Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Barbai Áron 100 pont alatt teljesített

2005. október Lipiczky Ágnes

Augusztusban és szeptember elején két magyar síző, Barbai Áron és Marthy Krisztina vágott neki a dél-amerikai pályáknak - a páros a Chilében és Argentínában megrendezett kontinentális kupasorozaton rajtolt.
Míg előbbi számára az olimpiai kvalifikáció érdekében a pontgyűjtés volt az elsődleges cél, addig utóbbi jó felkészülésnek tekintette a tengerentúlon eltöltött napokat.

- Elégedetten tért haza Chiléből?
- Azt nem mondanám – felelte Barbai Áron. – Három tervvel vágtam neki a kupasorozatnak: először is szerettem volna javítani a szuper óriás-műlesikló pontjaimon, másodszor lesiklásban is előrébb akartam lépni, harmadrészt pedig jó edzéskörülmények között kívántam eltölteni ezt az időszakot. Csak az utóbbi jött be.

- Volt olyan nemzet, amelyhez csatlakozni tudtak?
- Többnyire az Egyesült Államok utánpótlás válogatottjával készültünk. Nagyon rendesek voltak velünk, hiszen időmérést és videoelemzést is biztosítottak a számunkra. Három hétig dolgoztunk együtt La Parvában, majd Krisztával megkezdtük a versenysorozatot.

- A legjobb eredményt a La Parva-i versenyen érte el, amelyen száz pont alá ment szuper-G-ben.
- Így van, és ez életem második legjobb eredménye! Mégsem vagyok igazán elégedett. Jó formában voltam Dél-Amerikában, ám valami mindig keresztülhúzta a számításaimat. La Parvában a verseny előtti napokban két és fél méteres hó hullott, Argentínában a határon gondjaink adódtak, így lekéstük a szlalomrajtot, míg a többi számot szakadó hóesésben teljesítettük. Chillanban pedig a teljes francia Világkupa-válogatott rajthoz állt, így esélyünk sem volt arra, hogy jó eredményeket érjünk el.

- A folytatás?
- Az elkövetkező időszakban Hintertuxban, gleccseren készülünk, majd november elején - ha a pénztárcánk is úgy akarja - Norvégiába utazunk, ahol elsősorban szuper óriás-műlesiklásban szeretnék minél jobban teljesíteni. Magyar versenyzőtől nem megszokott, hogy gyors számokban próbálkozik, ám véleményem szerint ezekben a szakágakban van egyáltalán minimális esélyünk arra, hogy a világranglista legjobb ötszáz versenyzője közé, azaz olimpiát érő helyre beférkőzzünk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.