Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Therm-ic, a meleg szeretete

2015.02.19. 2018.02.09. Szegő Attila | frissítve: 2018.02.09.

Hidegben mindenki szeretne egy kis melegséget érezni elfagyott végtagjaiban. Ennek a problémának a megoldására specializálódott az osztrák Therm-ic cég.
Testünk lehűlésének számos következménye van. Ha fázunk, csökken a koncentráló képességünk. Szervezetünk plusz izommunkával, didergéssel próbálja meg helyreállítani testünk hőmérsékletét, ezért hamarabb elfáradunk és a sérülésveszély fokozódik.

Sportolás előtt fontos mindig bemelegíteni. Ez télen egyúttal a test felmelegítését is jelenti, de felvonózáskor, sorban álláskor, amikor kevés izommunkát végzünk, kihűl a szervezet.
A Therm-ic rendszerei folyamatosan kellemes hőmérsékleten tartják testünket, ezáltal csökken a sérülésveszély, kevésbé fáradunk, javul a koncentráló képességünk, azaz jobban tudunk figyelni a környezetünkre.
Kinek jó a Therm-ic melegítőrendszerei?

Minden hideg körülmény között végzett tevékenységhez, legyen az sport vagy munka kiváló választás. Nem csak a síelők, túrázók, de a hidegben dolgozók, vadászok, siklóernyősök és vitorlázórepülősök is keresik ezeket a termékeket.
Nem csak a környezet, hanem a stressz, a fáradság és az életkori, illetve egyéni adottságok is befolyásolják szervezetünk hőháztartását. Nőknek fokozottan ajánlott, hiszen a nők perifériás keringése gyengébb, mint a férfiaké.

Jó tudni: a nagy testtömegű embereknek kisebb a hő vesztesége, mint a vékonyabbaké, mert a testfelület-tömeg arányuk kisebb. Azaz a testesebb ember bőrfelülete nem sokkal nagyobb, mint az átlagembereké, viszont a testtömegük nagyobb, ezért több hőt tudnak megtartani.

A Therm-ic minden végtagra kínál meleg megoldást.

Kesztyű

A kézfejen sok hideg és meleg receptor által érzékeljük a hideget. A kézháton például több a hideg receptor, mint a testünk más felületén. Ez a magyarázat arra, hogy miért fázik jobban a kezünk.
A Powergloves kesztyűk az ujjvégektől kezdve melegítik a kezet. Külön női és férfi modell is készül

Mit tudnak a kesztyűk?
  • PRIMALOFT hőszigeteléssel és DRYZONE vízálló membránnal rendelkeznek
  • szélálló
  • ultrakönnyű lithium-ion akkumulátorai több mint 10 órán át üzemelnek
  • javítják az ujjak vérkeringését
  • vízálló cipzárral rendelkeznek

Talpmelegítő

A síelők kedvence! Népszerű még a vadászok, túrázók, vitorlázó repülősök és minden hidegben dolgozó körében. A talpmelegítő impulzusszerűen kapcsol ki-be, ezáltal folyamatosan melegen tartja a lábat és hosszabb ideg bírja az akkumulátor.

Jó tudni: A test kihűlése először a végtagoknál jelentkezik. Ha testünk 32°C –ra lehűl, 18%-kal csökkenhet az izom teljesítménye, és ezáltal növekszik a sérülésveszély. Ha még jobban lehűl, ez akár 50% is lehet. Négyféle talpbetét van:
  • Perform - anatómiailag formázott
  • Trimfit - a fűtőszálat magunknak kell elhelyezni a kívánt helyre
  • Classic - klasszikus lapos betét előre beépített fűtőszállal
  • Kids - gyerekek részére
Távirányítós működtetés

Sok esetben sportolás közben nem tudunk hozzáférni a lábmelegítő akkumulátorához, így nem tudjuk ki-be kapcsolni vagy szabályozni a melegítőrendszert.
A síruháknál például a ruházat alá rejtették az akkumulátort, hogy később hűljön ki, és merüljön le. Hasonló a helyzet vitorlázórepülésnél és siklóernyőzésnél is, ahol fizikailag nem lehetséges a lábbal való kontaktus.
Ezekre kínál megoldást a távirányítóval szabályozható fűthető talpbetét és lábmelegítő zokni.

Zokni

Újdonság a Therm-ic fűthető zoknija! A talpmelegítővel szemben a melegítős zoknik jobban körülölelik a lábfejet. A zokniba kötött finom hővezető szálak elvezetik a meleget a lábfej felső részéhez a talp felöli fűtőszálaktól.
A lábfejet körülölelő melegség sokkal komfortosabb, mint csak a talp felöli melegítés.

Három különböző vastagságban érhető el, női és férfi kivitelben.
  • Premium - vékony
  • Comfort - közepes
  • Standard - vastag
Az első kettőt kifejezetten síelők részére fejlesztették!

Cipőszárítás

A téli sportoknál nagyon fontos a lábbeli megfelelő kiszárítása és fertőtlenítése. A nedves cipőben jobban szaporodnak a baktériumok, és hamarabb tönkremegy. A száraz és meleg lábbeli felvétele mindig kellemesebb és higiénikusabb, mint egy nyirkos cipő. A legtöbb szálláson ugyan van cipőszárító berendezés, de néha kikapcsolják, ami okozhat kellemetlen meglepetést. Ezért célszerű magunkkal vinni saját szárítónkat, amellyel másnap reggelre akár több cipőt is ki lehet szárítani.

Három különböző modellt kínálnak.
  • 3 fokozatban időzíthető és UV fénnyel fertőtlenített levegőt fújó ventilátoros
  • Meleg levegőt fújó ventilátoros
  • Passzív melegítős

Akkumulátorok és kiegészítők

Szettjeikhez a legkorszerűbb lithium-ion telepeket használják, de kínálnak olcsóbb Ni-Mh rendszerű és hagyományos AA és AAA elemekkel működtethető tápegységeket is.
A legújabb lithium-ion akkumulátorok egyenletesen merülnek le, ezért fokozatosan lesz gyengébb a leadott hőmérséklet, és nem egyik pillanatról a másikra.

A Li-ion akkumulátort vezérlőegység nélkül, 1600 mA-es változatban kínálják. A vezérlőegységeket külön nem lehet megvásárolni, csak kompletten akkumulátorral.

A szetteknek két csoportja van működtetés szerint:
  • RC - távirányítható vezérléssel rendelkező. Az RC egység telepeit akár erősebb teljesítményűre is lehet cserélni.

  • IC - hagyományos vezérlőegységgel (a tápegységen van a kapcsoló)
    Az IC rendszerű akkumulátor szettek vezérlőegységét távirányítósra nem lehet átalakítani, csak a telepeit lehet cserélni.

Kiegészítők:

  • Hosszabbító kábel: a talpbetét és az akkumulátor közé lehet beiktatni, így a telepeket a nadrág derekára vagy övére lehet csíptetni, ami kényelmesebb működtetést eredményez.
  • Akkumulátor rögzítő adapterek sícipőhöz.
  • USB csatlakozók a töltéshez és mint powerbank, az akkumulátorról is lehet ezáltal mobil eszközöket tölteni.
  • bokaszíj a telepek lábon történő rögzítéséhez, bakancs és cipő esetén.
  • akkumulátorok
  • távirányító csak szettben.
További információ és vásárlás: flex92kft
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.