Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szárnyaltak a hódeszkások a Madarasi Hargitán

2013.03.26. Magyari Tekla

Szárnyaltak a hódeszkások a Madarasi Hargitán Március 23-án, szombaton tartották a Madarasi Hargitán a Snow On Fire nemzetközi slopestyle verseny második kiadását a Ridemore szervezésében. A rangos hódeszkás verseny második kiadásán az első helyezést Kinda Géza nyerte el, a megmérettetés a slopestyle nemzeti bajnokság része.
A profi hódeszkás kategória második és harmadik helyezettjei Kis Benedek és Balogh Ádám lettek, mindketten Magyarországról érkeztek. A negyedik és ötödik helyen két helyi versenyző végzett: Bobo Adolf Gherghelah és Ciprian Popescu. Őket Szerb Mátyás, Adrian Craciuc és Peter Tapalagă követte.
A tulajdonképpeni versenyt sí és hódeszka kategóriában szervezték meg, külön a gyermekek és felnőttek, illetve nők és férfiak számára.

A RideMore és a Burn energiaital által szervezett rendezvényen, amely az egyik legjobban várt hódeszkás eseménye a télnek, megjelent a romániai hódeszkázás szinte minden neves képviselője. Egyébként a verseny győztese, Kinda Géza az egyetlen romániai hódeszkás, aki esélyes a 2014-ben, Szocsiban tartandó Téli Olimpiára jogosító minősítésre.

A sporttalálkozó mellett a Snow On Fire idei kiadásának résztvevői a Madarasi Hargita különlegességének is örvendhettek, ugyanis itt van Románia egyetlen, hódeszkások által szakszerűen kialakított hóparkja, ahol hódeszka- és szabad stílusú síoktatás is zajlik, de nem elhanyagolandó a zsúfolt üdülőktől távoli pozitív energia sem - vallották a résztvevők.
Egyébként a Madarasi Hargita pályái még mindig jó minőségűek a márciusi havazásoknak köszönhetően, 30-60 cm keményre taposott hóval várjuk még mindig a vendégeinket. Március 25-től azonban hét közben nem indítjuk el a felvonókat, csak pénteken, szombaton és vasárnap. Továbbra is a szentegyházi út használatát javasoljuk, hólánccal, az ivói utat csak terepjáróval közlekedők válasszák.

A nyitva tartással kapcsolatos információkról érdemes tájékozódni a folyamatosan frissített madarasihargita.hu weboldalon vagy a síközpont hivatalos facebook oldalán.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.