Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Völkl - a tökéletes erő legyen veled!

2012.11.15. Szegő Attila

Völkl - a tökéletes erő legyen veled! A Völkl 2013-ban sem állt le a fejlesztésekkel. Bár minden modell kiforrott és megbízható, de a női kollekciót alapjaitól tervezték újra. A mércét pedig magasabbra emelték a V-Werks családdal. A Völkl szerint a Rocker-felépítés legalább akkora forradalom, mint a carving megjelenése.
A korszerű anyagoknak köszönhetően létrejött egy exkluzív kategória, amelyet két kiemelt prémiumlécből alkottak meg. Ez a V-Werks. A Völkl mindig a legjobb minőséget képviseli, ezért nem csak új köntösbe bújtatják a léceket. A női sorozatot szerkezetileg újragondolták, a versenysík közül pedig a szlalom kapott egy „kékvérű” testvért. Idén a teljes kollekció 70%-át Rocker ívű lécek adják. Érdemes kiemelni, hogy a Völklnél a hintaíves lécek meglepően jól működnek és nagyon jól korrigálnak nagyobb tempónál. Szuperül összehangolták az éltartással és a megfelelő keménységgel. A német márka mindig híres volt a jó éltartású, keményebb lécekről, amelyek kezesen szolgálták síelőjüket hosszú éveken át. A Völkl a lécek Mercédesze!

A női modellek levetették egyszínűségüket és kivirágoztak. Idén az Essenza nevet viseli a sorozat, mivel teljesen megújult. Mindegyik Tip Rocker felépítésű lett, ami könnyedebb felhasználást és kikapcsolódást eredményez. A Völklnél ez a változás nem csak azt jelenti, hogy egyszerűen megemelték a léc csőrét, hanem alapjaitól építették újra a női sorozatot. Megtartották a Bio-Logic technológiát a könnyített famaggal, és hozzáadtak egy csipetnyi Rockert. A legkeskenyebb sí 73 mm-es, míg a legszélesebb 79 mm-es.

A Code sorozat kódjai napvilágra kerültek (tavalyhoz képest), és nincs mit takargatniuk. A kódolatlan Code határtalan lehetőségeit leginkább a pályán lehet kihasználni.
Az RTM széria a „széles talpúak” csoportja, amely minden területen helytáll, és a felhasználók számára könnyebbé teszi a síelést és kíméli az ízületeket. A Rocker felépítésnek köszönhetően a hosszabb lécek sokkal stabilabbak, de az effektív élhossz nem lett nagyobb. A 77-84 mm széles RTM-ek inkább a haladóknak javasoltak, míg a 73-75 mm szélesek inkább a kezdők és középhaladók favoritjai lehetnek. Az RTM sílécek kezdik kiszorítani az úgymond hagyományos léceket.
Lássuk, mit tud a V-Werks széria.
A Code Speedwall és a német gyár osztrák fogyasztói 2012-es tesztgyőztes léce az RTM 84-es prémium modelleket turbózták fel, azaz gyártották le a legkorszerűbb anyagok felhasználásával. A carbon, aramid és titanium egyvelege egy nagyon könnyű lécet eredményezett. Mindezt úgy, hogy az eredeti modellek szilárdsága, éltartása és csillapítása még jobb lett. A németek úgy gondolják, hogy egy lécnek nem feltétlen kell nehéznek lennie ahhoz, hogy a legjobb tulajdonságokkal rendelkezzen. Erre a legjobb példa a V-Werks. Könnyűség és merevség egyenlő V-Werks! Az immáron klasszikusnak mondható carving kategóriát a Sensorok jelentik. A pályasílécek csoportjához tartozó Sensorok változatlanul Tip Rocker felépítésűek. A versenysík közül most a szlalomsílécekből is kétféle került a polcokra, és kapható a megszokott citromsárga szín mellett egy kék testvér is. Összesen 4 modellt sorakoztat fel a Racetiger a jól bevált Speedwall technológiával. A hegyek tigriscápája a Werks megjelenésével leszorult a csúcsról, de még így is a legkomolyabb „utcai” lécek között van. Powered by Marker

A Völkl az egyetlen német sílécgyártó cég, és a világ eladási listáján a 3. helyet foglalja el úgy, hogy a legjobb minőséget nyújtja. Mindehhez a legjobb partner a Marker, mivel a Völkl ennek a csoportnak a tagja.

A léc és a cipő közötti erőátvitelt kezdetek óta a Marker biztosítja, amelyet minden léchez külön fejlesztenek ki. A legújabb eredményeket szinte mindig a versenyléceken mutatják be. Ilyen fejlesztés következménye lett a szélesebb orrkötés elterjedése is, ami jobb erőátvitelt eredményez a pontosabb és dinamikus irányításhoz.

A másik fontos pontja a jó léceknek és kötéseknek az egymáshoz való rögzítés kialakítása. Már a legegyszerűbb lécnél is sínes rendszer van. Ennek köszönhetően nincs lemerevítve a léc. A kötésrögzítés és kötés típusok kínálata igen gazdag: Ipt Wideride, Ipt Speedride, 3motion, 4motion, Emotion, Rmotion, Smotion.

A Marker gondolt a sítúrázókra is a Tour F10 és F12-es kötéseivel. A túrázás és síelés között a lécekről le-fel kell szerelni a fókát, így kézenfekvően le kell csatolni. Ezért a Marker túrakötéseknél a síelés és túrázás funkciók közötti átváltó retesz középen található. Ez a kötés teljes értékű pályakötésként is jól működik. A Völkl freeski videója:
KOMMENTEK
Godet | 2013.01.10. 19:16
Már csak az a kérdés hol lehet a Code Speedwallt venni! Mert még a snow-expert.de-n sem. :(
SpeedSport | 2013.01.19. 00:24
A Völkl Code Speedwall megvásárolható üzletünkben, 1117 Bp, Október 23 u. 21 sz, (az Allé-val srégen szembe, a híd felé) vagy a webshop-on keresztül : https://www.vadonsport.hu. A síléc KÉSZLETEN VAN
üdv.
VS csapat

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.