Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A snowboard elitjébe kapott meghívást Gyarmati Panka

2013.11.07. MSBSZ

A snowboard elitjébe kapott meghívást Gyarmati Panka Olimpiai esélyes sportolónk szigorú edzésterve meghozta eredményét. Gyarmati Panka meghívást nyert a dachsteini 4 csillagos, O'Neill Pleasure Jam 20.000 USD összdíjazású TTR versenyre, amelyen minden évben a snowboard elitjébe tartozó versenyzők indulnak.
Hazánk legjobb snowboardosa, a 8 meghívott profi versenyző egyikeként a selejtezőket kihagyva, rögtön az elődöntőn áll deszkára november 9-én. A rendkívül nagy elismerésnek számító megmérettetés ugyan nem része az olimpiai kvalifikációnak, de fontos visszajelzés a fiatal sportoló áldozatos munkájának, amelyet e sportág megkíván.

Kevesebb, mint 100 nap múlva rajtol a XXII. Téli Olimpia, ahol Gyarmati Panka talán első magyar snowboardosként képviselheti hazánkat. A kvalifikációs versenyek előtt azonban az OTP Junior sportolója meghívást kapott az egyik legnívósabb európai megmérettetésre, a dachsteini O'Neill Pleasure Jam 20.000 USD összdíjazású TTR versenyre. Rengeteg munkával és áldozattal jár, hogy Pankát automatikusan a profik közt tartsák számon. „Nagyon örültem a meghívásnak, igazán jól esik, hogy a legnagyobb nevek mellett rám esett a választás” – nyilatkozta Panka, aki kitartásával és a kemény edzéseknek köszönhetően jutott idáig. „Sokan hamar feladják, már az első nagyobb sérülésnél. Ezért is fontos az edzés, a koordinációs feladatok, főleg, amelyek a lábakat veszik igénybe és labilis talajon, például szivacson végzek. Ezek stabilitást adnak, elősegítik, hogy mindkét láb egyenlő mértékben erősödjön, és könnyebb elkerülni a térdsérüléseket is. De éppen ilyen jelentős a törzsizomzat erősítése is, különösen nekem, akinek volt már egy csigolyaműtétem. Ugrások közben a gerincoszlop nagy terhelést kap, így fontos az izomzat karban tartása, hogy megfelelően megtámassza azt. Ebben a sportban mindenre kell edzenünk, nem lehet tudni, hogy egy rontásnál melyik testrészünkön landolunk” – mondta edzésének alappilléreiről a snowboardos. Gyarmati Panka jelenleg naponta több órát tölt a hegyen, majd 30-45 perc kardió edzéssel, azaz futással, biciklizéssel, vagy ellipszisezéssel folytatja a napot, így elkerülve az izomlázat. Minden nap erősíti láb- és törzsizomzatát, ezek a legfontosabbak ebben a sportágban. A súlyokkal való egylábas guggolást egészíti ki hasra és hátra, gimnasztika labda segítségével végzett gyakorlatokkal. Hetente csupán egy pihenő napot engedélyez neki edzője, viszont igyekszik naponta 9 órát aludni, hogy a lehető legkipihentebben álljon deszkára minden egyes nap.

A rengeteg edzést megkövetelő profi snowboardos élet sok áldozattal jár, így Panka most továbbtanulási terveit is félretolva edz, hogy eljuthasson Szocsiba. Előtte azonban szurkoljunk neki a hétvégi versenyen!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.