Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svájci síkalandok

2008. november

Svájc rekordtartó Európában síközpontjai tekintetében, ugyanis az alpesi ország 29 téli sportrégiója fekszik 2800 méterrel a tengerszint felett. Nem csupán az első osztályú síterepek miatt érdemes azonban ide ellátogatni.

November közepén indul a síszezon a Jungfrau régióban

Tökéletesen karbantartott sípályák és modern hóágyúrendszerek garantálják az első osztályú téli élményeket a világ egyik legszebb hegyi panorámája, az Eiger, a Mönch és a Jungfrau előtt. Három hegycsúcs, három síterep, 213 kilométernyi sípályával. Az egyik nap kényelmes síelgetés a Grindelwald-First síterep sebességkorlátozással ellátott, "30-as zónává" nyilvánított sípályáján vagy snowboardozás a hóparkban. Egy másik nap izgalmas száguldozás a Kleine Scheidegg-Männlichen síterületen, a híres Lauberhorn-verseny nyomvonalán vagy kalandos lesiklás James Bond nyomában a legendás Schilthornon, a Berni-felvidék legmagasabb síterületén. A szezonban, amely a tervek szerint november 15-én kezdődik, a 16 éven aluli gyermekek egy szülő kíséretében szombatonként mindig ingyen síelhetnek.

A világörökség része lett az Albula/Bernina vasútvonal

Az Unesco Világörökség Bizottsága júliusi ülésén elfogadta Svájc és Olaszország közös jelölését és a világörökség-helyszínek közé sorolták a Rhaetia Vasúttársasághoz tartozó Albula/Bernina vasútvonalat. Svájc ezzel már kilenc világörökség-helyszínnel büszkélkedhet, melyek közé a – szintén nemrégiben idesorolt – Sardona tektonikus táj is tartozik.
Érdekesség, hogy mind ez ideig mindössze két vasútvonal szerepelt a listán, a semmeringi vasút Ausztriában és a Dardzsilingi Himalájai Vasút Indiában. Ahogyan az Unesco-bizottság döntésének indoklásában is elhangzott, az Albula/Bernina hegyi vasútvonal a vasútépítés aranykorát idéző technikai remekmű.

A világ legjobbjai között a St. Moritz-i spa

Mindössze kilenc hónappal felújítását követő megnyitása után, a világ legjobbjai közé választották a St. Moritz-i Carlton Hotel spa létesítményét. Az ötcsillagos svájci szálloda a kitüntető címet kíválónak ítélt spa-kezeléseivel és wellness-szolgáltatásaival érdemelte ki. Jelenleg a világban 105 "Leading Spa of the World" besorolású luxus spa látogatható, ám ez az egyetlen az elit klubban, melyet a svájci téli üdülőhelyen építettek meg. A spa központban bel-és kültéri (utóbbi egész évben fűtött) medence működik, ahonnan príma kilátás nyílik a környék hegyeire. Ez természetesen csak egy a wellness-létesítményekben megszokott fürdőszolgáltatások közül, melyek között különféle szaunákat, gőzkamrákat és egyéni spa-kezeléseket is kínálnak, mégpedig mindkét nemnek.

Jungfraujoch – "Európa tetején"

A Jungfraujoch szintén az Unesco világörökséghez tartozó területén fekszik. A hely többek között Európa legmagasabban – 3454 méterrel a tengerszint felett – fekvő vasútállomásáról híres, de itt található az Alpok leghosszabb jégfolyama és az Alpok legmagasabban felépített kilátópontja is. A pazar kilátáson és a látványos vonatutazáson kívül a turisták a gleccserétteremben elfogyasztott ízletes menüt és a jégpalotában tett látogatást is élvezhetik. A Jungfraujoch, illetve a Jungfrau régió Interlakenből közelíthető meg. A Berni-felvidék szívében található Interlaken üdülőrégióban három nagyszerű síterületet is találhatunk, több mint 200 kilométernyi sípályával.

First Flyer a Grindelwald-First síterületen

December 13-án a Jungfrau Felvonótársaság megnyitja a vadonatúj First Flyert a Grindelwald-First síterületen. Ez az új létesítmény, amelyet az Egyesült Államokban Zip Ridernek hívnak, egyedülálló egész Európában. Négy személy száguldhat vele egymás mellett 800 méter hosszan egy drótkötélen lógva a levegőben, 45 méteres magasságban, 85 km/h-s sebességgel a völgy felé. Mivel a First Flyer párhuzamosan fut a Schreckfeld-First nagykabinos felvonóval, a síelők és snowboardosok kényelmesen válthatnak a klasszikus téli sportok és a biztonságos kaland között.

Glacier 3000 síközpont Les Diablerets-ben

Szintén a Genfi-tó régióban található Les Diablerets, ahonnan három síterület is könnyedén megközelíthető: Glacier 3000 az örök hó birodalmával, ahol már november elejétől lehet síelni, többek között a régió leghosszabb sípályáján (a 10 km hosszú Combe d’Audon pályán), a Le Meilleret síterep és két sípályája, ahol a hóágyúknak köszönhetően már november végétől szabad a pálya a síelők előtt, harmadikként pedig az Isenau síterület, amely a karácsonyi szünettől várja a téli sportok szerelmeseit. Ugyancsak karácsonytól használható – éjjel és nappal egyaránt – a híres, 7,2 km hosszú szánkópálya a Les Diablerets-ről, az üdülőhely egyik fő attrakciója.

Nemzetközi Hőlégballon Fesztivál Château-d’Oex-ban

Château-d’Oex nemcsak egy hangulatos, a gyökereihez és múltjához ragaszkodó falu Genfi-tó régióban, Svájc legnyugatibb szegletében, hanem a hőlégballonozás világvárosa is egyben. Semmi esetre sem szabad kihagyni a 2009. január 24-től február 1-ig tartó Nemzetközi Hőlégballon Fesztivált. A téli sportok rajongói is megtalálhatják itt számításaikat, hiszen a Gstaad Mountain Rides síparadicsom (hozzá tartozik a La Braye is, amelynek a hegycsúcsán egy új hóbárt hoztak létre) 250 kilométernyi sípályája mellett a hótalpas túrázás megszállottjait 56 kilométernyi jelzett, téli túraútvonal várja a Pay-d’Enhaut és a Les Mosses-La Lécherette között, míg a sífutás szerelmeseinek 35 kilométernyi sífutópálya áll rendelkezésére.

Téli élmények a Genfi-tónál és környékén

A Genfi-tó régió Svájc legnyugatibb szegletében fekszik és változatos földrajzi adottságairól híres, így hóval borított alpesi hegycsúcsok is találhatóak az üdülőrégióban. A csodás természeti környezetben megbúvó alpesi falvak különleges fogadtatásban részesítik a családokat. A gyermekek Château-d’Oex, Rougemont, Villars-Gryon, Les Mosses, Leysin és Les Diablerets településein szeretettel látott vendégek: meghatározott helyeken a 9 éven aluli gyermekeknek a síbérlet és a szállás egyaránt ingyenes!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.