Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Minden, amit a Bridgedale sízoknikról tudni érdemes

2015.02.09. 2018.01.26. Szegő Attila | frissítve: 2018.01.26.

Az 1914-ben alapított családi vállalkozásként induló angliai cég kizárólag csak sí, outdoor és futózoknik gyártására specializálódott. A Bridgedale - az angol hadsereg beszállítója - ​1995-től gyárt technikai sízoknikat.​
Két saját technikai világszabadalommal rendelkezik. 2002-ben szabadalmaztatta a WoolFusion technológiát, 2006-ban pedig a T2-technológiát. Számos díjjal és kitüntetéssel, ajánlással büszkélkedhetnek. 2014-ben újabb szabadalommal álltak elő; a Compression technológiával.

Mitől vált az egyik legjobb minőséget gyártó márkává a Bridgedale?

A folyamatos technológia fejlesztéseknek, a speciális megoldásoknak és a prémium alapanyagoknak köszönhetően tudják a legjobbat nyújtani a piacon. A kötőgépek kötőtűjét is kifejezetten a Bridgedale részére tervezik, hogy kibírja a magas kötési sűrűséget. A legtöbb gyártó ezt nem tudja megtenni.
Gyártáshoz csak válogatott és magas minőségű alapanyagot használnak. Most nézzük a zoknik alapanyagát, technológiáját és típusait!

Fusion technológia

A természetes alapanyagként használt gyapjúszálra, szabad szemmel nem látható, vékony műszálat sodornak. A Fusion technológiával kiemelik és fokozzák a gyapjú összes jó tulajdonságát.
Miért gyapjú?

Az alapanyagok kiválasztásánál három szempontot vesznek figyelembe:
  • hogyan szigetel,
  • milyen gyorsan szárad, és
  • hogyan veszi fel a nedvességet.
Általában három természetes alapanyagot használnak; a gyapjút, a pamutot és a selymet.

Szigetelés

Száradás

Nedvesség felvétel

Gyapjú

közepes

közepes

Pamut

gyenge

gyenge

Selyem

gyenge

gyenge

Átlagban a gyapjú rendelkezik a legjobb tulajdonságokkal, ezért használják ezt alapanyagnak és emelik ki a felhasználási területnek megfelelő jó tulajdonságát. Csak jó minőségű alapanyagból lehet jót készíteni, ezt mindenki tudja, de a Bridgedale így is csinálja. Az első osztályú merino gyapjúnak csak az első legfinomabb nyírását használják. A természetes anyagok tulajdonságának fokozására, a Fusion technológiához csak magas minőségű és a legújabb fejlesztésű műszálakat használják. Ezek a Lycra, a Coolmax, a Primaloft, a CuPED, az Endurofil, a drirelease. .

T2 technológia

Ez nem a terminátor kötésre beprogramozott változata:), hanem a Bridgedale speciális duplahurkos kötési technológiája, azaz hurok a hurok alatt.
Miért fontos ez a fejlesztés?

A hurok mérete, száma és a hurok típusa befolyásolja a rugalmasságot, puhaságot és a hurokba zárt levegő mennyiségét, azaz a szigetelő képességet. Ezzel a megoldással tudják a legjobban védetté tenni a lábat. A zokni ezért a kellő pontokon véd, a kellő helyeken pedig puhább érzetet ad. A zokni minden pontját; a sarkat, a talpat, a rüsztöt, és a lábu​j​j részt is máshogy kötik. A zokni rugalmas szárát például fentről lefelé sűrítik, ezért a szár felfelé akar tágulni és nem fog lecsúszni. Ezzel a kialakítással nem kell erős passzé alkalmazni, ami kényelmetlen és elszorítja a vérkeringést.

A minőség tekintetében 3 év garanciát vállalnak a gyártásból eredő hibákra. Néhány ultra vékony zokninál 1 évet. A zokni széttépésére, a tépőzár okozta bolyhosodásra és elhasználásból eredő kopásra, elvékonyodásra természetesen nem vállal garanciát.

A profi csomagolás

A csomagoláson skálán jelzik a melegséget és a párnázottságot. Pl. futáshoz a pu​ha, párnázott, de nem meleg zokni szükséges. Ebből látszik, hogy a párnázottság azaz a vastagság nem feltétlenül egyenesen arányos a melegséggel. Ezért érdemes vásárlás előtt megnézni a piktogramot, és tájékozódni az eladótól.
A Bridgedale-nél a legoptimálisabban és a legprecízebben lehet kiválasztani a megfelelő zoknit, ha tudjuk, hogy:
  • milyen tevékenységhez,
  • milyen lábbelihez,
  • milyen klímához, környezeti hőmérséklethez szükséges,
  • és milyen egyéni adottságokkal (izzadós, vagy nem) rendelkezünk.
Külön gyártanak női, gyerek és férfi zoknikat, mivel anatómiailag és hőérzetben is igen különbözőek az igények.

Az alábbi téli zoknikat gyárja a Bridgedale:
  • 5 különböző alpesi sízoknit
  • 2 sífutó zoknit
  • 3 gyerek sízoknit.

Sízokni típusok

Ultra fit
Sportosabb felhasználásra hangolva. Nagyon vékony, ezért a láb sokkal precízebben illeszkedik a cipőhöz és pontosabb irányítást eredményez, de ennek ellenére nagyon jól szigetel.
Bridgedale Ultra fit
Bridgedale Ultra fit
Control fit
Optimális érzékenység és kényelem egyszerre. Ezt a közepesen vastag zoknit kipárnázott és vékony részek kombinációja jellemzi. A sípcsontot és a vádli felső részét párnázottabbra, míg a lábujj részt melegebbre kötötték.
Bridgedale   Midweight Control Fit
Bridgedale Midweight Control Fit
Vertige light
Különleges Tactel szállal kötött zokni. A Vertige-nél újabb technológiát és jobb alapanyagokat használnak, mint a Control fitnél.
Bridgedale Vertige ligh
Bridgedale Vertige ligh
Vertige Mid
Vastagabb és melegebb változata a light-nak.
Bridgedale Vertige mid
Bridgedale Vertige mid
All mountain
Ezt a kényelmet szerető síelőknek javasolják. Minden részén egyformán vastag, mert ennél a modellnél a védelem és a szigetelés a fő szempont.
Bidgedale All mountain
Bidgedale All mountain


Kompressziós sízoknik
Erről bővebben lentebb.

Sífutó zoknik
Cross Country Bjorndalen
Ez a versenyzokni vékony, érzékeny és jó vezeti az izzadságot.
Bridgedale cross country bjorndalen
Bridgedale cross country bjorndalen
Cross Country Ski
A Bridgedale legnépszerűbb sífutó zoknija vastagabb és melegebb, mint a Bjorndalen versenyzokni. Kényelmes felépítésű, ezért inkább a hobbi vagy nagy távolságot futóknak ajánlják.
Cross Country ski
Cross Country ski
Gyerek zoknik
A gyerek zokniknál legfőbb szempont a hideg elleni védelem és a kényelem. Három típusa van; az All Mountain Kid's és a Toddler, valamint a vékonyabb Vertige Racer a jobban síelő gyerkőcöknek.

Alá zokni
A szigetelést fokozza, de vékonysága és pontos illeszkedése miatt nem változtatja meg a láb méretét!

A Bridgedale idei újdonsága a Compression zoknik!
Bridgedale  Compression Ski
Bridgedale Compression Ski
A hosszútávú sportoknál - marathon futások és kerékpározások, ultrafutás,​ ​ironm​an, ultra bringázás - jelentkezett az igény a kompressziós technológiára, azaz a jobb teljesítményt elősegítő megoldásra.​
A hosszú, több órás sportolás után elfárad a láb, tompa fájó, fáradt érzés jelentkezik. A szövetek sportolás alatt megtelnek salakanyaggal, aminek ki kell ürülnie, hogy újra fit legyen a láb. Ha lábon enyhe kompresszió van, akkor kevésbé jut be a salakanyag a szövetbe, és ugyanakkor gyorsabban távozik onnan. A szűkebb keresztmetszetű erekben felgyorsul a vér keringése, ezért ezeken a részeken jobb lesz az oxigénellátás.

A síelésnél három fontos szempont miatt jó a kompressziós zokni:
  • a nap végi fáradságot tolja ki,
  • a szövetekben pangó salakanyag miatt változik a láb alakja: felpuffad, megdagad, ezért máshogy illeszkedik, és hosszú távon nem lesz kényelmes a cipő viselete,
  • síelés után használatával gyorsabban regenerálódik a láb.
Síeléskor az alsó lábszár mozgása a sícipőben korlátozott, ezért gyengébb a vérkeringése is. A sí kompressziós zoknit ennek az állapotnak az elkerülésére ​és a hideg elleni védelemre fejlesztették ki.

Travel változata is létezik, amely utazásoknál, autóban, repülőn, vonaton, buszon jó szolgálatot tesz. Az utazáshoz használható kompressziós zokni kevesebb gyapjúszálat tartalmaz mint a síelős.

Miért válaszd a Bridgedale zoknit?

Azért, mert 100 év tapasztalat van mögöttük!
Azért, mert minőségi alapanyagokat használ.
Azért, mert egyedülálló szabadalmak és minőségi gyártás áll a háttérben.
Azért, mert kényelmes és tartós.
És egyszerűen azért, mert jó!
Hol kapható? Legközelebbi üzletek listáját itt találja, kattintson: Bridgedale Partnerek!
KOMMENTEK
Dartagnan | 2015.02.15. 10:35
Én kipróbáltam a kompressziós sízoknit -14 fokban. Jól szuperált! A lábam nem dagadt be és kevésbé fáradt el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.