Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Emelkedő síbérletárak

Egyre magasabb liftárak Európa síterepein

2006. január Ludmann László

Európa legdrágábbja ismét egy svájci-olasz síbérlet lett, ezt három francia központ követi, de a hat napos bérlet 200 eurós árszintjét egy olasz régió is megközelítette.

A hatalmas International - Aosta bérlet - mely hozzáférést biztosít Zermatt és az Aosta-völgy 1200 kilométernyi pályáihoz - 249,5 eurós árával a legdrágább hatnapos bérlet az idei szezonban Európában. Az International bérlet, mely az Aosta-völgy településeit és 350 kilométer összhosszúságú lejtőit foglalja magába Zermatt, Valtournenche és Cervinia között, már valamivel olcsóbb, 238 euró.

Maga Zermatt 200 kilométeres pályarendszeréért 211 eurót kell leszurkolnunk. Ezért a pénzért viszont igen komoly lifthálózat és gyerekkedvezmények járnak. 9 éves korig ingyenes a sízés, míg a 10 és 16 éves kor közöttiek féláron csúszkálhatnak. Zermatt Európa ledrágább önálló síközpontja, még annak ellenére is, hogy az árfolyamváltozások miatt idén 7 euróval kevesebbe kerül, mint tavaly.

A hatnapos európai síbérlet árak többsége 200 euró alatt marad. Vannak azonban kivételek.

A második legdrágább sírégió kontinensünkön a francia Paradiski, amely Les Arcs és La Plagne terepeit köti össze a látványos Vanoise Expresszel és területi kiterjedése (nem a pályák 430 kilométeres hossza) alapján a világ legnagyobb, 34 ezer hektáros pályarendszere. A sízők-deszkások számára a liftezés 229 euróba kerül.

A harmadik hely a Mont Blanc bérlettel szintén francia, amely ugyancsak az egyik legnagyobb a világ síterepeinek táborában 700 kilométert is meghaladó teljes pályahosszával a Mont Blanc körül, korlátozott pályahasználatot is garantálva a határ olasz oldalán. Ennek ára a tavalyi 210 euróról 216 euróra emelkedett.

A negyedik helyen újra Svájc következik a 350 km síelést kínáló Engadin bérlettel St. Moritz körül, 215,7 eurós főszezoni árával. A harmadik legköltségesebb francia terep - egyben az ötödik az európai listán - a 650 kilométeres Trois Vallées, ahol 215 eurót kell a bérletpénztárakban hagyni. Alig valamivel olcsóbb csak ennél Saas Fee, ismét Svájcban, 208.1 eurós árával. Ausztriában 208 euróba kerül a legdrágább bérlet. Az Ischglt, Galturt és Samnaunt magában foglaló Silvretta Pass-szal 400 kilométer pályához válthatunk belépőt.

A 410 kilométer hosszúságú pályát kínáló svájci Négy Völgybe árult síbérlet éppen a 200 eurós árhatár fölé kerül. A Cervinia/Aosta - Zermatt közös bérletet leszámítva az olaszországi hatnapos bérletek mind olcsóbbak 200 eurónál, bár a Dolomiti Superski terepein 194 euró az ár, szemben a tavalyi 190 euróval.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.