Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Verseny egy fiatalon elhunyt snowboardos emlékére

2012.02.23. sielok.hu

Verseny egy fiatalon elhunyt snowboardos emlékére A hazai snowboardversenyek szervezői elhatározták, hogy összefogják a magyar snowboard élet több generációját, és egy élménydús közös hétvégét rendeznek kicsiknek és időseknek egyaránt. Március 2-4 között a Magyar Snowboard Szövetség hivatalos kupafutamán túl életre kel a "Make Some Noise".
A Make Some NOiSE nevű rendezvény egy 30 évesen elhunyt deszkásnak, Makács Zolinak állít emléket, aki a közösségépítésben, a deszka sportok fejlesztésében a mai napig példaként áll a sportolók előtt. Zoli kedvenc trükkje volt a nose press, a deszka csőrén csúszás. Ez egy gyorsan elsajátítható alap trükk, amelyet nehéz igazán szépen kivitelezni és rengeteg variáció rejlik benne. Ezt a trükköt is gyakorolhatják a résztvevők a speciálisan erre a rendezvényre kialakított pályán. A fiatalok a Kids On Board táborban csiszolhatják a tudásukat és gyűjthetnek elég önbizalmat ahhoz, hogy a szombati kupafutamon elinduljanak, és ezzel bekapcsolódjanak a hazai versenyzésbe. A szabad stílus képviselői a kupafutam és a MuMuS csapatverseny nyújtotta kihívások mellett a Banked Slalom pályáján szabad keretek között csiszolhatják a kanyartechnikájukat. "Az elmúlt hetek embert próbáló, hideg időjárásának köszönhetően a Síparkban folyamatosan üzemeltek a hóágyuk, gondolva az enyhébb időjárásra. Múlt héten már tűztünk egy alpin pályát, és a banked slalom döntött kanyarjaiból is építettünk egyet, tesztelésre. A Burn SaintPista Funparkban, a freestyle versenyek helyszínén vadonatúj korlátok és csúszóbokszok várják a szabadstílus szerelmeseit. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Sípark felkészülten várja az érdekes versenyszámokkal és programokkal tűzdelt Make Some NOiSE hétvégét" - nyilatkozta Gémesi Jóka, a verseny egyik főszervezője.

PROGRAMOK RÉSZLETESEN

KIDS ON BOARD TÁBOR
A Sípark tökéletes helyszín az alapvető tudásszint elsajátításához és technikai fejlődéshez. A táborban a Kids on Board profi oktatói egész napos edzéseket és érdekes programokat kínálnak a kicsiknek. Videóelemzés, technika és mozgásjavítás, sőt a gyerekek még az ugratók építését is elsajátíthatják.

BLANKED SLALOM
A szépen kivitelezett snowboard trükkökhöz a snowboardozás alapjait, és a jó kanyartechnikát kell elsajátítani. A banked slalom döntött kanyarjai erre vezetik a ridereket. Magán a versenyen a legjobb idő számít. Minden versenyző rajtszámot és chip-es időmérést kap. A rajtnál és a célban egy hó alá rejtett szőnyegen való áthaladás indítja és állítja az órát. Így külön statisztikát is kaphat a versenyző - figyelni tudja saját meneteit, mint egy edzésen. Ez a versenyszám nem igényel a szlalom számokban használt, speciális alpin felszerelést, az nem jelent előnyt.

MUMUS CSAPATVERSENY
A snowboardban már öt alkalommal bizonyított csapatverseny, a MuMuS újra Magyarországon! A szokásos versenyek kereteit feszegető, laza hangulatú MuMuS-on minden a csapatról és a véletlenszerűen előkerülő trükkökről szól. Ezeket egy szerencsekerék segítségével sorsolják, így mindenki szoríthat a neki tetsző trükkért, ahogy forog a kerék. A csapatok maguk választhatnak, hogy kit tartanak a legalkalmasabbnak a feladat végrehajtására azonban figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra is. Ennek köszönhetően a taktika és a csapatszellem is fontos része a versenynek. Egy ember nem viheti a vállán a csapatot. A verseny szabályai szerint minden hibánál kap a csapat egy betűt a MuMuS szóból. A szabály szerint, ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MuMuS felirat, akkor az a csapat kiesik.

ALPIN ÉS SLOPESTYLE KUPAFUTAM
A Magyar Snowboard Szövetség hivatalos verseny sorozatának részeként mind alpin, mind slopstyle versenyszámban kupafutamot rendeznek.

PROGRAM

  • 2012. mácius 1 - 4.
    Kids On Board - snowboard tábor a feltörekvő nemzedéknek.
    További info: www.kidsonboard.hu

  • 2012. március 2. - péntek
    Este: NosePress Jam Makács Zoli Emlékére
    Délután, este: Banked Slalom építés

  • 2012. március 3. - szombat
    Délelőtt: Alpin Kupafutam
    Délután: Mátra Open SlopeStyle Kupafutam
    Banked Slalom egész nap

  • 2012. március 4. - vasárnap
    Délután: Billabong MuMuS Snowboard Csapatverseny
TÁMOGATÓK:
Magyar Snowboard Szövetség, Burn Energy, OTP Junior, Billabong, Burton, Volcom, VonZipper, Nixon, PineTime, PlayStation, GPS Clothing, 4Bro, LifeStyle Hotel Mátra.
Külön köszönet a helyszínt biztosító Sípark Mátraszentistvánnak!

További információ: http://www.facebook.com/Make.Some.NOiSE.Hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.