Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Billabong MuMus - Snowboard csapatverseny

2010.01.12.

Hétvégén került megrendezésre a 3. MUMUS Snowboard csapatverseny Ausztriában. A muraui Volvo-K2 kupa keretében lebonyolított verseny a megszokott versenyformátumoktól mindenben eltér és jórészt az összetartásról, és a csapatszellemről szól.
A versenyen háromfős csapatok vettek részt, amelyek maguk választják ki, hogy ki hajtja végre a szerencsekerék segítségével, véletlenszerűen kisorsolt trükköket. Azért, hogy egy ember ne vihesse a vállán a csapatát, figyelemmel kell lenniük bizonyos ismétlődési szabályokra. Ennek köszönhetően a taktika és a csapatszellem is fontos része a versenynek. Ez egy újfajta kihívást jelent ebben az alapvetően egyéni sportban.

Az a csapat, mely nem tudja teljesíteni a trükköt, kap egy betűt a MUMUS szóból. Ha egy csapat neve alatt láthatóvá válik a MUMUS felirat, akkor kiesik. A végső végeredmény kialakulásáig sok változatos trükkön keresztül vezet az út. A szervezők arra törekszenek, hogy a technikai trükkök mellett a verseny meglepő és változatos is legyen.
Koczka Gergő MuMus
Koczka Gergő MuMus
Az egyik ilyen az idei évben a „kaja trükk” volt, amelynél a versenyzőknek az ételekről elnevezett snowboard trükkök közül hajtottak végre egyet. Így előkerült a „romlott hal”, a „dinnye”, a „marhasült” és a „kanadai szalonna”, amelyek mind azt jelölik, hogy a rider, miként fogja meg a deszkát.

A versenyzők körében a legjobban várt trükk a „vonat” volt, amelynél a többi trükktől eltérően, a csapat összes tagja egyszerre kap szerepet. A három csapattagnak egy egyenes ugrást, egy 180-at és egy 360-at kellett végrehajtania egymás után.

Az összesen 16 körös versenyben elsőként a veterán snowboardosokból álló Éretlenek, és a fiatal generációt képviselő Plastic Nation búcsúzott. A „The Band” és a „Dachstein Express” csapata még jó pár körön keresztül próbálta hibára bírni a két betűvel vezető „Edelweiss”-t, azonban a frontside 540-en végül elvéreztek.

Ennek megfelelően a 2010-es év snowboard Mumusa és a 60.000 Ft-os pénzdíj boldog tulajdonosa a Manninger Máté, Hartmann János és Szigeti Viktor alkotta Edelweiss lett.

Billabong Mumus Snowboard 2010
  • 1. Edelweiss: Manninger Máté, Hartmann János, Szigeti Viktor
  • 2. The Band: Kováts Domi, Lotfi Peiman, Králik Dániel
  • 2. Dachstein Express: Kocka Gergő, Horváth Ádám, Balla Ricsi
  • 4. Éretlenek: Sticzay Péter, Rigler Miklós, Pátkai Marcell
  • 4. Plastic Nation: Thorpe Samu, Szabó Bonifác, Góg Norbert
Támogatók: Billabong, VonZipper, Nixon, K2 Ski&Snowboarding, Volvo
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.