Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Interjú: Bene Márton - szlovák edzővel erősített

2005. december

Bene Márton vallja, más ez az idény, mint a többi. Bár a 19 esztendős síző eredetileg úgy tervezte, hogy csak a 2010-es vancouveri olimpiára próbálja meg kivívni az indulási jogot, az elmúlt szezonban sikerült olyan pontokat elérnie, amely alapján egyértelművé vált számára: Torinó sem elérhetetlen úti cél.
"Hogy mi változott ebben az évben? - kérdezi Bene Márton. Szinte minden. Sokkal komolyabban, tudatosabban készültem, felszerelést váltottam, augusztus óta pedig egy szlovák edző felügyeli a munkámat, ami hatalmas előrelépést jelent."

- Más edzésmetódusokkal ismerkedett meg? - Egyrészt mások az edzésmódszerek, de sokkal fontosabb, hogy rengeteg időt tudok havon tölteni, ráadásul olyan versenyzők társaságában, akik jóval nagyobb sítudással rendelkeznek, mint én. Például sokat jelent, hogy ezeken a tréningeken a szlovákok Világkupában is rajtoló versenyzőjének, Ivan Heimschildnek a nyomvonalát tudom követni, az ő technikájából tudok tanulni.

- Ezek szerint az elkövetkező időszakban a szlovákokkal jár majd versenyezni is?
- Nem mindig. Egy biztos, hogy még lesz néhány közös edzésünk Hintertuxban, ahol gyakorlatilag minden második hetemet töltöm, majd Ausztriában és Franciaországban állok rajthoz. Sajnos az enyhe időjárás miatt nem túl nagy a választék.

- Mely számokban indul?
- Műlesiklásban és óriásban, és bár előbbiben vannak jobb pontjaim, azt hiszem, ebben a szezonban az utóbbi számban leszek eredményesebb. Az új felszerelésemből adódóan, no és az edzéseredmények alapján állítom ezt.

- Mit gondol ott lesz azon versenyzők sorában, akik között januárban eldől majd, hogy ki indulhat Torinóban?
- Nagyon bízom ebben. Annyira kiegyensúlyozott a magyar mezőny, hogy bármi megeshet. Én személy szerint úgy érzem, hogy rengeteget fejlődtem az elmúlt hónapok során, vagyis, ha nem jön közbe sérülés, akkor nem is lesz számomra olyan elérhetetlen az olimpia.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.