Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Head technikai újítások 2010/11

2010.11.24.

Head technikai újítások 2010/11 A HEAD a szezont számos technikai újdonsággal nyitja meg, melyek közül a legnagyobb áttörés a KERS technológia. A jól bevált INTELLIGENCE és TORQUE TURNING innovációk továbbra is megtalálhatók az adott típusokban, ezeket egészítik ki az idei újítások, a KERS, FLOW RIDE és ROCKER technológiák.

KERS TECHNOLÓGIA – (Kinetic Energy Recovering System)

A HEAD KERS technológia úgy működik, mint egy turbófeltöltő, amely további erőt és gyorsulást kölcsönöz használójának.

A hatás:
A HEAD KERS technológia elektronikus, teljesen automatizált és integrált rendszer, amely a kanyarból kifelé jövet egy plusz löketet ad, hogy az adott ívből könnyebben lehessen kijönni, és legyen elég energia a következő kanyar megkezdéséhez.

A gyártói példa a Forma 1-es pilótához hasonlítja a rendszert, aki a kanyarban a megfelelő pillanatban kezdi újra gyorsítani az autóját. – ilyen határozott löketet biztosít a KERS is!

Hogy hogyan működik?
Amikor a kanyarban a síléc megkapja a maximális terhelést és ennek eredményeként a leghajlítottabb állapotban van, abban a pillanatban egy aktív mikrochip energiát szabadít fel, amelyet arra használ, hogy a síléc törekedjen az eredeti alakjának visszanyerésére és ezzel az energiával kihozza a síelőt az ívből.

Technikai háttér:
A KERS technológia a korábban alkalmazott INTELLIGENCE technológia alapjaira épül, azonban alapja egy teljesen új chip, amely már képes kivárni a megfelelő pillanatot és akkor és csak is akkor beavatkozni. A mozgási energia itt elektromos energiává alakul, amit a chip képes eltárolni.
A KERS technológiával szerelt sílécekben a síléc kategóriájának függvényében van programozva a chip, így minden síző az optimális segítséget kapja a lécétől.

1.) FORDULÁS ELŐTT – nyugalmi állapot 2.) FORDULÁS KÖZBEN – a chip elkezd töltődni 3.) FORDULÁS KÖZBEN – az energia raktározódik 4.) FORDULÁS VÉGÉN – a chip leadja a felhalmozódott energiát 5.) FORDULÁS UTÁN – maximális a gyorsulás KERS technológiával felvértezve kerülnek forgalomba a WorldCup és i.Supershape szériák elemei.

FLOW RIDE TECHNOLÓGIA

Hogyan működik?
A síléc csőrén található Flow Ride speciális anyaga segítségével maximális kihasználhatóságot biztosít a sílécnek. A tempó és a terhelés függvényében változtatja a sí keménységét, amely ideális sí-élményt nyújt használójának. A technológiát az all mountain és freeride kategóriában alkalmazzák, a PEAK sorozatnál. Előnyei:
  • A léc megőrzi sokoldalúságát
  • Könnyű kezelhetőséget biztosít
  • Ideális siklást kölcsönöz
  • Maximális mozgékonyság jellemzi

ROCKER TECHNOLÓGIA

Hogyan működik?
A többi gyártóhoz hasonlóan a rocker kategória az élek leakadását igyekszik csökkenteni, úgy, hogy a léc terhelése során sokkal kisebb felületen érintkezik a talajjal, mint terhelés nélkül. ROCKER felépítés jellemzi a Big Mountain - Freeride kategóriát, amely 4 féle szélességben érhető el. Előnyei:
  • Maximális stabilitás
  • Maximális „úszás” a porhóban
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.