Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Head - KERS technológia

2010.11.02.

A Head - KERS technológia A vancouveri téli olimpián HEAD léccel érkezett a legtöbb versenyző elsőként a célba. Tavaly a HEAD csapata volt a Világkupa szezonban a leggyorsabb. A titok nyitja: A HEAD a Forma 1-ből ismert KERS (kinetikus energia visszatöltő rendszer) technológiával gyorsítja léceit.
h i r d e t é s
A KERS technológia a lécekben úgy működik, mint egy turbófeltöltő, mely pluszgyorsítást ad a lécnek azáltal, hogy merevebbé teszi a léc hátsó részét a kanyar lezárásakor. Ennek hatására a síelő szinte katapultálódik a következő kanyarba. A hatás hasonló ahhoz, mint amikor a Forma 1-es versenyző a hirtelen gyorsításhoz megnyomja a KERS gombot. A HEAD KERS technológiája elektronikus, teljesen automatikus, integrált rendszer. A lécek maximális meghajlással érkeznek a kanyar végéhez. E pillanatban az aktív mikrochip kibocsájtja az energiát a léc hátsó részén elhelyezett fémszálakba, A léc hátsó része megmerevedik, azonnal kiváltva a léc visszaugrását eredeti formájára, ami által a léc felgyorsulva hagyja el a kanyart. A KERS technológia a HEAD Intelligencia technológiájának továbbfejlesztése. Ugyanakkor a KERS, szemben az Intelligenciával, nem befolyásolja a léc torziós merevségét. A KERS teljesen új chip-technológián alapul, mely az energiát hatékonyan tárolja, hogy a megfelelő pillanatban felhasználhassa. A piezoelektromos szálak a kinetikus energiát elektromossá alakítják. A chip-ben tárolt energia a léc azon részén kerül felhasználásra, melyeket az érzékelő meghatároz. Az időzítés és az energia visszacsatolás automatikusan történik, az egyes léctípusok karakterének figyelembevételével. Minél agresszívabb reakciót várunk a léctől, annál merevebb lesz a léc hátsó része. A KERS célja - szemben az Intelligencia rendszerrel - nem a síelő mindenkori preferált stílusához való alkalmazkodás. Nincs itt andalgás - csak brutális gyorsítás.
KOMMENTEK
Varghasz | 2010.11.02. 16:39
Már a cikk dátuma is futurisztikus
illeskese | 2010.11.15. 18:24
Hogy manapság mik vannak... 10 évvel ezelőtt aki ilyenre csak gondolt, bolondnak hitték. :D Rettenetesen fejlődik a technológia, ezen én is megdöbbentem...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.