Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Spanyolországi Snowboard VB beszámoló

2011.02.02. Zarándy András

A Ridehouse Team tagja Szigeti Viktor "Szigi" a Magyar Snowboard Szövetséggel utazott a Spanyolországi Világbajnokságra az elmúlt héten, hogy megvillantsa ügyességét.
A versenynek a catalániai La Molina adott otthont. A Slope Style pálya 1900 Méteren volt található. A Park egy kilométer hosszú volt és kilenc elemből állt össze.

Először egy double kink box, és egy downrail, ezt követte egy tabel és egy channel rail, egy quaterpipe, majd egy down rail és egy down kink channel rail volt, egy 14-es kicker, egy 18-as majd egy 16-os kicker.

Szigi Kedden délelőtt repült a magyar csapat többi tagjával Liptay Dáviddal, Balogh Ádival aki mellesleg a Ridehouse csapatot erősíti, coach Manninger Máté és edzőbá Békényi Ádám. Barcelonába érve kapták az információt, hogy a magyar delegáció transzfere azaz Papp Endre "Junior" kicsit később tud menni értük. Ezzel a lendülettel a csapat bevetette magát Barcelona életébe. Ezek után két óra utazással elérték La Molina egyik szállodáját.

Szerdán edzéssel kezdte meg a napját, ahol sikerült a kvalifikációs körét megcsinálni egymás után egy párszor. Így jókedvvel zárta aznapra a csúszást.

Másnap szintén edzése volt, ahol csak egy kört gyakorolt, hogy a versenyen is jól menjen neki. Majd egy esés után kénytelen volt abbahagyni az edzést aznapra. Lazítania kellet hogy pénteken a versenyen jól menjen. Az esti Meetingen kiderült, hogy ő csak a második Heat-ben lesz, ahol a legtöbb finn és svéd van. Azaz egy erős heat-nek néz elébe. Majd pénteken reggel hóesésre és közepes szélre ébredt. Gyors reggeli majd irány a pályára, ahol az első heat után óriási szél kerekedett, így a versenyt lemondták.

Majd szombaton reggel napsütés, de mínusz 15 fok! Ez nem rémisztette meg Szigit attól hogy az edzésen megcsinálja a körét, majd mehessen fel a rajtba és készülhessen. Az első körét sikeresen és viszonylag szépen, de technikailag egy két hibával sikerült végig mennie a pályán. Majd második körében javítva mente le a körét az utolsó sliderig leszámítva, ahol sajnos elesett és ez lehúzta a pontjait. Manninger Máté szerint ha nem esik el a Slideren, akkor még a 18 as döntőbe is benne lehetett volna.

Szigi egy telefonbeszélgetés alkalmával ezeket mondta el gyorsban: "Örülök hogy sikerült a körömet beadnom amit elterveztem, így úgy érzem nem is sikerült olyan rosszul. Örömmel tölt el, hogy a legjobb magyar freestyleosként repülhetek haza. Ezek után reménykedem hogy a 2014-es Olimpián lesz Slope Style és lehetőségem lesz majd ott indulni."
KOMMENTEK

h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.