Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas sikere volt a Diák Snowboard Bajnokságnak

2016.02.02. MSBSZ

A viadalon az elmúlt évek legnagyobb létszámú mezőnye állt rajthoz. A Magyar Snowboard Szövetség január 29-én, pénteken, a Mátraszentistváni Síparkban rendezte a 2016-os Magyar Diák Snowboard Bajnokságot. A versenyt az ausztriai Murauból “hozták haza” magyar síterepre, így többek számára vált elérhetővé.
Fotó: Pajor Ágnes
Fotó: Pajor Ágnes
A résztvevők számának ugrásszerű növekedését látva a reményeik maximálisan beigazolódtak. A bajnokság rangját emelte, hogy több junior és utánpótlás válogatott versenyzőnk is rajthoz állt: a junior snowboardkrosszos Fehér Zsófia (Balassagyarmat) és a freestyle-os Fricz Botond (Kecskemét), valamint az utánpótlás keretből a szintén snowboardkrosszos Hollósy Laura (Budaörs) és Hrustinszki Tamás (Gödöllő). Boti csak a verseny miatt utazott haza Ausztriából, ahol jelenleg az egyik legismertebb snowboard tagozatos iskolába jár.
Fotó: Sticzay Péter
Fotó: Sticzay Péter
A versenyt a háromnapos Hófesztivál középső napján rendezték. Még a helyszínen is rengeteg nevezés érkezett, így végül 80 fős mezőny gyűlt össze a hat különböző korcsoportban. Az ifjú snowboardosok szlalom versenyszámban mérték össze tudásukat. A tét nagy volt, hiszen az indulókat a Burton/Store13 és a Dakine jóvoltából a bajnoki cím mellett értékes nyeremények is várták. Az országos diákverseny jellegéből adódóan, korcsoportonként az első 3 helyezettek többletpontokat kaptak a felsőoktatási felvételijükhöz. Kiemelt díjazásként a hat legtehetségesebb induló pedig egy ausztriai hosszú hétvégét nyert az Országos Felnőtt Snowboard Magyar Bajnokság és Diák Kupafutamra, ahol edző felügyelete mellett fejleszthetik tovább tudásukat és leshetik el a nagyok technikáját. Ki tudja, talán közülük kerül majd ki a jövő Gyarmati Pankája!

Az Opel Magyarország jóvoltából a résztvevők kedvezményes napi diákbérlettel használhatták a Sípark szolgáltatásait. A verseny délben az edző csúszásokkal vette kezdetét, majd 14:00 órakor kezdődött az éles küzdelem. A délelőtti eső és havazás, valamint köd után délutánra sokat javult az időjárás, és végül kiváló időjárási és látási viszonyok mellett egy remek snowboard szlalom versenyt sikerült lebonyolítani. Válogatott versenyzőink kimagasló eredményeket értek el (Fehér Zsófia 1., Hrustinszki Tamás 1., Fricz Botond pedig 2. lett a korcsoportjában), de az amatőr indulók is büszkék lehettek teljesítményükre.

Bekényi Ádám, a Magyar Snowboard Válogatott szövetségi kapitánya az önkéntesek és szervezők áldozatos munkáját méltatta:
„A pályát a Mátraszentistváni Sípark jóvoltából már csütörtökön elkezdhettük építeni, akik minden létező eszközüket és emberi erőforrást a rendelkezésünkre bocsátottak. Így a ratrakos segítségével fél óra alatt ki tudtuk alakítani a rajthelyet, ami óriási segítség volt számunkra. Reggel szakadó esőre ébredtünk. Sticzay Péter, Bordács Miklós és jómagam elkezdtük a pálya kialakítását, a lezárásokat, a kapukat kitűzni, és az időmérő berendezést beállítani. Harmat Rózsa és Pajor Ágnes (az MSBSZ főtitkára és titkára, korábbi válogatott alpin versenyzők) a nevezést és az adminisztrációt vitték tökéletesen. A verseny lebonyolításában rengeteg "régi motoros" a segítségünkre sietett, mint például az alpin válogatott Viszlay Vanda és Pátkay Marcell, valamint a Hrustinszki család, akik nélkül nem tudtuk volna ilyen színvonalon megrendezni ezt az eseményt. Ezúton is köszönjük nekik a sok segítséget! Szívmelengető volt látni ezt a sok ügyes snowboardos gyerkőcöt, bízunk benne, hogy jövőre elérjük a bűvös 100 fős indulószámot! Találkozunk február 20-án Visegrádon!”
Fotó: Pajor Ágnes
Fotó: Pajor Ágnes
A díjátadó ceremóniát az ismert rádiós műsorvezető, Rákóczi Ferencz konferálta. Az eredményhirdetés végén Bordács Miklós kihirdette annak a hat snowboardosnak a nevét, akiket a szövetség kivisz a muraui felnőtt Magyar Snowboard Bajnokságra. Ők név szerint Tóth Emma, Tóth Lili, Baksa Vanda, Vincze Zsófi, Osváth Norbert és Czunyi Boglárka Fanni.

A verseny részletes végeredménye az alábbi linken érhető el: http://www.msbsz.hu/versenyeredmenyek/

Bordács Miklós, a Magyar Snowboard Szövetség ügyvezető elnöke:
„Gyarmati Panka világkupa győzelme mellett nem szabad elfeledkeznünk az itthoni, lelkes fiatalokról sem. Ahhoz, hogy később is legyenek olyan versenyzőink, akik sikeresek lehetnek a világ élvonalában fontos, hogy megtaláljuk őket, hogy minél hamarabb együtt készülhessünk a versenyzésre. Ennek jegyében rendezzük már néhány éve diák versenyeinket. Nagy örömünkre szolgál, hogy évről évre egyre nagyobb számban jönnek el és vesznek részt a megmérettetésen. A mátraszentistváni diákbajnokságon már több mint 80 fiatal vett részt, ami Magyarország lehetőségeihez képest nagyon bíztató szám. Külön öröm, hogy most először nem csak egyénileg jöttek résztvevők, hanem snowboard iskolák is elhozták csapataikat.”
Fotó: Pajor Ágnes
Fotó: Pajor Ágnes
A Magyar Snowboard Szövetség következő hazai versenye február 20-án lesz, a visegrádi Nagyvillám sípályán. Információk hamarosan az alábbi linken: http://www.msbsz.hu/esemenynaptar/2016/2/20/snowboard-diak-verseny-visegrad
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.