Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Építs magadnak síliftet! Működő sífelvonók legóból

2016.05.02. sielok.hu

Sok különleges sífelvonót bemutattunk már - a leghosszabbat, a legmagasabbat, a legmodernebbet -, ezúttal azokat gyűjtöttük össze, amik egy nappaliban is elférnek és akár a gyerekek is játszhatnak vele. Íme az 5 legtutibb LEGO-sílift.
Egy svájci mérnök az úgynevezett "3s" kabinos lift modelljét készítette el a lakásában, ez amúgy egy viszonylag ritkább felvonó típus, jelenleg 16 db üzemel belőle világszerte, legközelebb a karintiai Nassfelden találhatunk ilyet.

Egy hagyományos kiskabinos lift a nappaliban felállítva. Figyeljük meg, hogy az állomásoknál a kabin ajtajai automatikusan kinyílnak, majd becsukódnak, akárcsak az igaziaknál.

Pompás kis kerti díszlet lehet ez a dupla 9V-os motorral meghajtott ülőlift, melyhez összesen 34 méternyi "kábelt" használt fel a lelkes modellező. Még éjszakai fénnyel is el lettek látva a felvonó oszlopai, erről felvétel sajnos már nem készülhetett, mert tesztelés közben eleredt az eső...

A híres svájci kétszintes, nyitott tetejű kabinos liftjének miniatűr változata:

Végezetül pedig egy lengyel srác művét láthatjuk - igaz ez nem elsősorban technikai szempontból érdekes, mivel egy egyszerű csákányos liftről van szó, itt a díszletet vette nagyon komolyan az illető!

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.