Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salomon újdonságok 2010/11 - Fontolva haladás

2011.01.24. Bartus Péter

Salomon újdonságok 2010/11 - Fontolva haladás Az all-mountain lécek csúcsára helyezett új fejlesztésű Enduro modellt kivéve igen óvatosan nyúlt léceihez a Salomon, inkább csak csiszolgatta idén a fejlesztéseket.

Race: a tradíció útján

A verseny kategóriában a 2V (GS) és 3V (szlalom) léceknél csak a kötésen és platnin finomítottak kicsit, valamint a tavaly megjelent Powerline rezgéscsillapítót hangolták még jobbra (ami bár külsőleg hasonlít, de semmi köze az azonos cégcsoportba tartozó Atomic D2 technológiájához, ami a lécek progresszív flexéért felel).
A francia gyártó ugyanide helyezi a Crossmax széria utolsó, ezért szám nélküli modelljét is. A Crossmax az előző két léc szerkezeti felépítését birtokolja nagyobb, 72 mm-es szélességgel, és a kettő léctípus közötti, közepes rádiusszal.

Allmountain: Enduro és Powerline

Az allmountain lécek új királya az Enduro, tekintélyt parancsló, egyszerű fekete színvilága masszív felépítést takar: a széles, 84 mm-es csípőjű felépítés miatt nem egy, hanem két Powerline szál fut végig az éleken, így szélessége ellenére a jeges felületeken a GS lécekhez hasonló stabilitással bír, belső felépítése megegyezik a verseny lécekkel, azaz famagos, oldalfalas szendvics szerkezet. Őt követi a trónról letaszított Tornado, majd a Storm, az X-Wing 8, a 6 és a 4-es típus, 79-től 72 mm-es csípőszélességig, famaggal vagy anélkül, titanium megerősítéssel vagy nélküle. Az X-wing modellek közös jellemzője a 3D stealth tip, amely rugalmasságának köszönhetően leköveti a felületi egyenetlenségeket, így egyenetlen felszínen kevésbé pattog el a léc eleje. Az all-mountain lécek belépő osztályát, így effektíve a pálya léceket a tavalyi Aero nevet elhagyó, és 24 előtagot felvevő lécek alkotják. A csúcson az Aero X-ből lett 24 X, majd a 24 Hours, a 24 Daytona, a 24 GT Pro és a 24 Sport, érdekességük, hogy mindegyik modell rendelkezik titanium erősítéssel és Powerline rezgéscsillapítóval, valamint a 24-et kivéve mindegyik famagos, középszélességük 71-72 mm közötti.

Women: Színorgia

A női vonalon szembeötlő, hogy a lécek 3 vagy több, egymástól néha jelentősen eltérő színből állnak, elvileg azért, hogy könnyebb legyen hozzájuk öltözni, gyakorlatilag lehet hogy épen azért, hogy új ruhát kelljen hozzájuk venni....
Az all-mountain felső osztály 5 tagból áll: Opal, Diamond, Topaz, Pearl és Amber, a környezet tudatosság és a különlegesség jegyében a felső réteg bambusz felhasználásával készült, csípőszélességük 72 és 78 mm közötti. A pályasík a Select Touch, a Vital Touch és a Fresh Touch, mindegyikük 72 mm széles, mindegyikük rendelkezik a Powerline rezgéscsillapítóval, a topmodell Touch már titanium erősítéssel ellátott famagos szerkezettel bír.

Freeski: Urak és játékosok

A Freeride vonal elnevezésében szem előtt tartották a léceik vezető szerepét az iparágban, így a top léc Rocker mellett a többi lécet Czar, Shogun, Lord és The Knight névvel illették. A léceket hagyományosan kötés nélkül lehet megvenni, persze található a Salomon kínálatában megfelelő kötés hozzájuk, nem is egy. A Lord és a Shogun modell különlegessége az éleket belül egymással összekötő polietilén szál, amely 25%-kal csökkenti a kantni szakadást. A 4 tagot számláló freestyle lécek csúcsa mi más lehetne, mint a legendás Simon Dumont nevével fémjelzett Dumont Pro Pipe, az elképzelhető összes földi jóval ellátva, őt követi a Twenty Twelve, a Suspect és a Threat.
Női vonalon 2-2 léc szintén lefedi a freeride, illetve a freestyle kínálatot, így a vagányabb csajok is választhatnak magunknak megfelelő lécet a Salomon kínálatából.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.