Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Verseny egy fiatalon elhunyt snowboardos emlékére

2012.02.23. sielok.hu

Verseny egy fiatalon elhunyt snowboardos emlékére A hazai snowboardversenyek szervezői elhatározták, hogy összefogják a magyar snowboard élet több generációját, és egy élménydús közös hétvégét rendeznek kicsiknek és időseknek egyaránt. Március 2-4 között a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos kupafutamán túl életre kel a "Make Some Noise".
A Make Some NOiSE nevű rendezvény egy 30 évesen elhunyt deszkásnak, Makács Zolinak állít emléket, aki a közösségépítésben, a deszka sportok fejlesztésében a mai napig példaként áll a sportolók előtt. Zoli kedvenc trükkje volt a nose press, a deszka csőrén csúszás. Ez egy gyorsan elsajátítható alap trükk, amelyet nehéz igazán szépen kivitelezni és rengeteg variáció rejlik benne. Ezt a trükköt is gyakorolhatják a résztvevők a speciálisan erre a rendezvényre kialakított pályán. A fiatalok a Kids On Board táborban csiszolhatják a tudásukat és gyűjthetnek elég önbizalmat ahhoz, hogy a szombati kupafutamon elinduljanak, és ezzel bekapcsolódjanak a hazai versenyzésbe. A szabad stílus képviselői a kupafutam és a MuMuS csapatverseny nyújtotta kihívások mellett a Banked Slalom pályáján szabad keretek között csiszolhatják a kanyartechnikájukat. "Az elmúlt hetek embert próbáló, hideg időjárásának köszönhetően a Síparkban folyamatosan üzemeltek a hóágyuk, gondolva az enyhébb időjárásra. Múlt héten már tűztünk egy alpin pályát, és a banked slalom döntött kanyarjaiból is építettünk egyet, tesztelésre. A Burn SaintPista Funparkban, a freestyle versenyek helyszínén vadonatúj korlátok és csúszóbokszok várják a szabadstílus szerelmeseit. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Sípark felkészülten várja az érdekes versenyszámokkal és programokkal tűzdelt Make Some NOiSE hétvégét" - nyilatkozta Gémesi Jóka, a verseny egyik főszervezője.

PROGRAMOK RÉSZLETESEN

KIDS ON BOARD TÁBOR
A Sípark tökéletes helyszín az alapvető tudásszint elsajátításához és technikai fejlődéshez. A táborban a Kids on Board profi oktatói egész napos edzéseket és érdekes programokat kínálnak a kicsiknek. Videóelemzés, technika és mozgásjavítás, sőt a gyerekek még az ugratók építését is elsajátíthatják.

BLANKED SLALOM
A szépen kivitelezett snowboard trükkökhöz a snowboardozás alapjait, és a jó kanyartechnikát kell elsajátítani. A banked slalom döntött kanyarjai erre vezetik a ridereket. Magán a versenyen a legjobb idő számít. Minden versenyző rajtszámot és chip-es időmérést kap. A rajtnál és a célban egy hó alá rejtett szőnyegen való áthaladás indítja és állítja az órát. Így külön statisztikát is kaphat a versenyző - figyelni tudja saját meneteit, mint egy edzésen. Ez a versenyszám nem igényel a szlalom számokban használt, speciális alpin felszerelést, az nem jelent előnyt.

MUMUS CSAPATVERSENY
A snowboardban már öt alkalommal bizonyított csapatverseny, a MuMuS újra Magyarországon! A szokásos versenyek kereteit feszegető, laza hangulatú MuMuS-on minden a csapatról és a véletlenszerűen előkerülő trükkökről szól. Ezeket egy szerencsekerék segítségével sorsolják, így mindenki szoríthat a neki tetsző trükkért, ahogy forog a kerék. A csapatok maguk választhatnak, hogy kit tartanak a legalkalmasabbnak a feladat végrehajtására azonban figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra is. Ennek köszönhetően a taktika és a csapatszellem is fontos része a versenynek. Egy ember nem viheti a vállán a csapatot. A verseny szabályai szerint minden hibánál kap a csapat egy betűt a MuMuS szóból. A szabály szerint, ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MuMuS felirat, akkor az a csapat kiesik.

ALPIN ÉS SLOPESTYLE KUPAFUTAM
A Magyar Snowboard Szövetség hivatalos verseny sorozatának részeként mind alpin, mind slopstyle versenyszámban kupafutamot rendeznek.

PROGRAM

  • 2012. mácius 1 - 4.
    Kids On Board - snowboard tábor a feltörekvő nemzedéknek.
    További info: www.kidsonboard.hu

  • 2012. március 2. - péntek
    Este: NosePress Jam Makács Zoli Emlékére
    Délután, este: Banked Slalom építés

  • 2012. március 3. - szombat
    Délelőtt: Alpin Kupafutam
    Délután: Mátra Open SlopeStyle Kupafutam
    Banked Slalom egész nap

  • 2012. március 4. - vasárnap
    Délután: Billabong MuMuS Snowboard Csapatverseny
TÁMOGATÓK:
Magyar Snowboard Szövetség, Burn Energy, OTP Junior, Billabong, Burton, Volcom, VonZipper, Nixon, PineTime, PlayStation, GPS Clothing, 4Bro, LifeStyle Hotel Mátra.
Külön köszönet a helyszínt biztosító Sípark Mátraszentistvánnak!

További információ: http://www.facebook.com/Make.Some.NOiSE.Hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.