keskeny a kötés alatti részen, megkönnyíti a gyors élváltást, és a rövid karcolt ívek precíz kivitelezését. A famagos szerkezet és az Active Camber profil könnyed sízést eredményez. Tökéletes sí teljesítmény orientált sízőknek.

Famagos síléc két réteg titanium erősítéssel, a pontos irányíthatóság érdekében. Minden apró rezdülést precízen közvetít. A szabadon mozgó Power Bridge platni, optimális éltartást nyújt a rövid karcolt íveknél. Az Active Camber profil segíti a gyors élváltást. Energikus sízőknek tervezett síléc, akiknek a rövidebb ívek teszik teljessé a sízés élvezetét, biztosan számíthatnak a precíz éltartására.

Az Active Camber profil és az oldalfal szerkezet segítik a gyors élváltást és emellett optimális éltartást biztosítanak. A könnyű Fusion Core szerkezet, fa erősítésekkel, lággyá és könnyen síelhetővé teszik a sít. A Race ST síléc atletikus sízőknek ajánlott, akik szeretik a rövidebb íveket kevés erőbefektetéssel megsíelni.

Kezelt pályára szánt lécek:

A Fusion Core és az oldalfal szerkezet, hatékony erőközlést és precíz éltartást biztosít a sílécnek. Könnyű vele az ívképzés, amit az Active Camber profilnak köszönhet. A Performer Carbon ideális atletikus síelőknek, akik szeretik a könnyen irányítható, de karakteres síléceket.

Hihetetlen könnyedséggel irányítható, nagy élvezetet nyújt a pályákon. A Densolite mag és az Active Camber profil, biztosítja a könnyed síelést még nagy sebességnél is. Keményebb terepen megbízható éltartást nyújt a cap-oldalfal szerkezet. A Performer Scandium tökéletes választás haladó, ill. kezdő, sportos sízőknek egyaránt.

A Cap Fibre szerkezet és a puha flex-index következménye, hogy rendkívül elnéző a hibákkal szemben. Az Active Camber profil nagy sebességnél is könnyed síelést biztosít, és precíz az éltartása keményebb pályákon. Ideális síléc kezdőknek, akik a gyors és könnyed tanulásra fektetik a hangsúlyt.

Al-round, all-mountain sílécek főleg kezelt pályára

VARIO széria

Lassú sebességnél is fürge, és minél nagyobb lesz a sebesség, annál dinamikusabban reagál. Ez az egyedülálló Doubledeck technológiának köszönhető. Keskeny, kötés alatti szélessége miatt, könnyű vele a gyors élváltás. Az Actice Camber profil, és két réteg titán erősítés, pontos erőközlést biztosít nagy sebességnél is. A D2 VF 70 sílécet azoknak ajánljuk, akik egy agilis, tökéletesen kivitelezett, szép versenysít keresnek.

A D2 VC 75 az első olyan síléc a világon, amelynek a sugara és flex-indexe változni tud. Minél nagyobb erő hat a lécre ívhúzás közben, annál szélesebb lesz a sí az elejénél és a végénél, ezáltal csökken a síléc sugara. A flex-indexe is nő nagyobb sebességnél, ill. erőközlés hatására, dinamikusabb lesz a síléc. Az optimális éltartást az Active Camber profil biztosítja, ami maximalizálja az alátámasztási élhosszt. A D2 VC 75 síléc sugara és flex-index automatikusan alkalmazkodik a sebességhez és a síelő stílusához.

Lassú sebességnél is fürge, és minél nagyobb lesz a sebesség, annál dinamikusabban reagál. Ez az egyedülálló Doubledeck technológiának köszönhető. Az Active Camber profil maximalizálja az éltartását, még jeges pályán is. Ideális teljesítmény orientált sízőknek, akik a tökéletes flex-indexet, és éltartást várnak el egy síléctől, sebességtől és tereptől függetlenül.

Lassú sebességnél is fürge, és minél nagyobb lesz a sebesség, annál dinamikusabban reagál. Ez az egyedülálló Doubledeck technológiának köszönhető. 82mm széles a kötés alatt, ezért jó a felhajtóereje puha hóban, ugyanakkor kemény havon is jó a tartása, precíz. Azoknak a sízőknek, akik porhóban és kemény, ratrakolt terepen is szeretnek síelni, ideális választás a D2 VF 82 síléc.

Lassú sebességnél is fürge, és minél nagyobb lesz a sebesség, annál dinamikusabban reagál. Ez az egyedülálló Doubledeck technológiának köszönhető. Keskeny a kötés alatt, könnyű vele a karcolt ívek húzása. Azoknak az atletikus síelőknek, akik könnyű kezelhetőséget, fordulékonyságot és dinamizmust várnak egy síléctől, ideális választás a D2 VF 75.

Lassú sebességnél is fürge, és minél nagyobb lesz a sebesség, annál dinamikusabban reagál. Ez az egyedülálló Doubledeck technológiának köszönhető. Geometriájának köszönhetően, könnyű vele karcolt íveket húzni, gyerekjáték vele az élváltás. Azoknak a sízőknek akik, egy agilis, változatos sílécet keresnek kezelt pályákra, ideális választás a D2 VF 73.

A carbon erősítésű szerkezet, kiváló torziós együtthatót biztosít a lécnek, és az erőközlés is közvetlenül az élekre hat. Az Adaptív Rocker profil, maximalizálja az élhoszt kezelt pályákon, és lágyságot ad a lécnek. A Vario Carbon emellett pályán kívül is kielégítő felhajtóerőt nyújt. Könnyed síélményt biztosít rutinos síelőknek, akik főleg a kezelt pályákat használják, de néha kimerészkednek a pályán kívülre is.

Hihetetlen könnyedséggel irányítható, nagy élvezetet nyújt a pályákon. A Densolite mag és az Active Camber profil, biztosítja a könnyed síelést még nagy sebességnél is. Keményebb terepen megbízható éltartást nyújt a cap-oldalfal szerkezet. A Performer Scandium tökéletes választás haladó, ill. kezdő, sportos sízőknek egyaránt.

NOMAD széria - az igazi all-mountain sílécek

Aki Blackeye Ti síléccel síel, minden helyzetre fel lesz készülve. Két titán réteg növeli a léc torziós együtthatóját, a lépcsős oldalfal szerkezet pedig segít az erőátvitelben, optimális éltartást biztosít. Geometriájának köszönhetően roppant agilis, a 82mm-es kötés alatti szélesség, puha hóban könnyedséget jelent. A Blackeye Ti ideális, atletikus all-mountain síelőknek, akik dinamikus sílécet keresnek precíz éltartással, és porhóban jó siklási tulajdonsággal.

A titán erősítésű, favázas, lépcsős-oldalfalas szerkezet, sportos teljesítményt biztosít a sílécnek, nagyon kívüli csúszásokhoz is. Az Adaptív Rocker profilnak köszönhetően könnyedén felúszik a porhó felszínére, de a kezelt pályán is könnyedén irányítható. Ugyanakkor, amikor élre billentjük a sít, megnő az alátámasztási felület, ami optimális éltartást eredményez. A faváznak köszönhetően a keletkező rezgéseket hatékonyan elnyeli. A Savage Ti ideális atletikus síelőknek, akik kezelt pályákon és pályán kívül is egyaránt megfordulnak.

Puha, kezeletlen talajon, az Adaptive Rocker profil és a 88mm-es kötés alatti szélesség jó felhajtóerőt biztosít. Kezelt pályákon pedig a lépcsős oldalfalas szerkezet, két réteg titán erősítéssel, garantálják a hatékony erőközlést az élek felé, a stabilitást és a maximális éltartást. A faváznak köszönhetően, hatékonyan nyeli el a keletkező rezgéseket. a Crimson Ti ideális választás teljesítmény orientált sízőknek, akik élvezik a kezelt pályákat, és a porhósízéshez is szeretnének egy jó sílécet.

A lépcsős oldalfalnak köszönhetően, az erőközlés közvetlenül az élekre hat, precíz az éltartása. Könnyen irányítható, kezelhető síléc. A 82mm-es kötés alatti szélesség miatt a puhább hó sem okoz gondot. A favázas szerkezet hatékonyan elnyeli a rezgéseket. A Blackeye Ti ideális haladó all-mountain síelőknek, akik a tökéletes irányíthatóságot keresik kezelt pályákon, és megbízható felhajtóerőt porhóban.

A Smoke Ti kiváló torziós-együtthatója, két réteg titánerősítésnek köszönhető, amitől roppant dinamikussá válik. A lépcsős oldalfalnak köszönhetően, az erőközlés közvetlenül az élekre hat, precíz az éltartása. Az Adaptiv Rocker profil segít a felhajtóerőben. A Smoke Ti ideális all-mountain síelőknek, akik a síléc jó irányíthatóságát, és kimagasló teljesítményét szeretnék élvezni kezelt pályákon.

Optimális az éltartása és hatékony az erőátvitel az élek felé. Segíti a fordulékonyságot az Adaptive Rocker profil. A Colt ideális kezdő sízőknek, akik egy kellemes síélményre vágynak.

A lépcsős oldalfalnak köszönhetően, az erőközlés közvetlenül az élekre hat, precíz az éltartása. Az Adaptiv Rocker profil segíti a felhajtóerőt, és a precíz irányíthatóságot. A Smoke ideális kezdő sízőknek, akik egy kellemes síélményre vágynak.

Free Sílécek - Porhóra fejlesztve

Az ATOMIC kollekció legszélesebb síléce, a freesíző Daron Rahlves kedvence. A 125mm-es szélesség, a Powder Rocker profil, hihetetlen felhajtóerőt biztosít, míg a kemény ugrásokból való érkezésnél a famag és a fektetett oldalfalas szerkezet nyújt biztonságot. Kemény, túrt havon is jól viselkedik, kimagasló az éltartása. Az Atlas az egyetlen választási lehetőség azoknak, akik stabilitásra és maximális felhajtóerőre vágynak porhóban.

Ez az egyedi, díj-győztes síléc nagy álma volt a profi freesízőnek Chris Benchetlernek. Egyrészt a 123mm-es rendkívüli szélessége, és a Rocker profil elől-hátul komoly felhajtóerőt képez. Másrészt az oldalfal szerkezet stabil éltartást biztosít keményebb havon. A tavalyi modellhez képest új designt kapott, és a léc hátulja 25%-al keményebb lett, növelve a teljesítményét. A Bent Chetler egy tökéletes backountry freeski síléc, igazi profi felszerelés.

Sokoldalú síléc, amely sok díjat nyert a múlt szezonban. Egyaránt alkalmas komoly terepsízéshez és trükkökhöz is. A Powder Rocker profil és a széles geometria miatt nagyon jó a felhajtóereje. Pop Rocker 10 profilú az eleje és vége, ezért mindegy, hogy arccal, vagy háttal érkezel az ugrásokból. Fektetett három rétegű oldalfal szerkezet és fa mag bírják a strapát. A Blog ideális Backountry freesízőknek, akik nem ismernek kompromisszumokat.

A 100mm-es szélességének és a Powder Rocker profilnak köszönhetően lágyan siklik, könnyen felúszik a porhóban. A Power Rocker csőr pedig maximalizálja a felhajtóerőt, és fordulékonyabbá teszi a sít. Keményebb terepen pedig az L2 fektetett oldalfal szerkezet famaggal gondoskodik a rezgések elnyeléséről és ugrások tompításáról. A kötés alatti híd miatt optimális az éltartása, kezelhető kemény havon. Az Acces-t azoknak a sízőknek tervezték, akik tömör havon és porhóban is biztonságban szeretnék magukat érezni.
KOMMENTEK
csabeszka | 2011.10.17. 14:50
Azért az árukra kíváncsi lenné, azt hiszem nem a (magyar) átlag zsebének készültek!
WAndrea | 2011.10.18. 07:39
Itt vannak konkrét Atomic síléc ajánlatok, árakkal:
http://sielok.hu/apro/lista/uj/sile...c/kereskedo/szokereses/at...
Xero | 2011.10.18. 09:51
Egy francia budget siút árából megvan bármelyik Race sí. Aki egy idényben 2-4 hetet síel, annak megéri, hogy tökéletes legyen az élmény. 3-5 évente kell ennyi befektetés. :)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.