Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboardhétvége a Mátrában: Make Some NOiSE!

2013.02.21. MSBSZ

Snowboardhétvége a Mátrában: Make Some NOiSE! A Mátraszentistvánon március 1-3. között, a Magyar Snowboard Szövetség támogatásával megrendezett Make Some NOiSE! nevű eseményen tartják az első snowboard-diákolimpiát és a szezon 2. kupafutamát is. A versenyen hazánk két legjobb snowboardosa, Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is részt vesz.
A Make Some NOiSE! már tavaly a hódeszkások közösségépítő találkozójává vált, amelynek programja idén tovább bővült. A rendezvény megálmodóinak célja, hogy összefogják a magyar snowboardosok generációit egy élményekben gazdag havas hétvégén. Az eseményt Makács Zoli egykori snowboardos emlékének ajánlják a szervezők, akik hazánk két legeredményesebb versenyzőjét, Gyarmati Pankát és Szigeti Viktort is meghívták a fesztiválra.

Az Opel által támogatott rendezvény célkitűzése, hogy egy könnyen elérhető magyar helyszínen összehozza a snowboard hazai szerelmeseinek valamennyi generációját. Mátraszentistvánon a hóágyuk folyamatos működése biztosítja, hogy mind a pályákon, mind az ugratókkal és korlátokkal jól felszerelt Burn Funparkban elegendő hó álljon rendelkezésre.

Az iskolások a Diákolimpián versenghetnek és gyűjthetnek pontokat, a szabad stílus kedvelői pedig egyénileg és csapatversenyen mérhetik össze tudásukat a mátraszentistváni Sípark Funparkjában. Az Opel Make Some NOiSE legnagyobb újítása a banked slalom, amely összehozza a kicsiket és nagyokat, s ahol a profik és amatőrök egy döntött kanyarokkal tűzdelt szlalom pályán mérik össze tudásukat.

A program már péntek délután elindul, a 30 évesen elhunyt snowboardos barát, a Makács Zoltán emlékére szervezett NosePress Jammel. Zoli kedvenc trükkje a nosepress, egy gyorsan elsajátítható alaptrükk, amelyben mégis rengeteg lehetőség rejlik, s így minden résztvevő szabadjára engedheti a fantáziáját.

A szombati nap lesz a legzsúfoltabb a programok szempontjából. A szabadstílus kedvelői a Magyar Snowboard Szövetség SlopeStyle kupafutamán mérik össze a tudásukat, amelynek helyszíne a Burn Funpark, s amelynek korlátai, csúszó dobozai és ugratói már-már az alpesi országok parkjainak színvonalát tükrözik. A pályát záró ugrató több mint 10 méteres repülést tesz lehetővé, amelyen hazánk legjobbjai akár 720 fokos fordulatot is be tudna mutatni.

A nap programját a döntött kanyarokkal támogatott Banked Slalom zárja. A tavalyi tapasztalatokat felhasználva az idei pályán mindenki megtalálja a számítását. Az amatőrök számára kényelmes, közepes sebességgel a pálya szinte vezeti a snowboardost, a profik pedig az indítóállvány által biztosított extra sebességet kihasználva találhatnak kihívást. Természetesen az legjobb időket díjazzák a szervezők, a legfontosabb mégsem ez.

A szervezők minden snowboardost nevezésre biztatnak, hiszen az indulók többször próbálkozhatnak, így önmagukkal versenyezve javíthatják saját idejüket és kanyartechnikájukat.

A vasárnapi, záró napon sok nevező várható a Diákolimpián, ahol a 9 és 18 éves kor közötti iskolások állnak rajthoz. A versenyszám ez esetben is a Banked Slalom lesz, így biztosítva, hogy a versengés egyben jó móka is legyen a fiatalok számára.

Az eseményre hazánk két legeredményesebb hódeszkása, az OTP Junior által támogatott Gyarmati Panka és Szigeti Viktor is hazautazik Ausztriából.

Program

NOSEPRESS JAM - PÉNTEK - 17:00
Makács Zoli barátunkra emlékezünk. Felhőtlen összejövetel. Minden játszik ami nosepress!

SLOPESTYLE - SZOMBAT - 11:00
MSBSz Kupafutam, a Sípark Funparkjában. MSBSz Kupafutam, a Sípark Funparkjában.

BANKED SLALOM - SZOMBAT - 18:00
Egy igazi klasszikus. Szlalomverseny döntött kanyarokkal. Akár freestyle, akár alpin felszereléssel nyomod, ezt a hullámvasutat élvezni fogod!

DIÁKOLIMPIA - VASÁRNAP - 10:00
A feltörekvő generáció terepe. Snowboard utánpótlás verseny a legkisebbektől az érettségiző korosztályig!

MUMUS - VASÁRNAP - 11:00
A legjobb hangulatú snowboard verseny. Véletlenszerű trükkök, 3 fős csapatok, móka, kacagás!
A Make Some NOISE! kihagyhatatlan rendezvény mindazok számára, akik a csúszás élménye mellett részesévé kívánnak válni a magyar hódeszkások közösségének és azok számára is, akik eddig nem is gondoltak rá, hogy egy snowboard versenynek maguk is aktív részesei legyenek. A sűrű versenyprogram mellett egyéb látnivalókban sem lesz hiány, amelyről részletesebben a www.makesomenoise.co.hu-n lehet tájékozódni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIÁK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.