Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Salomon - végre minden Rocker!

2013.08.25. Szegő Attila

Salomon - végre minden Rocker! A Salomon az idei szezonra átláthatóbbá tette a léckategóriákat felhasználás szerint, valamint bevezetett egy új szériát, a Q Line-t. A Salomonnál a 2013-14-es szezon nem a technikai újdonságokról szól, hanem a rendszerezésről az egyszerűsítésről és az átláthatóságról.
h i r d e t é s
Már korábban is szétbontották a különböző kategóriákat, de a megjelenő új irányzatok néhány modellt átíveltek, ezért nehéz volt egyértelműen megtalálni az igényeknek legmegfelelőbbet.
A rendszerezés, a felhasználási területnek megfelelő alaposabb szétválasztás jót tett a márkának, mert így egyértelműbben ki lehet választani, hogy milyen terepre és felhasználáshoz milyen típusú léc tartozik.

A következő osztályokra bontották a léceket:
  • Freeski
  • All-mountain (Front-, Backside)
  • Park and pipe
  • Race - On Piste Ski
  • Junior
Idei sajátosság továbbá, hogy most minden léc rocker építésű lett.
A Salomonnál is, mint minden gyártónál érezhető, hogy all mountain vonalon erősítettek. Ebben a kategóriában ketté választották a pályán és pályán kívüli modelleket, de még így is túl széles a választék, ami némi tanácstalanságot okozhat lécválasztáskor.
Salomon X RACE+ RACE PLATE XX
Salomon X RACE+ RACE PLATE XX

Változások a 2013-14 modellkínálatban

A Race kategória alapos változáson ment keresztül.
S-Lab képviseli a profi versenyléceket megszokott módon megkülönböztetve GS és SL betükkel a lesikló és műlesikló léceket.
Idei újdonság az X-Race! Eddig a 2V a GS míg a 3V az SL lécek utcai változatát jelentette az idei szezonig. Ez váltja le most egyetlen modell az X-Race. Mindezt úgy teszi, hogy 155-165 cm-es méretekben szlalom lécet, míg 175-180 cm között lesikló lécet takar. 170 cm-es méret pedig egy általánosabb léc.
Salomon Slab X-Race SL
Salomon Slab X-Race SL
Salomon Slab X-Race SGM
Salomon Slab X-Race SGM
A korábbi Rocker2 széria szétvált. A porhóra szánt free modellek maradtak a Rocker2 megnevezésűek, míg a többiből létrejött a Q line. Ezek a modellek viszont nem free hanem all mountain besorolást kaptak, mivel nem twin tip építésűek.
Salomon Rocker2 122
Salomon Rocker2 122
Salomon Q 98
Salomon Q 98
Az all mountain kategóriában is különbséget tesz a Salomon. A pályán kívülre tervezett általános lécek a Backside csoportba tartoznak, ez az új Q line, míg a pályán is jól helytálló lécek a Frontside csoportba tartoznak, ezek az Enduro lécek.
Salomon ENDURO XT 850 Z12
Salomon ENDURO XT 850 Z12
A BBR szériát is utolérte a Rocker építés. A női BBR sorozat kibővült és immáron a hölgyek 3 modellből tudnak választani.

További újítás a gyerek vonalon történt. Itt a léc közepét kikönnyítették, hogy könnyebben kezelhető legyen és kisebb erő hatására is megfelelő íven fusson a síléc.
Salomon Q MAX JR M L7
Salomon Q MAX JR M L7
Felhasználási terület szerint a modellek osztályozása a következő lett:

Freeski Powder:
  • Rocker2
Park and Pipe:
  • Remix
  • Suspect RLD
  • Threat
All mountain Backside:
  • Q Line
All mountain Frontside:
  • Enduro
  • BBR
Race, on piste:
  • S-Lab
  • X-Race
  • 24 Hours
Salomon BAMBOO Z10 TI W
Salomon BAMBOO Z10 TI W
A felsorolt modellek természetesen készülnek női és férfi változatban is. A női kínálat a tavalyihoz képest bővült, és megjelentek új modellek, de a férfi palettához képest kicsit szűkebb a felhozatal, de ezáltal a választás is könnyebb.
Megjelenésben kiemelkedő változás a 2013/14-es szezonra nincsen.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.