Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hó-Show, snowboardos szemmel

2008. december Horányi-Névy András

Az idei, 18. Hó-Show nem kevés meglepetéssel szolgált a nagyközönségnek. Az elmúlt évek nagysikerű Spa & Wellness kiállításával egy időben megrendezett esemény idén is sok kiállítót, síterepet vonzott, akik megmutathatták aktuális ajánlataikat és az újdonságokat.
A látogatók kedvükre válogattak, vásároltak, szemezgettek a programokból. A snowboardos közönség különösen kényelmes helyzetben vághatott neki a standok közti barangolásnak, hiszen nemcsak a deszkák, kötések, illetve cipők arzenálja közül válogathatott, próbálhatott, hanem egyéb érdekességek, programok is szóltak e sport megszállottjainak. De maradjunk egyelőre a felszereléseknél. Óriási kínálattal vonultak ki a hazai forgalmazók, akik idei és jövő évi termékeikből komoly akciókkal segítették a kezdőket első felszerelésük megszerzésében, illetve a haladókat a továbblépésben, fejlesztésben. Nemcsak a snowboardok, kötések, cipők széles skálája, a radikális freestyle lapoktól az allround freeride deszkákon át a gyerekmodellekig, a soft, flow és alpin kötések, a különböző árú, kényelmű és rengeteg technikai újdonsággal megspékelt cipők bűvölték el a látogatókat, hanem a kiegészítők is, melyekkel kényelmesebbé és biztonságosabbá tehető a sportolás. Kezdve a manapság oly sok pályabaleset ellen kitűnő védelmet nyújtó bukósisakokkal, különböző formákban, méretekben és színben, melyek a trükktanuláskor is jól jöhetnek, helyet kapott még a polcokon rengeteg protektor, gerinc- és csuklóvédők, térd- és sípcsontprotektorok, melyek mind nagyon hasznosak lehetnek kritikus szituációkban. Szinte az összes környező ország, régió számos síterepe képviseltette magát a kiállításon, tonnányi katalógussal, programokkal és széles mosollyal felszerelkezve, hogy könnyebb legyen dönteni az idei téli vakáció kiválasztásakor. Ám lehet, hogy ez a hatalmas kínálat csak megnehezíti a választást, hiszen bár minden részletre kiterjedő tájékoztatást kapunk a katalógusokból, mégis, ennyi lehetőség láttán zavarba jön az ember, hogy melyik is neki a legmegfelelőbb. Egyre több előre szervezett sítábor hirdeti magát, kedvezményes áron, melyek inkább a fiatalabb, szórakozni vágyó snowboardosoknak jelentenek alternatívát. A rengeteg utazási iroda Európa legkülönbözőbb, hóbiztos szegleteibe kínál szervezett téli vakációkat, wellness-programokkal megspékelve, festői szépségű hegyi falvakba, gigantikus síparadicsomokba.

Külön érdekesség volt a Go-Fast standján felállított műanyag pálya, ahol a hazai fiatal riderek csillogtatták slide-tudásukat. Az érdeklődő közönség szemtanúja lehetett gyönyörű trükköknek, hatalmas eséseknek, illetve osztrák szomszédaink képviseletében egy „retro-síző” különítmény is vendégszerepelt a pályán. Utóbbiak érdekes, antik falécekkel, illetve még egyszerűbb, hordódongából eszkábált „szegényember sílécével” vágtak neki a műanyag lejtőnek, s még néhány látványos trükköt is prezentáltak. A megfáradt közönség szórakoztatására a XAFT-vetítés kínált pihenési lehetőséget, ahol az elmúlt évek legkomolyabb alkotásai láttán kerekedett mindenkinek nagyra a szeme. Külön élményben lehetett részük azoknak is, akik átvándoroltak a Spa & Wellness kiállításra, ahol ingyen masszírozás, szauna, illetve luxusjacuzzik várták a tehetősebbeket, illetve az álmodozni vágyókat. Végtére is, aki megteheti, miért ne vásároljon egy kis hegyi házikót a havasokban, majd szerelje fel mindenféle extrákkal, hogy egy kiadós snowboardozás után hazatérve bevesse magát a kényeztetés fellegvárába?
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.