Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sítrendek 2007-2008-ban

2007. november

Úgy tűnik, az idei szezonban is folytatódnak ez elmúlt néhány évben tapasztalt trendek. Világszerte egyre többen síelnek, a sílécre állók közül a rutinosabbak jó néhány irányzatot követhetnek, specializálódhatnak egy-egy "szakágra".
A többség számára a legjobb választásnak az új szezonban is a különböző terep- és hóviszonyok között is jól teljesítő allround és multi-condition lécek tűnnek. Ezek a korábbiaknál kevésbé vad rádiusszal, kevésbé elkeskenyedő középrésszel készülnek.

Idén újra hosszabbodnak a lécek, Európában elfogadott a testmagasság plusz 5-10 centiméteres méret, különösen a - gyakran semleges, dísztelen dizájnnal készülő – freeride-modellek esetében, melyek a szűzhavazás követelményei miatt szélesebbek és radikálisabb sugarúak is "mezei" társaiknál.
Fotó: AlexSchelbert.de
Fotó: AlexSchelbert.de
Egyre népszerűbbek a túrasílécek, mivel folytatódik a trend, miszerint a rutinosabb lesiklók új, járatlan utakat keresnek maguknak a backcountry- vagy a freeride-mozgalom követőiként a szűz terepeken. Ennek megfelelően bővül a freeride-felszerelések kínálata.
Jól tetten érhető a legújabb kínálatot szemlélgetve, hogy a technikai fejlesztések már nem állnak meg a felnőtt modelleknél, hanem felbukkannak a gyerekléceknél is. Változatlanul szűk, de biztos piac marad továbbá az exkluzív, méregdrága, kézzel készített sílécek szegmense. Ugyancsak nem az idei év újdonsága, hogy a nőknek szánt felszerelések növekvő szeletet követelnek maguknak, mégpedig minden irányzaton belül.

Viselhető hi-tech

Textil érintőfelületekkel készülő ingek, kabátok és hátizsákok egyszerűsítik le az iPod használatát a télisportok gyakorlása közben, míg a legújabb sisakok beépített kommunikációs rendszerei a zenehallgatást és a telefonálást egyaránt lehetővé teszik. A bluetooth-kesztyűvel anélkül telefonálhatunk, hogy a kabátzseb mélyéről kelljen előásni a mobilt. Az idei mobiltelefon- újdonságok között olyan is akad, mellyel megmérhetjük sebességünket, pulzusunkat, távolságunkat egy adott ponttól, sőt azt is, hogy mennyi kalóriát égettünk el. Hasonlóan ügyes szerkezet a Yeti hóóra, beépített barométerrel, a magasság és a lejtő szögét mérő funkcióval, iránytűvel és háromórás időjárás-előrejelzéssel. Az egyik leglátványosabb újdonság mégis a Quiksilver napenergiával működtetett kamerás sídzsekije, melynek ujján azonnal visszanézhetjük a lesiklás közben rögzített képeket. A multimediás felvevővel és lejátszóval felszerelt dzseki prototípusán bárhol elhelyezhető a minikamera.
Fotó: AlexSchelbert.de
Fotó: AlexSchelbert.de
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.