Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hová menjünk snowboardozni?

Snowboardbarát pályák a világban

2013.12.05. Fekete Ági

Fontos szempont az úticél kiválasztásakor, hogy vajon mennyire barátságos fogadtatásban lesz részünk a pályán. Hallottunk már horrorsztorikat, meg persze olyat is, ahol happy end lett a vége és a síelő meg a boardos örök barátságot kötöttek. Akarjunk tutira menni és olyan pályát választani, ahol minden szempontból élmény lesz a csúszás.
Mayrhofen, Ausztria
Az osztrák snowboardközösség otthona a Zillertal völgyben található. Csodás kombinációja a jó minőségű freeride terepeknek és parkoknak. Több világeseményt is itt tartanak, a legnagyobb buli minden évben a Snowbombing hétvége. A 2014-es line-upon olyan húzónevek szerepelnek, mint a The Prodigy, London Elektricity, a Hospitality Records, Shy FX és más klasszikusok az elektronikus zene legjavából.
Tignes, Franciaország
Európa leghosszabb szezonjával büszkélkedhet ez a francia pálya és valószínűleg az egy négyzetkilométerre jutó boardosok számában is rekorder. Az autópályányi széles szakaszok tökéletesek a kezdők számára, de a freeride lehetőségek is maximálisan adottak. Nem véletlenül rendezik itt a Freeride World Tourt minden évben. A gyerekek miniugratókon és alagutakban szórakozhatnak felhőtlenül. Hát nem cuki?

Verbier, Svájc
A világ egyik legjobb freeride és backcountry terepe, itt tartják a Freeride World Tour döntőjét. A Mont Fort felvonója 3330 méter magasra visz, ahonnan több freeride útvonalon is elindulhatunk lefelé. A panoráma egészen páratlan. Az 1936 Neipark kiváló arányban kínál meghódítandó tereptárgyakat, de ha még több adrenalinra van szükséged, akkor siklóernyőzhetsz is vagy száguldozhatsz a profi szánkópályán.

Hemsedal, Norvégia
Oslotól két órányira található ez a hibátlan pálya backcountry és snowpark opciókkal, valamint éjjeli síeléssel a reflektorok fényében. Itt a kezdők is hátradőlhetnek, mert mindenhová vezet ülőszékes felvonó. Kifinomult, szuperkényelmes és nagyon, nagyon drága.

Avoriaz, Franciaország
Ez a hatvanas években épült paradicsom az egyik első olyan hely, ahol csak snowboardosok számára nyitott részek nyíltak félcsővel, parkolóval a pálya elején és saját lifttel. A Stash névre hallgató parkot a Burton készítette, de ezen kívül még négy játszótér várja a boardosokat. Ha itt jártok, ne hagyjátok ki a hómobilt sem, szenzációs élmény!
Avoriaz
Avoriaz
Livigno, Olaszország
A széles pályák kiváló terepet biztosítanak kezdők számára, a freeriderek pedig itt találják a világ egyik legszebb powder terepét. Az olasz kaja pedig határozottan veri az osztrák gőzgombócot.

Ha csúsztatok már a fenti helyek valamelyikén, osszátok meg velünk a tapasztalataitokat kommentben vagy a fórumban!
KOMMENTEK

Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.