Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Egyszerűsít a Head

2013.11.20. Szegő Attila

Egyszerűsít a Head Míg a legtöbb márka egyre összetettebb fejlesztéseket mutat be, addig a Head leegyszerűsíti eddigi ERA rendszerét. A Worldcup széria is átalakult az idei szezonra. Íme a márka felhozatala a 2013/14-es téli szezonban:

Race - neked hol a határ?



Új külsőt és dizájnt kaptak a versenysík. A gyári versenylécek RD jelzéssel szerepelnek, ami a speciális felső borításra utal. Ezt a borítást az utcai versenylécek már nem kapták meg. További újdonság, hogy az eddig megszokott elnevezésük mellé felvették a Rebels nevet. Ezek a “lázadó” versenylécek már mind használják a jól bevált KERS technológiát is.
Worldcup Rebels i.SL RD síléc Freeflex Pro 18 X kötéssel
Worldcup Rebels i.SL RD síléc Freeflex Pro 18 X kötéssel



Menő szín lett a fekete, legalább is mostantól a Headnél, mert a top lécek elegáns fekete köntösbe bújtak, szinte minden modellcsaládnál.

Supershape - ha szereted a sebességet

Új ERA 3.0 S felépítés és KERS technológia jellemzi az idei Supershape modelleket. Az eredmény egy erősebb és magasabb teljesítmény, valamint jobb kontroll lett.
Az ERA 3.0 S ötvözi a mountain carving, a race techológiát és a V-Shape konstrukciót. Ez a szerkezet csak a Supershape-nél található meg.
Head iSupershape Magnum SW PRPro síléc Head PRX12S kötéssel
Head iSupershape Magnum SW PRPro síléc Head PRX12S kötéssel

Intelligence technology - emlékeztető

Ez már nem egy új megoldás, de érdemes felfrissíteni, hogy mit is tud, hogy ne keverjük össze a KERS megoldással.
Ez az előbb említett technológiához képest nem raktároz energiát, harem a síléc keménységét szabályozza. Nagyobb tempónál a mechanikai energiát átalakítja elektromos energiává, amelyet visszatáplál a rendszer az Intellfibers rétegbe, hogy azzal csillapítsa a keletkező rezgéseket, csökkentse a torziós csavarodást és stabilizálja a lécet. Az Inteligence lécek nagyobb sebességre képesek a kanyarban is.

Integrale és Rev - ha minden terepen otthon érzed magad

Head Integrale 007 SW PR síléc Head PR11 kötéssel
Head Integrale 007 SW PR síléc Head PR11 kötéssel
Az első ERA 3.0 felépítésű lécek pont ebből az allride szériából kerültek piacra. Minden elektro-mechanikus megoldás nélkül oldották meg a síléc változó karakterét és jó alkalmazkodóképességét. A paletta háromnegyede sandwich cap felépítésű, ami tartósság és tulajdonság szempontjából kitűnő.

Freeski - Big mountain és All country



Mint minden márka, a Head sem kivétel a hegyek gyalogszerrel történő meghódítása alól. A backcountry, freeride és az alpesi sítúra kedvelői is találhatnak megfelelő felszerelést. A free és a tour vonal kötéseit is a Tyrolia már jól bevált AAA sorozata adja.
A freeride vonalon, a Big mountain lécekhez az AAAdrenalin kötést, míg az All country túrasíkhez az AAAmbition kötést párosítják.
Head Nebula síléc TYROLIA AAAmbition 12 kötéssel
Head Nebula síléc TYROLIA AAAmbition 12 kötéssel

Junior lécek és az ERA 2.0

Head Supershape Team LR síléc Head LRX 7.5 AC kötéssel
Head Supershape Team LR síléc Head LRX 7.5 AC kötéssel
A 3.0 verzióhoz képest egyszerűbb felépítése lett, mert egy funkcióval kevesebbet tud, mégpedig a csillapítást vették ki a 3.0 rendszerből. Innen a 2.0 verziószám. Ezt a fejlesztést a kölcsönzős síknél és a Junior síléceknél alkalmazzák. Gyerek síknél a léc hosszából eredően értelmét veszti a sí első részének ilyen jellegű csillapítása, míg a kölcsönzősöknél a gyengébb modelleket erősítik ezzel a megoldással.

Women - Mya a N°1

Head MYA N7 női síléc Head MYA 12 PRD kötéssel
Head MYA N7 női síléc Head MYA 12 PRD kötéssel
Az első két helyet ugyan nem adták ki a Mya házi versenyében, de így is nyolc különböző modellből választhatnak a hölgy síelők. Míg a férfi modelleknél felhasználási területtől függően külön modellcsaládokat hoznak létre, addig a női szériánál egyetlen csokorba fogják a különböző kategóriákat és felszámozzák őket. Sajnos így kisebb a választék , de jobban meggondolt a kínálat és minden kategóriából csak a legjobbat tették bele.
KOMMENTEK
gaboca | 2013.11.20. 20:59
,,A gyári versenylécek RD jelzéssel szerepelnek, ami a speciális felső borításra utal."

Ez a jelzés ,,RD" már régóta szerepel a gyári verseny léceken, szerintem inkább a a race department/verseny osztály rövidítése.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.