Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Új képzési rendszer a hazai síoktatóképzésben

2004.10.13.

Új képzési rendszer a hazai síoktatóképzésben 2004. szeptemberétől új képzési rendszer lépett életbe a hazai síoktatóképzésben. Az új rendszerben három síoktatói fokozat van, ezeket csillagokkal (hópelyhekkel) jelölik.
Az egycsillagos síoktató fokozatra azok jogosultak, akik rendelkeznek állami síoktatói oklevéllel.

A második fokozat eléréséhez a síoktató-oklevél megszerzése után 1 év (legalább három hét) szakmai gyakorlatot kell szerezni. A gyakorlatot igazoltatni kell vezető oktatóval vagy valamelyik, az SMSz-szel szerződött síiskolával. Ezt követően lehet elvégezni a tanfolyamot, letenni a vizsgákat. A 2 csillagos síoktató fokozat követelményei megfelelnek az IVSI követelményeinek, így a vizsga megszerzése után ki lehet váltani a kék IVSI-igazolványt, be lehet ragasztani az IVSI-bélyeget. A nemzetközi (IVSI) oktatók korábban már teljesítették ezen tanfolyam jelentős részét, így számukra lehetőség van egyszerűsített eljárással megszerezni a "síoktató 2." fokozatot. Ehhez aktívan részt kell venni egy koordinációs táborban (ezt egyébként is meg kell tenni a továbbképzés során), és a résztvevőknek a tábor végén speciális átminősítő gyakorlati vizsgát kell tenniük.

A 3. fokozat tanfolyamaira és vizsgáira értelemszerűen a 2. fokozat megszerzését követően lehet jelentkezni. A háromcsillagos síoktató fokozat tulajdonosa jogosult az igazolványába beragasztani az ISIA-bélyeget. Amennyiben valaki két szakágból is megszerzi a legmagasabb fokozatot, a "hósportoktató" cím tulajdonosává válik.

Az új képzési rendszerrel kapcsolatban új igazolványt vezet be a Síoktatók Magyarországi Szövetsége. Ez azt jelenti, hogy minden SMSz tag új igazolványt kap, és ezentúl az új igazolványt kell használni. A kék IVSI-igazolványt második igazolványként továbbra is használhatják azok, akik rendelkeznek az IVSI Ski-Instruktor (nemzetközi) végzettséggel. Ők két igazolvánnyal fognak rendelkezni: a SMSZ-igazolvány tartalmazza a szakmai előmenetelt, a továbbképzéseket, az éves tagsági bélyeget, az esetleges ISIA-bélyeget; az IVSI-bélyeget pedig a kék igazolványba ragasztják be. A licencet megtestesítő jelvények is újak lesznek, ezeken ugyanis megjelenik a síoktató fokozata is.

Az új jelvények:

síoktató jelvények

Bővebb információ a www.sioktatas.hu weboldalon.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE