Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Picture síruházat új Teflon EcoElite technológiája

2017.12.21. (x) szponzorált cikk

Valószínűleg Neked sem kell bemutatni a PFC nevű anyagot. Azért, hogy pontosan egy dologról beszéljünk: A PFC vegyületek (polifluoroalkilok) gyakran használt vegyületek a textil gyártás során, a kozmetikai iparban, valamint több konyhai eszközben. De miért is ennyire kedvelt vegyület?
A remek tulajdonságai miatt:
  • taszítja az olajat
  • vízhatlan
  • nagyon stabil vegyületek
Számunkra most a legérdekesebb tulajdonságuk a vízhatlanság. Szennytaszító és vízhatlan membránok kialakítására használják, amelyek jó légáteresztő képességgel rendelkeznek. Sajnálatos dolog, hogy ezen anyagokat a leggyakrabban szabadidős és kültéri (outdoor) sportruházati márkákban, sátrakban, hálózsákokban és cipőkben találhatjuk meg.

Szerencsére a környezetbe jutó szennyezés nem a termékek viselésének a következménye. A PFC már a gyártás során kikerül környezetünkbe, és okozza károsító hatását. Miért problémásak?

Három fontos oka van, ami miatt oda kell ezekre figyelni:
  • A jó tulajdonságok között említett stabilitás már komoly probléma, ha ez a környezetbe kerülő anyagra is igaz… És sajnos jellemző. Ezért a légkörbe került PFC vegyületek a légmozgások révén az esőkkel a világ legrejtettebb zugaiba is eljutottak, és felhalmozódtak.

  • Hosszúláncú PFC-t mutattak ki az északisarki jegesmedve májából, emberek véréből, tengeri halakból.

  • Az eddigi vizsgálatokkal már bizonyították, hogy ezek a vegyületek hatással vannak a hormontermelésre (főként pajzsmirigy hormon), káros hatással vannak az utódnemzésre, és hozzájárulnak a daganatok kialakulásához.
A fentiek alapján talán érthető, hogy miért indított „hadjáratot” a Greenpeace Detox Outdoor 2016 néven ez ellen az anyag ellen. Bár még a nagy gyártók vonakodva hoznak döntést ebben a kérdésben, a kisebb cégek, köztük a Picture Organic Clothing óriási lépésre szánták el magukat. Új vízhatlanságot biztosító anyagokat kerestek az innovatív textilgyártókkal együtt.
A Picture a Chemours cég Teflon EcoElite anyaga mellett döntött.

A Teflon EcoElite™ technológia
Remélhetőleg a fentiek ismeretében nem csak nekünk öröm, hogy a 2017/18-as kollekció minden tagja PFC mentes, Teflon EcoElite anyagból készülő membránnal rendelkezik. A legkedvezőbb árútól a prémium minőségűig.

Ehhez kapcsolódóan még két jó hír:
  • Az új anyag használata jelentősen nem emelte a termékek árát

  • A Teflon EcoElite tartósabb elődjénél az elviselt mosások tekintetében. Eddigi adatok alapján 30 mosást is elvisel. Bár ilyenkor mindenképpen ajánlatos a membrán védelme és helyreállítása céljából NST vagy Nikwax tisztítószert használni.
Egyszó mint száz: Válassz egy kabátot és irány a lejtő!

A Picture minden síruházati terméke PCF mentes
További infók és a téli kollekció: ecowear.hu
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.