Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

IVSI 2009 - Mátraszentistván a "világ közepe"

Megkezdődött az IVSI Kongresszus a Mátrában

2009.01.29. Halmos B. Ágnes

A síoktatók világkongresszusának félidejében míg a külföldi vendégek kirándultak, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége és a Magyar Snowboardoktatók Szövetsége ingyenes oktatással várta a magyar közönséget a Mátraszentistváni Síparkban.
Az SMSz democsapata
Az SMSz democsapata
Az a több mint 300 gyermek és felnőtt, aki élt a lehetőséggel, tanulhatott alpesi sít, telemarkot és snowboardot. A jelentkezők háromnegyede kezdő volt, így az IVSI Kongresszus szervezőgárdájára hárult a feladat, hogy megszerettessék velük a gyönyörű havas sportágakat. Az oktatás legfiatalabb résztvevője a két és fél éves Flóra volt, aki könnyek közt hagyta ott a pályát, mikor szülei egyszerűen hónuk alá csapták és elvitték, annyira belejött a sízésbe. A legidősebb tanuló korát nem árulhatjuk el, ám a hölgy nagyon élvezte a most felfedezett új sportágat. A nyílt oktatási napra élsportolók is érkeztek, hogy együtt hódoljanak rajongóikkal a téli sportoknak. Kovács Zoltán futballista épp sérült, így ő maga nem, ám gyermekei részt vettek az oktatásban, ugyanúgy, mint Juhár Tamás gyerekei. Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó élete 4. sínapját töltötte Mátraszentistvánban. Szabó Bence Európa-, Világ- és Olimpiai bajnok vívó, illetve Erős Zsolt hegymászó pedig a rutinos sízők - amúgy ezen a napon kicsiny - táborát erősítette. Szabó Bence egyebek mellett azt mesélte a köré gyűlt gyerekeknek, hogy az élsportolóknak általában tiltják a sízést, de ő ennek ellenére megtanult és járt síelni, mert szerinte a sporthoz - a sízéshez különösen - bátorságra van szükség. Az egészséges kockázatot vállalni kell és érdemes is, mert így lehetünk eredményesek, és síelni egyébként is csodálatos dolog.

A síoktató-konferencia résztvevői a szakmai programok szüneteiben keményen edzenek, hogy a záróünnepségen minél látványosabb formációssí-bemutatókat láthassanak mindazok, akik péntek este ellátogatnak Mátraszentistvánba. Az élményhez, úgy tűnik, a természet is szeretne hozzájárulni: besegít a hóágyúknak. A bemutatók pénteken este hét után kezdődnek, és a Síparkban folynak a fergeteges hütte party előkészületei is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.