Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ISPO 2004 - a síszezon újdonságai

2004. október Kapecska László

Február első négy napján tartott nyitva a nemzetközi sportszeripar legnagyobb téli szakkiállítása, az ispo winter 2004. A téma mégis aktuális, hiszen itt mutatkoztak be először a most kezdődő szezon újdonságai.

160 ezer négyzetméter terület, 1691 kiállító, 55 467 szakmai látogató. Ezek a februári ispo méreteit jellemzô legfontosabb adatok, amelyek egyértelmű növekedést jeleznek az előző évekhez képest. Úgy látszik, a téli sportszergyártás továbbra is jó üzlet. Bővülést persze az új termékek fejlesztésével az iparág maga is serkenti. De lássuk, ki, milyen új portékával várja a telet?

Atomic
Az új kategória, amellyel egyszerűbb lesz megtalálni a legváltozatosabb hóviszonyok között is optimálisan viselkedő lesiklólécet: a Metron. Szintén új technológia a Beta 5, amelynek működése ismerôs lehet az autóiparból. Ha a terep buckásabb, a lengéscsillapítás is intenzívebben működik. A kötések terén a Neox és a Neox EBN sorozat újdonság.

Dalbello
Zeon néven teljesen új sícipősorozatot dob piacra a Dalbello a profibb sízők számára. Új az úgynevezett "kabrió design", ami olyan, három részből álló formát takar, amely nagyobb oldalirányú támasztást ad, ezáltal az erő gyorsabban és precízebben közvetíthető a sí élei felé. A héjszerkezet geometriájával a tervezôk elérték, hogy kényelmesebb legyen, és az átlagostól eltérő lábformákra is jól passzoljon.

Elan
Az Elan az új szezonban mutatja be a Fusion kötésrendszerek második generációját. Ahogyan a név is sejteti, integrált kötésekről van szó, olyannyira, hogy azok nem a lécre, hanem a lécbe szerelendők. A kötések rugalmasan követik a lécek hajlását, megkönynyítve a sízők dolgát a gyors ívváltásoknál.

Fischer
A Tyrolia-technológiára építenek a Fischer kötései, amelyeknél a Railflex2 az újdonság. A sível integrált kötések második generációja a Fischer lécekhez tökéletesen illik, és másodpercek alatt szerelhető. A legfrissebb lécek tervezôi idén a stabilitásra helyezték a hangsúlyt. Az újítás neve Frequency Tuning, amely a sí szerkezetének és felszínének kialakításával járul hozzá a kiegyensúlyozott sikláshoz.

Tecnica
A Tecnica idei nagy dobása a Diablo sícipő. A cég a vadonatúj 3 Density technológiával és a Twin Support Systemmel igyekszik elérni, hogy viselôik számára a cipôk ideális formájúak legyenek, és velük precízen lehessen a léceket irányítani. Az új modelleket egyaránt ajánlják versenyzôknek és hobbisízôknek.

Head
A Head szintén továbblépett, és kifejlesztette a lehető legjobban passzoló sícipőket. A Full Custom System névre hallgató koncepció egy belső cipő esetén két formát is képes felvenni. Az egyik a kényelemre törekvő haladók lábára passzol, míg a másikban azok a teljesítményt előtérbe helyező síelők érezhetik jól magukat, akik precízen méretezett cipőt keresnek. A megoldást olyan belső alkalmazásával érték el, amely néhány másodperc alatt alakul közepes méretűből keskenyre vagy vissza. A betétet a belső héjhoz csavarral rögzítették, ezáltal egyszerű a passzítás. Az újdonság kiküszöböli a legáltalánosabb méretproblémákat azzal, hogy ott enged igazítani, ahol az a leginkább szükséges.

Kneissl
A Kneissl az ispóra kihozta új szabadalmát, a PowerGlide-ot, amellyel a cég ígérete szerint a carvinglécek ismert előnyös tulajdonságai mellé felsorakoztatja a stabilitást is.

Rossignol
A Zenith nevet viseli a Rossignol idei programja, amely a lécek új szerkezetű borításáról szól. A felületek újfajta kiképzése a modern elektronikai termékek billentyűzetének érintésére emlékeztet. A Rossignol is megjelent az integrált kötésekkel, amelyeket elég egy csavarral helyükön rögzíteni.

Salomon
A Salomon két új kategóriát vet be a carvinglécek mezőnyében. A kis és közepes rádiuszú, precíz Streetracer carvingrajongóknak ajánlott a ratrakolt pályákra, a "kövérebb" Scrambler pedig minden terepre és a legváltozatosabb hóviszonyokra tervezett léc.

A sícipők között - az egyelőre csak verseny kategóriában bevezetett - Spaceframe technológia keltett feltűnést, az aszimmetrikusan lággyá tett héjszerkezettel. A cipő külső oldalán hatszögletű lukakat képeztek, így a puhább külső héj a lábfej, és ezen keresztül a sí precízebb irányítását teszi lehetővé.

Völkl
A Superspeed név mindent elárul. A Völkl új léce agresszív sidecuttal, széles talppal készült a könnyű gyorsításhoz és a sebes, hosszú ívekhez. Újdonság a gyerekeknek is jut: a Junior Motion modellek esetében a léc és a kötés egy rendszert alkot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.