Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Icebreaker aláöltözet: a hegyek szülötte

2009.02.15. 2009.10.04. (x) szponzorált cikk | frissítve: 2009.10.04.

Míg a legtöbb mai gyártó különleges tulajdonságú szintetikus anyagokból készíti aláöltözőit, az Icebreaker az új-zélandi Alpok szélsőséges éghajlatához alkalmazkodó merinók gyapjára esküszik. A világ talán legjobb minőségű aláöltözeteit gyártó új-zélandi Icebreaker termékeit mutatjuk be.
Egy jó aláöltözet a természeti sportok űzőinek szinte elengedhetetlen öltözéke. Melegen tartja a testet, elvezeti az izzadtságot, támogatja testünk hőszabályozó folyamatait. Néhány hónapja kaptam a Mountextől egy Icebreaker női aláöltözőt tesztelésre. Az alább leírtakat maximálisan alá tudom támasztani, és a képen látható lila felső azóta állandó útitársammá vált. Ami praktikusságán túl lenyűgözött, hogy a címkén lévő un. BAA kódot az icebreaker.com címen beírva megismerkedhettem azzal az új-zélandi családdal is, melynek juhfarmjáról ruhám gyapjúszövete származik. Zseniális és megkapóan emberi PR ötlet!

A merinó:

A merinó a természet bölcs gondolkodásának csodálatos példája. A merinó gyapja tökéletes biztonságot teremtett viselőinek az új-zélandi Déli-Alpok extrém módon ingadozó klímájában is. És ugyanezt meg fogja tenni neked is, ha visszatérsz a hegyek közé. Az Icebreaker merinó a legjobb minőségű gyapjú, szálai jóval finomabbak a tradicionális gyapjúénál, amely síkvidéki juhoktól származik. Mivel ilyen finom, ezért a tapintása is bársonyos. Sokkal jobban bélel, hatékonyabban lélegzik, és nem tartja meg a szagokat.

A merinó gyapjú egy komplex protein alapú szál, melynek alkotó eleme a keratin. Ugyanez az alkotó protein található meg bőrünkben, hajunkban és körmeinkben, így nem csoda, hogy ezen szövetek viselete olyan jó érzés a bőrnek. A merinó különlegesen finom szálai a lehető legjobban szigetelnek és lélegeznek, tulajdonságaik előnyösebbek a síkvidéki juhok nehezebb és durvább gyapjához és a mesterséges szövetek szintetikus anyagaihoz képest.

A merinó mágikus szálai hűvösen tartják viselőjüket a forró nyári napokon. Az extrém hideg hegyi télre a merinó gyapja megvastagszik a túlélésért. Az Icebreaker rétegrendszere követi a természet logikáját: az időjárás követelményei szerint alsó-réteget (skin layer) közép réteget (mid layer), és felső réteget (outer layer) vehetünk magunkra.

Az Icebreaker ruházatok előnyei:

  • 100%-ban természetes anyag, mivel 100% tiszta merinó gyapjúból készül
  • Nagyon jól hőszigetelnek: meleget adnak, amikor szükséges, de mellette kiváló természetes légzést biztosítanak. Ez annak köszönhető, hogy a merinó gyapjúszál önmagában is lélegzik, saját belső struktúrája van, ezáltal sok levegőt képes raktározni. A szintetikus szálak önmagukban nem, csak a szálak között az anyag tud lélegezni.
  • Nagyon jól hőszigetelnek: meleget adnak, amikor szükséges, de mellette kiváló természetes légzést biztosítanak
  • A rétegek vékonyak, és jól illeszkednek. Ha rétegesen viseled az Icebreakert, úgy mozog rajtad, mintha egyetlen ruhadarab lenne.
  • A rétegek összekapcsolódnak és blokkolják a szél áthatolását
  • Napokig, hetekig hordhatod anélkül, hogy ennek „szaga” lenne. Így ha túrára, utazásra indulsz, nem kell minden napra más-más ruhaneműt bepakolnod.
  • Könnyűek, vékonyak, kis helyet foglalnak.
  • Finom, puha tapintású anyag.
  • A hagyományos gyapjúval ellentétben mosógépben is mosható.
  • Környezetbarát technológiával készül.
A poszter üzenete: Az új-zélandi tiszta merinó gyapjúból készülő Icebreaker hiteles és természetbarát outdoor öltözet
A poszter üzenete: Az új-zélandi tiszta merinó gyapjúból készülő Icebreaker hiteles és természetbarát outdoor öltözet
Tipp a használathoz:
Tanácsos a merinó gyapjúból készült ruhaneműket első alkalommal nem azonnal kimosni, hanem első mosás előtt 1-2 napig viselni. Így a picike merinó szálak, amik még esetleg kifelé állnak az anyagból (s kicsit szúrós érzést okozhatnak), hamarabb elrendeződnek a bőrrel való érintkezés és a hordás során. Ha először kimossa az ember, akkor makaccsabbá válnak ezek a szálak, és az esetleges szúrós érzés tovább tarthat.
Bővebb infó: icebreaker.com

Magyarországi forgalmazó: www.mountex.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.