Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mátra Snowboard Open Alpin

2010. január 23. szombat 11.00 óra

2010.01.19.

Mátra Snowboard Open Alpin Mátraszentistvánon a Síparkban rendezik meg szombaton a második Port.hu Snowboard Kupa Sorozat állomást. Az alpin snowboardosok csapnak itt össze, kemény deszkákon kemény legények és lányok óriás műlesiklás futamait lehet megnézni.
Idén amatőröknek is lehetőséget ad a Magyar Snowboard Szövetség a versenyen, hogy kipróbáljanak egy valódi giant slalom pályát és profiktól tanulják a szakág mesterfogásait.

Az alpin snowboard a ma már könnyebben beszerezhető freestyle deszkáktól jócskán különbözik, mint a lesiklás stílusa is. A deszka hosszabb és keményebb felépítésű ami stabilitást eredményez nagy sebességű kanyarokban is és a hátulja nincs felhajlítva mert ezzel hátrafele nem mennek. A kötés lapos és merev, a cipő erős műanyag és inkább egy sícipőre emlékeztet ami jobb irányíthatóságot ad a döntött carving kanyaroknál. Ez a snowboard szakág ihlette meg a carving sí tervezőit és mentette meg a sí sportot a teljes unalomba fulladástól. A deszkák kisebb rádiusza teljesen a hóra fektetett éles kanyarokat tesz lehetővé, sokkal nagyobb nyomás nehezedik a sportolóra így az ívhúzások, a carving érzés izgalmasabb lesz.
A snowboard olimpiai sportágként 1998-ban Naganoban debütált, idén Vancouverben párhuzamos óriás műlesiklásban február 26-27-én lépnek fel a világ legjobb alpin snowboardosai. Mátraszentistvánon van parallel giant szlalom (PGS) rendezésére alkalmas pálya, megfelelő hó esetén még idén rendeznek a helyszínen egy bemutató versenyt, várhatóan egy időben a kanadai játékokkal.
A legjobb magyarok között kiemelkedik Harmat Rózsa aki leginkább esélyes a vancouveri rajthoz állásra.

Időpont: 2010. január 23. szombat 11.00 – 13.00
Helyszín: Mátraszentistván - Sípark 3-as pálya,
Versenyszámok: 2 futamos óriás műlesiklás
Kategóriák: Pro, Amatőr, Női, Gyerek
Nevezés: 10.00-ig a helyszínen 1.000 Ft

További információ: Gémesi Jóka, Tel.: 30/9522-533, joka@t-online.hu, www.msbsz.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.