Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍTEREPAJÁNLÓ
Lachtal
Hóbiztos sízés 1600 és 2222 m közötti magasságban
Donovaly
11 km sípálya & 16 sílift
Budapesttől csak 200 km-re!
Kreischberg - Murau
A magyarok kedvenc síterepe! 42 km kezelt sípálya, 13 lift!
Rauris
Titkos tipp családok részére!
Új kiskabinos lift és sípálya!
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
KÖVESS MINKET!
facebook twitter googleplus youtube instagram

5 tökéletes tanulóterep kezdőknek

2014.09.30. | Frissítve: 2017.03.01. | Szerző: Biró Ágnes
Nem mindegy, hogy melyik síterepet választják azok, akik az első csúszásaikat készülnek megtenni. Alábbi cikkünk ebben próbál segíteni: íme 5 olyan hely, amit bátran ajánlunk minden tanuló síelőnek!
Tanulópálya köteles húzólifttel a Mátraszentistváni Síparkban

Bármely hazai síterep

Kezdjük is a felsorolást kicsit rendhagyóan: nem emelnénk ki egy magyarországi síterepet sem, tulajdonképpen bármely, lehetőség szerint a lakhelyedhez legközelebb lévő terep megteszi. Eplény, Mátraszentistván, Visegrád, Kékestető, Sátoraljaújhely... Mind abszolút alkalmas a kezdő síelők igényeinek kielégítésére: működik síiskola, vannak rövid húzóliftek, lankás kék pályák, a jegyárak pedig megfizethetők.

Donovaly, Szlovákia

Donovaly az egyik legnagyobb és legkedveltebb szlovák síterep, mely Budapestről mindössze 3 óra autózással elérhető! A gyerekek számára egy vidám és színes tanulóövezet áll rendelkezésre, ahol nem csak biztonságosan és egyszerűen, de szórakozva tanulhatnak síelni! Donovalyban ezen kívül sok rövidebb húzófelvonó is rendelkezésre áll, melyek a gyerekvilágból kikerülve illetve a felnőtteknek is tökéletes körülményeket biztosítanak a gyakorláshoz és a fokozatos előrelépésekhez!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás

Maribor, Szlovénia

Maribor a nyugati országrészben élőknek a legjobb választás lehet, autópályán akár 1-2 óra alatt is megközelíthető! A síterep 3 különböző pontján is működik síiskola, így bőven van választék profi oktatókból, valamint több mint 20 km-nyi enyhe lejtésű pálya is várja a kezdőket!
A sípálya mellett, a hegyen és a völgyben egyaránt nagyszerű ár-érték arányú pályaszállások találhatóak, így itt egy hosszabb tartózkodás sem kerül vagyonokba! Ha pedig sítudásunk már kinőtte a kék pályákat, további 18 km-nyi nehezebb lejtő állít elénk kihívást, és kipróbálhatjuk a modern ülőlifteket és a kabinos felvonót is!

Riesneralm, Ausztria

Riesneralmon, ezen az eldugott stájer síterepen építették meg az első ausztriai gyerek "síkörhintát". Páratlanul kiterjedt, 5 hektáros területen alakítottak ki összesen 5 gyerekfelvonót és gyerekpályát, és természetesen egy síiskola is működik itt. Jelenleg itt üzemel Ausztria leghosszabb mozgójárdája is, mely 176 méter hosszú. A síterepet továbbá sok hosszú, kanyargós és lankás kék pálya jellemzi - nagy előny, hogy alig akad olyan lift, melynek hegyállomásához érve ne választhatnánk könnyű jelölésű lejtőt, így aztán a kezdők is változatos pályákon tanulhatnak!

Fanningberg, Ausztria

A Lungau régióban található kis Fanningberg síterepért megéri egy picit többet utazni (Budapesttől éppen 500 km). Ez a salzburgi síterep ugyanis egy valódi ékszeresdobozka, ahol nincs tömeg, széles és lankás pályái tökéletesek a kezdőknek, ugyanakkor olyan luxus technológiákat sem kell hanyagolnunk mint, a fűtött, búrás ülőlift!
2014.10.02. 10:06:11 Chopoker
Donovaly tekintetében bátorkodnék egy-két kiegészítést tenni.

Ez a "gyerekpark" nem csak Szlovákiában a legnagyobb, hanem a tágabb környékünkön is, ráadásul a legszínvonalasabb park is egyben. Mindenképpen megérdemli azt a megjegyzést, hogy a vezetője egy magyar "srác", Botond, aki elég jól beleásta magát abba, hogy mire is van szüksége a kisgyerekes szülőknek és maguknak a gyerekeknek. Nagyon lényeges tudnivaló, hogy a PattySki-ben a vendégszeretet nem a megszokott..., hanem inkább "magyaros"! Ajánlom mindenki figyelmébe a weboldalukat: http://www.ho.hu/
...és aki nem hiszi, az járjon is utána! :-)
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 438 vendég és 22 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több infó...