Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Külföldön bizonyított a magyar snowboard-utánpótlás

2013.01.31. MSBSZ

Külföldön bizonyított a magyar snowboard-utánpótlás Az év eddigi legsikeresebb hétvégéjén van túl a magyar snowboard-utánpótlás. Szász Csongor a fiatalok Chamonix-ban rendezett freeride világkupáján 5., az osztrák nemzeti kupa Hinterstoderen tartott dupla boardercross fordulójában Fehér Zsófia 1. és 2., Csillag Dávid 3. és 6., Sarkadi Ádám pedig 4. és 7. lett.
Csongor a Freeride Junior World Tour idei első állomásán, a Mont Blanc La Brevent csúcsától induló jelöletlen, sziklás, szűzhóval borított, félelmetesen meredek lejtőjén bizonyította rátermettségét.

"Az elején volt egy jeges szakasz, ahol megbillentem és kicsit letettem a kezem, emiatt kissé össze is zavarodtam, így nem az eredetileg eltervezett vonalat követtem. Kihagytam két sziklaugratót, de a legnagyobbat végül megugrottam és hibátlan volt a leérkezésem is. Nagyjából lendületesen jöttem, de közvetlenül a cél előtt nekimentem egy jégkupacnak és elestem. Nagyon sajnálom, buta esés volt és sok pontomba került. Enélkül talán még dobogós is lehettem volna" – írta beszámolójában.

Szász Csongor
Szász Csongor
Noha 14 évével a legtöbb indulónál 2-3 évvel fiatalabb volt, többek között francia és svájci fiatalokat is legyőzve érte el élete első nemzetközi freeride-versenyén a kiváló helyezést, amely 250 világkupaponttal vitte közelebb a világbajnoki kvalifikációhoz.

A szezon végén, az új-mexikói (USA) Tahoe Valley-ben rendezik a fiatalok freeride világbajnokságát, amelyen a világkupa-sorozat snowboardosai közül a legjobb öt európai méri össze tudását az amerikai kontinens öt legjobbjával.

A Magyar Snowboard Szövetség (MSBSZ) junior csapata Bekényi Ádám edző vezetésével a felső-osztrák Hinterstoder síterepen rendezett, két napos dupla Austria Challenge boardercross versenyen vett részt. Mindhármuknak ez volt élete első nemzetközi megmérettetése ebben a szakágban.

A meredek lejtőkkel, döntött kanyarokkal és ugratókkal szabdalt pályán egy-egy futamban 3-3 ellenféllel küzdve a legjobb helyezést Fehér Zsófi érte el, aki szombaton még csak a dobogó második fokára állhatott fel, vasárnap viszont egy arannyal gazdagíthatta éremgyűjteményét.

Az MSBSZ junior csapata
Az MSBSZ junior csapata
Csillag Dávid és Sarkadi Ádám a Téli Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülve utazott a versenyre, ahol szombaton Dávid is felállhatott a dobogóra. Mindkét nap az ő korcsoportjukban (U17) volt a legnagyobb a résztvevők száma, így az általuk elért többi eredmény is nagyszerű.

Míg Csongor legközelebb március elején az ausztriai Fieberbrunnban küzdhet tovább az összetett világkupagyőzelemért, addig Dávid és Ádám az alig három hét múlva Brassóban megrendezésre kerülő Téli Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOWF) indul majd snowboardcross (SBX) versenyszámban.

KOMMENTEK

Szállástipp
Alprima Aparthotel Hinterstoder
Új 2-8 fős Alprima Aparthotel apartmanok Hinterstoder kiskabinos liftjétől 500 méterre találhatók. 250 m²-es wellness részleg szaunákkal és pihenőszobákkal, zsemleszerviz, gyermek játszószoba, mosókonyha gondoskodik a vendégek kényelméről.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.