Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Mikor és hol kezdjen el síelni a kisgyerek?

2015.09.22. 2017.01.12. Fogarasi Orsolya | frissítve: 2017.01.12.

Három és fél - négy éves gyerekek számára érdemes kezdésnek olyan sportot választani, amely az egész test izomzatát egyenletesen fejleszti. Külön előnyös a sportág kiválasztásánál, ha a mozgás mentálisan és pszichésen is fejleszt. Mindezeknek a síelés maradéktalanul eleget tesz.
A Fogarasi Síiskolában 3,5 éves kortól foglalkozunk gyerekek és felnőttek oktatásával, csoportos (max. 10 fő/ 3 oktató) vagy egyéni formában. A síszezont már október legelején elkezdjük, így mire leesik az első hó már kész sítudással bír az, aki nálunk időben elkezdte a tanulást. A hóhiányos időszakban, síliftekkel ellátott, kivilágított műanyag pályán folyik az oktatás csoportokban, életkor és sítudás szerinti elosztásban.
Fontos tudni, hogy a síelés olyan szimmetrikus mozgásrendszer, amely az agy jobb és bal agyféltekéjét egyszerre stimulálja, a két agyfélteke közötti összhangot és együttműködést erősíti. Ezáltal bizonyítottan növeli a gyerekek koncentrációs képességét, kreativitását, problémamegoldó képességét, kitartását. Csupa olyan tulajdonságot, mely maradandóan érlelődik a sítanulás során és egész további életére remek útravalót ad a gyereknek a tanuláshoz, a szocializálódáshoz. Már csak azért is, mert a síoktatás kis csoportokban történik, ahol a közösség formáló és húzóereje segít.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy a kisgyerekek az őszi-téli időszakban is sokat mozogjanak szabad levegőn, szokjanak hozzá a változatos időjárási körülményekhez, ami testileg-lelkileg edzetté teszi őket. Igazából a szabad levegőn való fejlesztő sportot, a síelést, semmiféle teremsport nem pótolja.

A jó síoktatás minden gyerek számára sikerélményt, örömet, magabiztosságot ad. Minden kisgyerek irányultságához és mozgáskoordinációs szintjéhez létezik megfelelő játékos, ügyességi gyakorlat. Ha a gyerek nem érzi jól magát oktatás közben, nem fejlődik, az nem az ő hibája, hanem a szakszerűtlen oktatásé.
A síelés az egész család számára ajánlott. Felnőtt korban, sőt, idősebb korban is elkezdhető jó oktatóval. A sízéssel töltött órák szórakoztató családi programmá léphetnek elő itthon, a műanyag pályás oktatáson, majd a havas síterepeken, ugyanazokkal az oktatókkal, összeszokott csoporttal.

Már itthon megtanulják a gyerekek a sílift használatát, megismertetjük őket a biztonságos síelés szabályaival. A havas pályákon a felnőttek akár rábízhatják az oktatóra a gyerekeket, hogy egy kis pihenéssel, felüdüléssel tovább erősödjenek a családi kötelékek.

Gondoskodtunk róla, hogy a tanulók a lakóhelyükhöz közel síelhessenek, vehessenek részt az igen népszerű házi versenyeken. Nálunk két budai helyszínen is lehet tanulni, a III. kerületben a Farkastorki út 23. szám alatt 1994 óta működik síiskolánk. A másik helyszínünk a XII. kerületben a Konkoly Thege Miklós út 21. szám alatt található.

Így a külföldi túrák nem a kezdő lépések nehézkes elsajátításával, hanem a síelés valódi élvezetével telhetnek. Akik pedig már tudnak valamilyen szinten síelni, azoknak nélkülözhetetlen technikai és erőnléti felkészítést ad a műanyag pályán való gyakorlás a síút előtt. Természetesen tudásukat is fejleszthetik. Így senki nem lesz kitéve az edzetlenség vagy az akár rejtett technikai hiányosságok miatti baleseteknek, melyek a legkevésbé sem szükségszerű síbalesetek zömét adják.

Ne feledjük: téveszme az, hogy a síelés veszélyes sport. Síutazás előtti felkészülés, alapos, szakértő vezette tanulás nélkül síelni viszont valóban nagyon veszélyes, ezért mindenképpen kerülendő.
Mindenkit szeretettel várunk!
Fogarasi Orsolya
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.