Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Síoktató válogatott - az SMSZ Democsapat története

2015.08.26. 2019.12.30. SMSz | frissítve: 2019.12.30.

Az SMSZ Democsapata (Hungarian Interski Demo Team) 1990-ben alakult a Síoktatók Magyarországi Szövetségének magas technikai tudással rendelkező szakképzett síoktatóiból. Mára többen közülük kiképző oktatók, akik aktívan részt vesznek az SMSZ síoktatóképzési tevékenységében.
A Hungarian Interski Demoteam Kaprunban (2015)
A Hungarian Interski Demoteam Kaprunban (2015)
Az SMSZ Democsapata csoportos un. formációs síelés formájában tart bemutatókat hazai sípályákon, síiskolákban és a nemzetközi rendezvényeken.

Magyarország Democsapata (Hungarian Interski Demo Team) először az 1991-es St. Antonban rendezett Interski Kongresszuson mutatkozott be – ekkor vették fel a Síoktatók Magyarországi Szövetségét az Interski International nemzetközi szervezet tagjai közé. A magyar csapat 9 fővel szerepelt.
Majd négyévente sorra következtek az Interski Kongresszusok: 1995. Nosawa-Onsen (Japán) 10 fővel, 1999. Beitostolen (Norvégia) 7 fővel. E három kongresszusra a felkészítést Vincze P. Márton végezte.
A 2003-as svájci Crans-Montanaban a 15 fős csapat három szalagos-formációval, extrém-carver bemutatóval szerepelt, a felkészítő Szabó László volt.
2007-ben a koreai Pyeong Chang-ban Ozsváth Miklós vezetésével 11 fős csapat vett részt a nemzetközi szakmai találkozón. 25 év után ismét az ausztriai St. Antonba tért vissza 2011-ben az Interski Kongresszus. Erre a világtalálkozóra a hely közelsége miatt nagyobb méretű democsapattal, 19 fővel készült a Hungarian Interski Demo Team ismét Ozsváth Miklós vezetésével. A delegációt mintegy 30 magyar szurkoló is elkísérte.
A következő Interski Kongresszus 2015. szeptember 5. és 12. között az argentin Ushuaia-ban került megrendezésre. Földrajzi fekvésére tekintettel a patagóniai városkát „A világ vége” (Fin del Mundo) elnevezéssel is illetik. A szakmai találkozón közel 1000 fő szakképzett síoktató vett részt a világ minden részéről.
Az eddigi utolsó kongresszus 2019. márciusában került megrendezésre a bolgár Pamporovoban, ahova 28 fős magyar delegáció utazott. A csapaton belül 11 fő képezte a demo csapatot, akik bemutatóit Polacskó Dániel koreografálta. A technikai bemutatókat, a magyar workshopokat és előadást kiképző oktatónk tartották.
A következő Interski Kongresszus 2023-ban a finnországi Levi-ben kerül megrendezésre. Kiváló lehetőség lesz a kongresszus arra, hogy a síoktatók az őket foglalkoztató témákban széleskörű tapasztalatcserét folytathassanak. A kongresszuson bármely magyar sí-, és snowboardoktató vagy érdeklődő részt vehet a magyar csapathoz csatlakozva.
A Magyar Demo Csapat látványos formációs bemutatója a 2011-es sankt antoni INTERSKI kongresszuson.
A Magyar Demo Csapat látványos formációs bemutatója a 2011-es sankt antoni INTERSKI kongresszuson.
A Democsapat tagjai számos szakkönyv, segédanyag, szakembereknek és a nagyközönségnek szánt oktatófilm szereplői, készítői:
  • 1992-ben készült el a szabadidős síelők számára a Símánia című videofilm. Szerzői Harangvölgyi András és Nepper Péter, az operatőr Ruby Gábor.
  • 1996-ban az Iskolai Síoktatók Egyesülete készítette el a Sí-Isi című videofilmet. Szerzője Kovács Tamás Attila, az operatőr Kollányi Tamás. A szereplő tanulókat Bartus Miklós és Szabó László demonstrátorok vezették be a síelés tudományába.
  • 1998/1999 telén készült el Szabó László és Ruby Gábor operatőr-síoktató Kanyarvarázs című videója, amely a kanyarsízést tárta síoktatóink elé. Ez a videofilm képezte a norvégiai Interski Kongresszus magyar workshopjának témáját.
  • 2002-ben jelent meg Kovács Tamás Attila: A síoktatás tematikája című könyve a szakmai kiképzések-továbbképzések anyagával.
  • 2004-ben adták ki A sízés +3 című könyvet, amely a Testnevelési Egyetem hallgatóinak készült, de hasznosan forgathatják a sí szabadidős szerelmesei is. A könyv alkotó szerkesztői Dr. Dosek Ágoston és Ozsváth Miklós, a könyvben található fotókon a democsapat tagjai szerepelnek.
  • 2006-ban jelent meg a kötet „videováltozata” a Carving mindenkinek. Szerzője Ozsváth Miklós, operatőre Ruby Gábor, demonstrátorai pedig a Hungarian Interski Demo Team tagjai.
  • 2019-ben videóanyag készült a korszerű síelésről, melyből a képzéseink részére tananyagegységeket dolgozunk fel és adunk közre.
A Magyar Democsapat 2007-ben, a koreai INTERSKI Kongresszuson
A Magyar Democsapat 2007-ben, a koreai INTERSKI Kongresszuson

Jelentősebb fellépések:

1991 - Interski Kongresszus (St. Anton, Ausztria)
1995 - Interski Kongresszus (Nosawa-Onsen, Japán)
1999 - Interski Kongresszus (Beitostolen, Norvégia)
2003 - Interski Kongresszus (Crans Montana, Svájc)
2005 - IVSI Kongresszus (Lech Zürs, Ausztria)
2007 - Interski Kongresszus (Pyeong Chang, Korea)
2008 - Orosz Formációssí Bajnokság
2011 - Interski Kongresszus (St. Anton, Ausztria)
2013 - IVSI Kongresszus (Alpe d'Huez)
2015 - Interski Kongresszus (Ushuaia, Argentína)
2019 - Interski Kongresszus (Pamporovo, Bulgária)

A magyar democsapat nagy sikert aratott bemutatója az INTERSKI-n 2011-ben

Hazai fellépések, megjelenések:

2002 - HóShow
2005 - Szánhúzó Magyar Bajnokság (Mátraszentistván)
2005. december - Műanyagpálya Mikulás ünnepség (Dorog)
2005 - HóShow
2006 - Média Csúcstalálkozó (Kékestető)
2006. március - Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupa – látvány-edzőtábor
2008 - Aréna Plaza megnyitó
2009 - IVSI Kongresszus nyitóünnepség (Mátraszentistván)
2009 - Pasaréti Síiskola megnyitó
2009 - Sátoraljaújhelyi műanyagpálya megnyitója
2009 - Síoktatás bemutató a HóShow-n
2010 - Síoktatás bemutató a HóShow-n
Meglepetés havon edzhettünk Kaprunban, és mi zártuk a szezont: szombaton az első lifttel mentünk fel, hétfőn pedig az utolsó lifttel jöttünk le a gleccserről.
Meglepetés havon edzhettünk Kaprunban, és mi zártuk a szezont: szombaton az első lifttel mentünk fel, hétfőn pedig az utolsó lifttel jöttünk le a gleccserről.
A magyar csapat egy része, a fotón balról jobbra: Hodován Zsuzsanna, dr. Egri Katalin, Kovács Tamás, dr. Dosek Ágoston, Dalos Péter, Polacskó Dániel és Fódi Gábor
A magyar csapat egy része, a fotón balról jobbra: Hodován Zsuzsanna, dr. Egri Katalin, Kovács Tamás, dr. Dosek Ágoston, Dalos Péter, Polacskó Dániel és Fódi Gábor
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.