Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elan újdonságok 2010/11 - Színes egyéniségek

2011.01.25. Bartus Péter

Elan újdonságok 2010/11 - Színes egyéniségek Idén a grafikát kivéve csak szolid változtatások figyelhetők meg az Elan palettáján, ami valljuk meg, az elmúlt évek tűzijátéka után nem is meglepő.

Race: Állandóság

A top lécek vadonatúj, "kockás" köntöst kaptak, beltartalom tekintetében az SL és a GS nem változott (famagos szendvics szerkezet, szimpla titanium lappal) az SLX és GSX azonban vadonatúj Response Frame famagot kapott: a külső kemény famag körbeöleli a belsőt, így egy könnyű, flexibilis, élvezetes, de mégis rendkívül nagy csavarodási szilárdságú sílécet kapunk.

All-mountain: Átláthatóság

Az eddigi Speedwave cross és a Mag(fire) all-mountain vonalat most már az ezeket közösen egyesítő Waveflex all-mountain család viszi tovább. A csúcson a Waveflex 14: régi alapszabály, hogy a jón ne változtass, így csak a grafika változott. Szerkezetileg megegyezik vele (dupla titaniumos, famagos szendvics szerkezet), de 10 mm-el szélesebb a Waveflex 82 XTi. Egy titán lappal kevesebbel rendelkezik a Waveflex 12, és szélesebb párja, a Waveflex 78Ti. Alatta a Waveflex 10 helyezkedik el, ebben a tavalyi normál famag helyett Dual famag van, Lithium lappal megerősítve, oldalfala részleges, azaz az előbbiekkel ellentétben csak a platni alatti részen helyezkedik el, nem a léc teljes hosszában. A belépő szint a Waveflex 8, amely szintén rendelkezik Dual famaggal és a részleges oldalfallal, de az integrált Fusion kötésrendszer helyett az egyszerűbb, de szerszám nélkül állítható Quick Trick kötést kapta. A korábbi SpeedX allround szériát a 70 mm-es szélességű, könnyített famagos E/Flex 4 és 6 modellek váltják fel.

Women: Igényesség

A lécek grafikája idénre még részletesebb, és színesebb lett: a csúcson a Speed Magic léc áll, ami effektíve az SL megfelelője, tehát magabiztos sítudást kíván. A Pure Magic a Waveflex 78 megfelelője, csak titán helyett Lithium lappal a kisebb terhelés miatt. A Mystic Magic a Waveflex 10 megfelelője, a Wave ugyanez, csak oldalfal nélkül, és egy kicsit jobban a pályasízésre optimalizálva, de még mindig Fusion kötéssel. A Black Magic a Waveflex 8 megfelelője, a Crystal Magic az E/Flex 6-é, a Snow Magic pedig a 4 alteregója. Nagyszámú lécet tartalmaz a Freeski vonal, és mindenképpen érdemes megemlíteni még az egyedi elit St.Moritz szériát, amely mind a felhasznált anyagokban, mind a grafikát tekintve a egy igazi különlegesség.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.