Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eredményes hétvége junior válogatottunknak

2016.01.20. MSBSZ

Eredményes hétvége junior válogatottunknak Az elmúlt hétvégén snowbordkrossz junior válogatottunk és utánpótlás versenyzőink a csehországi Dolni Moravában rendezett FIS versenyeken álltak rajthoz. Az ötfős csapat célja a tapasztalatgyűjtés és edzéslehetőség mellett a FIS pontjaink gyarapítása volt.
A FIS pontszám az egyik legfontosabb kritérium ahhoz, hogy valaki később a világkupában vagy világversenyen indulhasson.
A cseh szervezők elmondása szerint a verseny az egyik főpróbája volt a 2017-es junior világbajnokságnak. Egy új lebonyolítási rendszert próbáltak megvalósítani, amit többé-kevésbé sikerült végrehajtaniuk.
A vártnál több (kb. 150) induló miatt a FIS pontok alapján sorsolták össze a versenyzőket a viadalon, kvalifikáció nem volt.

A FIS világkupában 64 fő jut a főtáblára, ahol négyfős futamokban, egyenes kiesésekkel zajlik tovább a verseny. Mindig csak az első kettő jut tovább. Akik kiesnek, azokat a selejtezőben elért pozíciójuk alapján rangsorolják. Itt viszont, mivel nem volt kvalifikáció, a kiesetteknek is vigaszágas futamokat rendeztek. Attól függően sorsolták őket össze, hogy a verseny melyik szakaszában (nyolcad- vagy negyeddöntő), és az adott futamban hányadik pozícióban (3. vagy 4.) estek ki. Ebben a formátumban lényegesen nagyobb szerepet kap a szerencse, mint a kvalifikációs rendszerben, hiszen nagyobb eséllyel kerülhetnek eltérő tudású versenyzők azonos futamba.

  • Az első versenynapon a lányok közül a budaörsi Hollósy Laura élete első versenyén a legjobb 16-ba beverekedte magát, majd a helyosztókon szépen versenyezve a 15. helyet szerezte meg.

  • A balassagyarmati születésű Fehér Zsófia nehéz csoportba került, nagyon szépen versenyzett, de sajnos nem sikerült bejutnia az első kettőbe, így a vigaszágra került, amit két bravúros győzelemmel megnyert, és így a 17. helyen zárt.

  • Csillag Dávid folyamatosan javuló formát mutatva magabiztosan került be a 32 közé, ahol a két reményfutamban is szépen teljesített, és a 64 fős mezőnyben a 29. helyen zárt.

  • Szász Csongor (aki egyedüli snowboardosként képviseli majd hazánkat a februárban rendezett lillehammeri Ifjúsági Olimpián) már az edzéseken is jól teljesített, amit a versenyen is sikerült megmutatnia. Az első nap kis szerencsével (az első helyezettet kizárták) sikerült továbbjutnia a 32 közé, ahonnan sajnos már nem sikerült továbblépnie. A vigaszágon több szép futamot teljesítve a 31. helyet szerezte meg.

  • A gödöllői Hrustinszky Tamásnak ez még csak a második versenye volt a FIS világában, ahol nagyon szépen versenyzett. Az első fordulóból nem sikerült továbbjutnia, majd egy nagyon szoros, izgalmas reményfutammal zárult az aznapi versenye, és a 38. helyet szerezte meg.
Snowbordkrossz junior válogatottunk  a csehországi Dolni Moravában
Snowbordkrossz junior válogatottunk a csehországi Dolni Moravában
A szervezők a második napon rövidített lebonyolítást választottak.
  • Hollósy Laura az első naphoz hasonlóan, egy nagyon izgalmas futamban végül második helyen bejutott a legjobb 16 közé, majd a következő körben 4-ként esett ki, így a 16. helyen zárt.

  • Fehér Zsófiának nem sikerült az első futamból a következő körbe verekednie magát, majd vigaszágát rajt-cél győzelemmel megnyerte, és a 17. helyen végzett.

  • Csillag Dávid folytatta jó szereplését, és magabiztosan, érett, jó versenyzéssel jutott be a 32 közé. Majd következett számunkra a legizgalmasabb futam, ahol Dávid az utolsó méterekig versenyben volt a második helyért, de sajnos célfotóval ellenfelét hozták ki "győztesnek". A reményfutamait megnyerve az előkelő 17. helyet szerezte meg.

  • Szász Csongor is átmentette remek teljesítményét előző napról, és kis különbséggel bár, de kiesett az első fordulóban. A reményfutamban bemutatta a nap előzését, és remek teljesítménnyel búcsúzott a további küzdelmektől. A 26. helyen zárt.

  • Hrustinszky Tamás az első körben ugyan kiesett, de nagyon biztató formát mutatott, és kis szerencsével továbbjuthatott volna. Ezt követően a reményfutamát agresszív, kemény versenyzéssel, gyönyörű előzésekkel nyerte meg, és a 29. helyen végzett.
Bekényi Ádám szövetségi kapitány így értékelte a csapat teljesítményét:
„Összességében elégedett vagyok a magyar versenyzők teljesítményével, mindenki kihozta magából a maximumot. Sajnos a szerencse a sorsolásnál néha nem volt velünk, de ez ennek a versenyszámnak a sajátossága. Megyünk tovább előre, készülünk a következő versenyekre!”
Snowboardkrossz: Talán a leglátványosabb hódeszkás szakág, ahol egy döntött kanyarokkal és ugratókkal nehezített pályán kell a lehető leggyorsabban lejutni. Egy időmérő selejtező alapján a versenyzőket négy (a világkupán hat) fős futamokba sorolják, ahol egyenes kieséses rendszerben folytatják. Négyfős formátum esetén az első kettő, hatfős futamoknál az első három jut tovább a következő fordulóba. Mivel egyszerre indulnak, elkerülhetetlen az ellenfelekkel való fizikai kontaktus. Az őrült száguldás közben akár a 100 km/h-s sebességet is elérhetik. 2006 óta olimpiai sportág.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.