Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mátra Snowboard Open Alpin

2010. január 23. szombat 11.00 óra

2010.01.19.

Mátra Snowboard Open Alpin Mátraszentistvánon a Síparkban rendezik meg szombaton a második Port.hu Snowboard Kupa Sorozat állomást. Az alpin snowboardosok csapnak itt össze, kemény deszkákon kemény legények és lányok óriás műlesiklás futamait lehet megnézni.
Idén amatőröknek is lehetőséget ad a Magyar Snowboard Szövetség a versenyen, hogy kipróbáljanak egy valódi giant slalom pályát és profiktól tanulják a szakág mesterfogásait.

Az alpin snowboard a ma már könnyebben beszerezhető freestyle deszkáktól jócskán különbözik, mint a lesiklás stílusa is. A deszka hosszabb és keményebb felépítésű ami stabilitást eredményez nagy sebességű kanyarokban is és a hátulja nincs felhajlítva mert ezzel hátrafele nem mennek. A kötés lapos és merev, a cipő erős műanyag és inkább egy sícipőre emlékeztet ami jobb irányíthatóságot ad a döntött carving kanyaroknál. Ez a snowboard szakág ihlette meg a carving sí tervezőit és mentette meg a sí sportot a teljes unalomba fulladástól. A deszkák kisebb rádiusza teljesen a hóra fektetett éles kanyarokat tesz lehetővé, sokkal nagyobb nyomás nehezedik a sportolóra így az ívhúzások, a carving érzés izgalmasabb lesz.
A snowboard olimpiai sportágként 1998-ban Naganoban debütált, idén Vancouverben párhuzamos óriás műlesiklásban február 26-27-én lépnek fel a világ legjobb alpin snowboardosai. Mátraszentistvánon van parallel giant szlalom (PGS) rendezésére alkalmas pálya, megfelelő hó esetén még idén rendeznek a helyszínen egy bemutató versenyt, várhatóan egy időben a kanadai játékokkal.
A legjobb magyarok között kiemelkedik Harmat Rózsa aki leginkább esélyes a vancouveri rajthoz állásra.

Időpont: 2010. január 23. szombat 11.00 – 13.00
Helyszín: Mátraszentistván - Sípark 3-as pálya,
Versenyszámok: 2 futamos óriás műlesiklás
Kategóriák: Pro, Amatőr, Női, Gyerek
Nevezés: 10.00-ig a helyszínen 1.000 Ft

További információ: Gémesi Jóka, Tel.: 30/9522-533, joka@t-online.hu, www.msbsz.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.