Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az 5. Európai Sí-Díj győztesei

2007. november

A télisportszergyártók legrangosabb kiállításán, az ISPO-n idén is kiosztották az Európai Sí- Díjakat. A nemzetközi zsűri közel 70 terméket vizsgált meg, hogy közülük hat kategóriában kiválassza a legjobbakat.
A hardver, textil termék, síkötés, sícipő, északi és egyéb kategóriákban a díj odaítélésének döntő szempontja az innováció volt, de a szakemberek értékelték a funkcionalitást, a minőséget, a technikai megoldásokat, a könnyű használatot és a dizájnt is.

A hardver kategória legmeggyőzőbb szereplőjének a svájci Winter Alpy Skis cég Ski Enduro lécét választották, mely egyben alkalmas túrasízésre és szabadsízésre, további előnye pedig a hagyományos lécekhez képest jelentősen csökkentett súlya. A Ski Enduro erősségeként említhető az is, hogy nem csupán a profik, hanem a hobbisízők számára is értékelhető paraméterekkel rendelkezik.

A textil termékek között a Sympatex újdonsága vitte haza az Európai Sí-Díjat. A legmodernebb szél- és vízálló anyag keresése során a cég egy olyan klimatikus membránszövetet fejlesztett ki, melyet plazmakezelés után alumíniummal vonnak be. A Reflexion III nevű anyag pihekönnyű, kiválóan tartja a test melegét és rendkívül tartós.

A síkötések versenyében a zsűri a Marker Duke versenykötése mellett tette le voksát. Az új kötést a cég a növekvő piacot jelentő freeridereknek készítette. Kivételes stabilitás, maximális erőátvitel, biztonság és agresszív dizájn jellemzik a kötést, mely sétafunkcióban is jól teljesít.
Szintén az Atomic győzedelmeskedett az északi kategóriában, mégpedig a G2 Grip & Glide technológiájával. A sífutólécek talpfelületének kiképzését jelölő megoldás előnye az, hogy míg hegymenetben a kapaszkodást a talp tapadásával segíti, addig síkon vagy lejtős terepeken gyors csúszást tesz lehetővé.

Az egyéb kategóriában a Leki találtatott a legjobbnak, a gyerekeknek készített Pingu Vario S síbotjával, mely állíthatóságával győzte meg az ítészeket. Az újdonság előnyeit nem kell magyarázni: a bot együtt nő a gyerekkel, mégpedig nemcsak hosszában, hanem három méretben állítható markolatának köszönhetően is.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.